Τυρόπιτα: Ελάχιστος χρόνος και υλικά αλλά πεντανόστιμη στην γεύση
Γρήγορη, εύκολη, γευστική και με μόλις λίγα υλικά είναι η ιδανική επιλογή και συνταγή για να δοκιμάσετε ξανά και ξανά.
Η τυρόπιτα είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες όλων μας και μπορείτε να την φτιάξετε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας λίγα υλικά και χωρίς να χρειάζεστε φύλλο.
Η είδηση της ημέρας
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 50 γρ βούτυρο
- 200 γρ γάλα
- 1/2 κτγ αλάτι
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 300 γρ τυρί φέτα
- 2 μεσαία αυγά
- 250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- Σουσάμι και βούτυρο
- Ταψί:36×26 εκ.
Εκτέλεση της συνταγής για την τέλεια και γρήγορη τυρόπιτα
- Ξεκινάμε στην συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μπεικεν και το αλάτι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα αν χρειάζεται μέχρι που να πετύχουμε την σύσταση όπως φαίνεται στο βίντεο.
- Έπειτα σπάμε το τυρί φέτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
- Σε ένα πυρέξ 36χ26 εκ. βουτυρώνουμε και ρίχνουμε σουσάμι να κολλήσει καλά στον πάτο του πυρέξ.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε κουταλιές μέσα στο πυρέξ και έπειτα το στρώνουμε με μια μαρίζ να πάει παντού.
- Πασπαλίζουμε από πάνω και άλλο σουσάμι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 170 C.
- Mόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια.