Η τελετή γάμου Χρουσαλά-Πατίτσα που άφησε ιστορία: Η πρωτότυπη δεξίωση και η διασκέδαση στο θωρηκτό Αβέρωφ

Χρουσαλά-Πατίτσας: Μια αναδρομή στον εντυπωσιακό γάμο τους

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την ημέρα που ένωσαν τις ζωές τους, ωστόσο το ζευγάρι δεν ξεχνά εκείνη την σημαντική ημέρα γι’ αυτούς. Και πως να την ξεχάσει άλλωστε;

Η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέων Πατίτσας ζουν έναν ευτυχισμένο γάμο εδώ και 12 χρόνια, με την πολυτέλεια να είναι… συνώνυμο της καθημερινότητάς τους, όπως έδειξε κι ένα τελευταίο τους ταξίδι, κάτι που είχε φανεί και στο λαμπερό τους γάμο.

Ο γάμος εκείνος είχε γίνει στις 5 Ιουνίου 2010 και αποτέλεσε το γεγονός της χρονιάς στη showbiz. Η εντυπωσιακή νύφη έφτασε στην εκκλησία λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα με ένα αυτοκίνητο αντίκα, συνοδευόμενη από τον αδελφό της Θανάση και τη μητέρα της Αγλαΐα. Το νυφικό είχε φυσικά την υπογραφή της κουμπάρας της Σήλιας Κριθαριώτη και ήταν φτιαγμένο από φίνα, καλοδουλεμένη δαντέλα, σε στενή γραμμή, ενώ ένα μακρύ πέπλο κάλυπτε το πρόσωπο της.

Οι σημαντικές στιγμές από τον γάμο της Χρουσαλά με τον Πατίτσα

Την ώρα που κατέφθασε στην εκκλησία πλήθος δημοσιογράφων προσπαθούσαν να της αποσπάσουν μια δήλωση, ενώ εκείνη αρκέστηκε να πει: «Αφήστε με να πάω στον άνδρα μου», δείχνοντας τη μεγάλη της αγωνία για την πιο σημαντική στιγμή της ζωής της. Ο Λέων Πατίτσας- ο οποίος ετοιμάστηκε μαζί με φίλους στο σκάφος του- μόλις αντίκρισε τη Μαριέττα της είπε «Σ΄αγαπώ». Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου – το οποίο διήρκεσε 1 συνολικά ώρα, το ζευγάρι λόγω αμηχανίας και άγχους συζητούσε όλη την ώρα, ενώ η Μαριέττα Χρουσαλά δεν πάτησε το πόδι του γαμπρού.

Στο Μυστήριο παρέστησαν πολλοί επώνυμοι εκπρόσωποι της showbiz, ανάμεσά τους η Καλομοίρα, η Έλλη Κοκκίνου, Δούκισσα Νομικού, Φαίη Σκορδά, Γιώργος Λιάγκας, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, Θέμης Σοφός και άλλοι. Η Αγλαϊα Χρουσαλά, επέλεξε για τον γάμο της κόρης της μια εντυπωσιακή τουαλέτα δια χειρός Μιχάλη Ασλάνη, ο οποίος ήταν φυσικά ανάμεσα στους καλεσμένους, αφού σε επίδειξη του ο Λέων Πατίτσας γνώρισε τη Μαριέττα, που τότε φορούσε νυφικό!

Οι μπομπονιέρες ήταν λευκές, με μπλε ναυτικό κόμπο (navy), ενώ στη δεξίωση ο στολισμός ήταν στο ίδιο concept, σε λευκό και μπλε.

Η δεξίωση έγινε στο Island και ο γαμήλιος μπουφές περιείχε κροατικά, θαλασσινά και sushi, ριζότο –σπεσιαλιτέ- και γουρουνόπουλο. Οι καλεσμένοι έγραφαν τις ευχές τους σε ένα μεγάλο πίνακα που είχε στηθεί στο χώρο και ήταν στολισμένος με λευκά και ροζ άνθη. Ο γαμπρός, μετά την κοπή της τούρτας, έβγαλε από το σακάκι του ένα κουτάκι και προσέφερε στη σύζυγό του ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, δώρο για το γάμο τους.

