Η πιο εύκολη λύση: Ένα πανεύκολο και χρήσιμο tip για να μην τρώτε χρόνο να ξεμπερδεύετε καλώδια
Σε όλους έχει τύχει σε κάποια στιγμή να έρθουμε αντιμέτωποι μ’ ένα κουβάρι από καλώδια και να κάνουμε μια ώρα για να τα ξεχωρίσουμε. Υπάρχει όμως μια πανεύκολη λύση για να τα ξεχωρίζετε χωρίς να τρώτε χρόνο και να χαλάει η διάθεση σας.
Η καλύτερη λύση για να τα ξεχωρίζετε είναι να βάλετε ετικέτες και στην αρχή και στο τέλος του καλωδίου. Γράψτε πάνω στην ετικέτα τι είναι το κάθε καλώδιο και είστε έτοιμοι. Πάρτε το κάθε καλώδιο και γράφετε από τη μια μεριά «από το modem» και από την άλλη μεριά «προς το modem» για να ξέρετε πού πάει τι.
Ένας επίσης πολύ εύκολος και ταυτόχρονα όμορφος τρόπος για να ξεχωρίζετε τα καλώδιά σας είναι να τα «ντύσετε» με διαφορετικών χρωμάτων κλώστες.
Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστείτε καλώδια, κλωστή για κέντημα κι ένα ψαλίδι. Διαλέξτε 4 κλωστές σε διαφορετικά χρώματα και κόψτε τις στο μήκος του καλωδίου σας. Ξεκινήστε δένοντας τις άκρες των τεσσάρων κλωστών και έπειτα δέστε την αρχή τους στην αρχή του καλωδίου.
Αρχίστε να τυλίγετε μέχρι να φτάσετε στο τέλος του καλωδίου. Κάντε έναν κόμπο στο τελείωμα και είστε έτοιμοι. Κάντε την ίδια διαδικασία με όλα τα καλώδιά σας. Έτσι δεν θα τα μπερδεύετε με τίποτα.
Η πιο εύκολη λύση για φαγητά που δεν πρέπει να μπουν στο ψυγείο
Η πεποίθηση πως όλα τα φαγητά διατηρούνται για περισσότερο καιρό μέσα στο ψυγείο είναι εντελώς λανθασμένη καθώς σε μερικά τρόφιμα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Όσο πιο πολύ τα αφήνετε στο ψυγείο τόσο πιο γρήγορα χαλάνε. Ας δούμε μερικά από αυτά καθώς και τρόπους για να τα διατηρείτε φρέσκα για περισσότερο.
Κρεμμύδια
Η υγρασία που υπάρχει μέσα στο ψυγείο κάνει τα κρεμμύδια να μουχλιάζουν πιο γρήγορα. Διατηρήστε τα εκτός ψυγείου σε ξηρό και δροσερό μέρος. Μάλιστα, μην πέσετε στη συχνή παγίδα να τα βάλετε κοντά στις πατάτες, γιατί όταν αυτά τα δύο τρόφιμα έρχονται σε επαφή χαλάνε πολύ πιο γρήγορα.
Καφές
Αν και ο καφές κρατάει το άρωμά του όταν βρίσκεται σε χαμηλή θερμοκρασία, μην τον αποθηκεύετε ποτέ στο ψυγείο. Yπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει τη γεύση των τροφών που είναι γύρω του. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε μεγάλες ποσότητες καφέ, τότε βάλτε τις μέσα στον καταψύκτη αλλιώς διατηρήστε τον καφέ σας σε ένα στεγανό βάζο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Βασιλικός
Ο βασιλικός δεν πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο. Είναι προτιμότερο να τον βάζετε μέσα σε ένα ποτήρι με δροσερό νερό όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε λουλούδι. Μέσα στο ψυγείο μαραίνεται πιο γρήγορα και απορροφάει μυρωδιές από άλλα τρόφιμα.
Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να μπαίνει ποτέ στο ψυγείο εκτός κι αν θέλετε να το μετατρέψετε σε βούτυρο. Το λάδι σε χαμηλές θερμοκρασίες αρχίζει να συμπυκώνεται και να χάνει τις ιδιότητές του. Διατηρήστε το και αυτό σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Μέλι
Το μέλι είναι ίσως το μοναδικό τρόφιμο που δεν χαλάει ποτέ αρκεί να διατηρηθεί καλά κλειστό σε θερμοκρασία δωματίου. Αποφύγετε να το βάλετε μέσα στο ψυγείο γιατί θα χάσει την απαλή υφή του και ενδεχομένως να χαλάσει.
Ψωμί
Το ψωμί μέσα στο ψυγείο στεγνώνει πολύ γρήγορα και δεν διατηρείται φρέσκο και μαλακό. Είναι καλύτερα να το διατηρείτε εκτός ψυγείου, εκτός αν πρόκειται για φέτες του τοστ που μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο για να διατηρηθούν για μερικές μέρες παραπάνω.
Αβοκάντο
Αν θέλετε να ωριμάσουν τα αβοκάντο σας, τότε δεν πρέπει να τα βάλετε στο ψυγείο. Το συγκεκριμένο φρούτο ωριμάζει εκτός ψυγείου. Αν ωστόσο χρησιμοποιήσετε το μισό και στη συνέχεια θέλετε να αποθηκεύσετε το υπόλοιπο για αργότερα, τότε το περίσσευμα μπορεί να μπει στο ψυγείο.
Πατάτες
Οι πατάτες δεν διατηρούνται ποτέ εντός ψυγείου. Το ψυγείο θα τους αλλάξει τη γεύση και θα τις κάνει πιο γλυκές αφού το κρύο περιβάλλον μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη πιο γρήγορα. Αντ’ αυτού αποθηκεύστε τις πατάτες σας σε μια χάρτινη σακούλα σε ένα δροσερό -αλλά όχι κρύο- μέρος.