Η ηρωίδα γιατρός που έχασε τη ζωή της σε πτώση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ: Το τpαγικό τέλος της Σοφίας Μπεφόν

Σοφία Μπεφόν: Η γιατρός που έχασε την ζωή της εν ώρα καθήκοντος

Πρόκειται για μια ιστορία που προκαλεί ρίγη συγκίνησης, καθώς πρόκειται για μια νέα γυναίκα αφοσιωμένη στο να βοηθά και να σώζει κόσμο μέχρι και την τελευταία της στιγμή, όπου άφησε την πνοή της ύστερα από αεροπορικό δυστύχημα.

Η Σοφία Μπεφόν αδιαμφισβήτητα ήταν από τις μάχιμους ιατρούς που επέδειξε απαράμιλλο ζήλο για τη δουλειά της και προσέφερε τη βοήθεια της σε πολλούς ανθρώπους.

Η Σοφία Μπεφόν γεννηθείς το 1966 σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και αργότερα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ίδια γνωρίζοντας το αίσθημα ευθύνης που έχει ο κλάδος που επέλεξε να ασχοληθεί και ούσα μία πολυδιάστατη προσωπικότητα, όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν σε ανάρτησή του στο facebook, o Δήμος Χρυσικός, επέλεξε να ειδικευτεί στη ειδικότητα της αναισθησιολογίας.

Ως γιατρός διάσωσης του ΕΚΑΒ, στο μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999, η ίδια παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε απεγκλωβισθέντες πολυτραυματίες σεισμόπληκτους.

Ο ρόλος της Σοφίας Μπεφόν στον σεισμό της Πάρνηθας

Από τον σεισμό της Πάρνηθας το 1999, όλοι θυμούνται την ιστορία του11χρονου Τζαννή Πολυκανδριώτη, ο οποίος έμεινε δεκαοκτώ ώρες παγιδευμένος στα ερείπια του σπιτιού του. Βγήκε τελευταίος ζωντανός, μετά τις δύο αδελφές του και έχει να θυμάται τη Σοφία Μπεφόν, που ήταν εκείνη που του έδινε τις πρώτες βοήθειες.

Την ώρα της διάσωσής του, όταν η γιατρός του ΕΚΑΒ σύρθηκε για να του κάνει μια παυσίπονο ένεση, ο εντεκάχρονος αρνήθηκε. «Αν δεν μου πείτε ότι ο πατέρας μου είναι πεθαμένος, δεν σας αφήνω» φώναζε, τότε δύσπιστος απέναντι στους πυροσβέστες.

Η αγάπη όμως και η αφοσίωση της Σοφίας Μπεφόν στην ιατρική δεν προμήνυε σε τίποτα την τραγική εξέλιξη που επήλθε το 2001.

Ήταν μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου όταν απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ελληνικού, ελικόπτερο του ΕΚΑΒ με πλήρωμα τεσσάρων ατόμων με προορισμό την Πάτμο, όπου θα πραγματοποιούσαν αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το ελικόπτερο προσγειώνεται δύο ώρες μετά στο ελικοδρόμιο της Πάτμου. Ωστόσο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Αθήνα, οδήγησαν στην αρχική απόφαση το ελικόπτερο να προσγειωθεί στη Σύρο, ένα σχέδιο που τελικώς άλλαξε λόγω του δελτίου καιρού, με το ελικόπτερο να συνεχίζει την πτήση προς Αθήνα.

Μέχρι που εφτά ναυτικά μίλια νότια του Σουνίου το ελικόπτερο εξαφανίζεται από τις οθόνες των τριών ραντάρ. Δυστυχώς πέντε μέρες αργότερα εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, ανοιχτά του Σουνίου κοντά στην νησίδα Άγιος Γεώργιος, ενώ σαν σήμερα στις 18 Μαρτίου 2001, ψαράδες εντόπισαν το πτώμα της Σοφίας Μπεφόν στην παραλία Μπάλος των Χανίων.

Προς τιμήν της Σοφίας Μπεφόν το κλειστό γυμναστήριο του Παλαιού Φαλήρου φέρει το όνομά , απ΄όταν και άνοιξε το 2017. Το γήπεδο αξίζει να σημειωθεί πως χρησιμοποιείται κυρίως για τη διεξαγωγή αγώνων γυμναστικής, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και χειροσφαίρισης.

Related posts

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ήταν άραγε έγκυος ποτέ; – «Δεν την έχει δει κανείς με φουσκωμένη κοιλιά»

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έγινε μπαμπάς: Γέννησε η 25χρονη Αλεξάνδρα Νίκα

Υπόθεση Μουρτζούκου: Οκτώ τα νεκρά βρέφη