Οι νεόνυμφοι Μαριέττα Χρουσαλά και Λέων Πατίτσας οργάνωσαν και ένα beach party

Την επόμενη ημέρα, οι νεόνυμφοι Μαριέττα Χρουσαλά και Λέων Πατίτσας οργάνωσαν και ένα beach party για να γιορτάσουν το γάμο τους παρέα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Λίγο πριν το γάμο τους ωστόσο, η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέων Πατίτσας, έφτιαξαν μια γαμήλια ιστοσελίδα. Το συγκεκριμένο site περιείχε αρκετές φωτογραφίες απο ταξίδια κατά την διάρκεια της κοινής πορείας τους. Επιπλέον, είχε τα βιογραφικά τους με φωτογραφίες απο την παιδική τους ηλικία. Μέσα στο site αποκάλυψαν το πως γνωρίστηκαν και που ταξίδεψαν μαζί. Σε ένα άλλο σημείο, το ζευγάρι έγραψε τις λεπτομέρειες για τον γάμο που θα ακολουθούσε.

Λίγες μέρες μετά το γάμο, ο Λέων ζήτησε το θωρηκτό «Αβέρωφ» για μια εκδήλωση που εντασσόταν στο θεσμό «Ποσειδώνια 2010». Η εκδήλωση όμως μετατράπηκε σε ένα ακόμα γαμήλιο πάρτι, σε ένα ξέφρενο γλέντι με τσιφτετέλια στο κατάστρωμα του ιστορικού πολεμικού πλοίου. Στο γλέντι μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα – που έκανε και την αποκάλυψη – συμμετείχαν ακόμα και οι αξιωματικοί του πλοίου.

Ο χώρος ήταν στολισμένος με ανθοστήλες και γλάστρες ενώ είχε στηθεί μπουφές στον οποίο υπήρχαν κουφέτα. Η βραδιά ολοκληρώθηκε γύρω στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται οτι το θωρηκτό Αβέρωφ είναι το ιστορικότερο και ενδοξότερο πλοίο της νεότερης Ελλάδας καθώς άλλαξε τις ισορροπίες στο Αιγαίο. Με κυβερνήτη τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη ηγήθηκε των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13. Οι νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου κατά του τουρκικού στόλου διέλυσαν τις προσδοκίες του Σουλτάνου για τον έλεγχο του Αιγαίου.

Τον Οκτώβριο του 1918 το «Αβέρωφ» ύψωσε την ελληνική σημαία στην Κωνσταντινούπολη, ενω συμμετείχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία, μεταφέροντας στρατεύματα και παραλαμβάνοντας τους πρόσφυγες μετά την Καταστροφή. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το «Αβέρωφ» συμμετείχε σε νηοπομπές στον Ινδικό Ωκεανό.

Το 1951 το Αβέρωφ παροπλίσθηκε και απο το 1984 είναι πλωτό μουσείο τιμώντας με την παρουσία του το Ελληνικό Ναυτικό και την ναυτική κληρονομιά της Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο ναυτικού ανέφερε οτι είχαν ήδη ζητηθεί έγγραφες εξηγήσεις απο τον διευθυντή του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Αβέρωφ για το τί ακριβώς έγινε στο χώρο και εφόσον προέκυπταν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογίζονταν.

Related posts

«Λάκη, σε ευχαριστώ που γύρισες»: Οι 26 λέξεις του Λαζόπουλου για τις οποίες αποθεώθηκε

Eκτακτη ανακoίνωση: Πpόσεχε αν έχεις λoγαριασμό στην Εθνική – Τι έχει συμβεί

Γέννησε πριν λίγο η Αλεξάνδρα Νίκα: Πατέρας για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Αργυρός – To φύλο του μωρού