Γιώργος Καπουτζίδης: Ένας σπουδαίος ηθοποιός της γενιάς του
Γιώργος Καπουτζίδης: Γεννήθηκε στις Σέρρες (Αχλαδοχώρι) στις 31 Ιουλίου του 1972. Στην ηλικία των 18 ετών εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και πέρασε στο τμήμα Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει υποκριτική στη δραματική σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη την περίοδο 1995 με 1998. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά.
Όταν ήταν παιδί, ο πατέρας του κέρδισε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε λαχείο. Έτσι μεγάλωσε με άνεση. Έχει μια αδερφή, η οποία τα τελευταία χρόνια ζει κι εκείνη στην Αθήνα ενώ έχει μεγάλη αδυναμία στην ανιψιά του, την κόρη της.
Οι σπουδές του Γιώργου Καπουτζίδη
Μπήκε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθώς ήταν πολύ καλός μαθητής. Ωστόσο, ενώ του έμεναν λίγα μαθήματα για να πάρει το πτυχίο, άφησε τις σπουδές του γιατί τον κέρδισε η υποκριτική. Έφυγε από τη Θεσσαλονίκη για να πάει στην Αθήνα και παρακολούθησε μαθήματα σε σχολή Υποκριτικής. Ωστόσο, ούτε από εκεί κατάφερε να αποφοιτήσει.
Γιώργος Καπουτζίδης: Επαγγελματική πορεία
Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι Έλληνας σεναριογράφος, ηθοποιός, παρουσιαστής και στιχουργός. Έχει γράψει τα σίριαλ: Στο Παρά 5, Σαββατογεννημένες και Εθνική Ελλάδος.
Η σχέση του με τη σεναριογραφία ξεκίνησε με αρχική έμπνευση τη θητεία του στο στρατό, αλλά και επειδή μόνο ως ηθοποιός ήταν δύσκολο να βρει εργασία (όπως έχει πει ο ίδιος). Από τις πρώτες του συνεργασίες εκτός τηλεόρασης είναι αυτή με τον Τάκη Ζαχαράτο. Παράλληλα ψυχαγωγούσε τους φίλους του με σενάρια και κείμενα που έγραφε ο ίδιος. Οι φίλοι του τού πρότειναν να γράψει κάποιο σενάριο και να το στείλει σε τηλεοπτικούς σταθμούς.
Η πρώτη του σεναριακή τηλεοπτική δουλειά ήταν η κωμωδία Σαββατογεννημένες στο Mega (σεζόν 2003-2004), όπου έγραφε το σενάριο και είχε τον ρόλο του Ουρουγουανού Χοσέ.
Το καλοκαίρι του 2001 ο ίδιος δούλευε σε μαγαζί στο Μοναστηράκι όπου πουλούσε αγαλματάκια. Η σειρά έγινε δημοφιλής και βραβεύτηκε με το βραβείο ΠΡΟΣΩΠΑ 2004 ως η καλύτερη κωμική σειρά για το έτος 2003-2004.
Αμέσως μετά ήρθε το θέατρο, όπου την σεζόν 2004-2005 συμμετείχε στην πολυετή και επιτυχημένη παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους».
Η δεύτερη τηλεοπτική του δουλειά με τίτλο «Στο Παρά Πέντε» είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ως τώρα. Προβλήθηκε τις σεζόν 2005-2006 και 2006-2007 και ο ίδιος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό που έκανε την σειρά δημοφιλή ήταν οι ανατροπές, το χιούμορ, οι αστείες ατάκες, το μυστήριο και η δράση.
Ακολούθησε η σειρά Εθνική Ελλάδος και πάλι από το Mega Channel όπου έγραψε το σενάριο και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το 2019 έγραψε για πρώτη φορά το σενάριο θεατρικής παράστασης, η οποία έχει τίτλο “Όποιος θέλει να χωρίσει, να σηκώσει το χέρι του” η οποία θ’ ανέβει τη σεζόν 2019-2020.
Η μεγάλη επιτυχία του Παρά Πέντε του Γιώργου Καπουτζίδη που τον φόβισε
Ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν περίμενε ότι η σειρά του “Στο παρά πέντε” θα εκτίναζε κυριολεκτικά τα μηχανάκια της AGB και πως θα ξεχώριζε τόσο πολύ από άλλες σειρές. Η τόσο έντονη επιτυχία που γνώρισε ήταν κάτι που δεν μπορούσε να διαχειριστεί και γι’ αυτό και στη συνέχεια αποσύρθηκε από το χώρο της τηλεόρασης για κάποιο διάστημα.
Η σχέση του Γιώργου Καπουτζίδη και οι απόψεις του
Ο Γιώργος Καπουτζίδης κρατά κλειστά τα χαρτιά του σε σχέση με την ερωτική του ζωή, αν και κατά καιρούς έχει δηλώσει ότι έχει σχέση και είναι ευτυχισμένος με αυτή. Όπως έχει δηλώσει, όταν ερωτεύεται, χάνει το μέτρο και φτάνει σε ακρότητες.
Έχει δηλώσει για τον έρωτα: “Όταν είμαι ερωτευμένος, δεν είμαι καλά. Χάνω το μέτρο, την ψυχραιμία μου, την ισορροπία μου, τη λογική μου, τα χάνω όλα. Και τα χάνω ενσυνείδητα, ξέρω τι μου γίνεται, για να το ζήσω. Έτσι έχει αξία μόνο ο έρωτας: όταν τον ζεις. Κι όταν σου τύχει κάτι, ζήσε το ολόκληρο, βρε παιδί μου! Χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς κουτάκια. Δεν μου αρέσει ούτε να κρατιέμαι, ούτε να κρατώ κρυφά τα συναισθήματά μου, ούτε να έχω όλες τις άμυνες του κόσμου για να μην πληγωθώ. Ας το ζήσω και αν είναι να πληγωθώ, καλά να πάθω! Μες στη ζωή είναι κι αυτό”…
Σε συνέντευξή του ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε πει για τη διαφορετικότητα: ‘Δεν είναι ντροπή να είσαι γκέι. Ντροπή είναι να είσαι τεμπέλης, να είσαι κουτσομπόλης και αχαΐρευτος, ντροπή είναι να μην προσπαθείς. Κι όταν βλέπετε στην τηλεόραση ή εκεί έξω ανόητους ανθρώπους να λένε χυδαία πράγματα, κλείστε την. Αυτά είναι ντροπή”.