Η πιο εύκολη τυρόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ: Έτοιμη σε μόνο 5 λεπτά με φέτα, γιαούρτι κι ένα μυστικό υλικό

Τυρόπιτα: Ελάχιστος χρόνος και υλικά αλλά πεντανόστιμη στην γεύση

Γρήγορη, εύκολη, γευστική και με μόλις λίγα υλικά είναι η ιδανική επιλογή και συνταγή για να δοκιμάσετε ξανά και ξανά.

Η τυρόπιτα είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες όλων μας και μπορείτε να την φτιάξετε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας λίγα υλικά και χωρίς να χρειάζεστε φύλλο.

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 200 γρ γάλα
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 300 γρ τυρί φέτα
  • 2 μεσαία αυγά
  • 250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • Σουσάμι και βούτυρο
  • Ταψί:36×26 εκ.

Εκτέλεση της συνταγής για την τέλεια και γρήγορη τυρόπιτα

  • Ξεκινάμε στην συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  • Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μπεικεν και το αλάτι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα αν χρειάζεται μέχρι που να πετύχουμε την σύσταση όπως φαίνεται στο βίντεο.
  • Έπειτα σπάμε το τυρί φέτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
  • Σε ένα πυρέξ 36χ26 εκ. βουτυρώνουμε και ρίχνουμε σουσάμι να κολλήσει καλά στον πάτο του πυρέξ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε κουταλιές μέσα στο πυρέξ και έπειτα το στρώνουμε με μια μαρίζ να πάει παντού.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω και άλλο σουσάμι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 170 C.
  • Mόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια.

Related posts

Έτσι είναι χωρίς ρετούς το σώμα της Αγγελικής Νικολούλη στα 60, οι φώτο που κυκλοφορούν και «κλείνουν στόματα»

Παναγιώτης Ραφαήλ: O μικρός “ήρωας”, έκλεισε τα 6, σβήνει το κεράκι και όλοι του εύχονται «χρόνια πολλά»

«Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»