Ηρεμία μωρών: Οι 5 κινήσεις που κάνουν τα μωρά και μας δείχνουν τι χρειάζονται για να ηρεμήσουν

Κινήσεις μωρών: Τι θέλουν να μας πουν

Ηρεμία μωρών: 

Η μεγαλύτερη ευθύνη στη ζωή ενός ανθρώπου είναι το μεγάλωμα του παιδιού του και είναι σαφές ότι κάθε γονέας κάνει το ανθρωπίνως δυνατό, για να μεγαλώσει σωστά το παιδί του, ακόμα και όταν δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς είναι αυτό που θέλει να πει το μωρό. Παρακάτω αναφέρουμε μερικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις κινήσεις των μωρών σας, τον τρόπο που κλαίνε, ακόμη και τη γλώσσα τους.

Οι 5 κινήσεις που κάνουν τα μωρά και μας δείχνουν πολλά για τις επιθυμίες τους

  • Σφίγγουν την γροθιά τους – Τα μωρά τείνουν να σφίγγουν τα χέρια τους όταν πεινούν, οπότε αν δείτε ένα μωρό να σφίγγει την γροθιά του, πιθανότατα θα πρέπει να το ταΐσετε.
  • Άνοιγμα γροθιών μετά το φαγητό – Όταν τα μωρά είναι χορτάτο, θα παρατηρήσετε ότι τα χέρια τους αρχίζουν να ανοίγουν και να χαλαρώνουν.
  • Καμπουριάζουν – Όταν το μωρό σας έχει αέρια, αναστατωμένο στομάχι ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μπορεί να αρχίσει να καμπουριάζει στην προσπάθειά του να αισθανθεί πιο άνετα. Θα παρατηρήσετε ότι τα μωρά το κάνουν αυτό μετά το τάισμα όταν προσπαθούν να κάνουν την ανάγκη τους και ακόμη και όταν ξαπλώνουν.
  • Ανύψωση των ποδιών τους – Τα μωρά σηκώνουν τα πόδια τους όταν προσπαθούν να αεριστούν. Για να τους βοηθήσετε με αυτό, τρίψτε το στομάχι τους δεξιόστροφα για να τα ενθαρρύνετε να αεριστούν.

Ο τρόπος που κλαίνε τα μωρά

  • Ηρεμία μωρών: Πείνα – Όταν τα μωρά θέλουν να φάνε, κάνουν μικρές, χαμηλές φωνές που ανεβοκατεβαίνουν σε ένταση. Θηλάστε τα ή ταίστε τα με το μπιμπερό για να σταματήσουν το κλάμα.
  • Δυσκολίες στην πέψη – Τα μωρά μπορεί να κλαίνε μετά τη σίτιση και αυτό μπορεί να είναι σημάδι καούρας. Για να βοηθήσετε με αυτό το πρόβλημα, κάντε διαλείμματα και χτυπήστε την πλάτη του μωρού σας συχνά και απαλά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
  • Κολικοί– 1 στα 5 νεογέννητα πάσχουν από αυτούς. Όταν το μωρό σας κλαίει για περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα, 3 φορές την εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει αυτήν την πάθηση. Προσφέρετε του μια πιπίλα, πάρτε το στην αγκαλιά σας και περπατήστε μαζί του για να δείτε αν αυτό το βοηθά.
  • Συνήθειες ύπνου – Όταν το μωρό σας είναι 6 μηνών, μπορεί να κοιμηθεί μόνο του. Ωστόσο, ίσως να θέλει να κοιμηθεί μαζί σας, οπότε ξεκινούν μια το κλάμα. Η έρευνα δείχνει ότι σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να αφήσετε το παιδί σας να κλαίει για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό το βοηθά να μάθει να κοιμάται γρηγορότερα και να παραμένει κοιμισμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Όλα τα νεογέννητα μωρά κάνουν 5 αντανακλαστικούς ήχους.

  • Neh: «Πεινάω» – Αυτός ο ήχος παράγεται όταν ενεργοποιείται το αντανακλαστικό απορρόφησης και το μωρό σπρώχνει τη γλώσσα του μέχρι την οροφή του στόματος.
  • Owh: «Νυστάζω» – Τα μωρά το κάνουν όταν είναι κουρασμένα. Ο ήχος είναι παρόμοιος με ένα χασμουρητό.
  • Heh: «Νιώθω άβολα» – Αυτός ο ήχος είναι μια απόκριση σε ένα αντανακλαστικό του δέρματος. Συνήθως, το μωρό είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο ή έχει βρεγμένη ή βρώμικη πάνα.
  • Eairh: «Έχω αέρια» – Αυτός ο ήχος σχετίζεται με αέριο και τον πόνο χαμηλα στην κοιλιά. Όταν τα μωρά το κάνουν αυτό, πρέπει να τα τοποθετήσετε μπρούμητα τους και να τρίψετε την πλάτη τους. Μπορείτε επίσης να κάνετε απαλό μασάζ στην κοιλιά τους.
  • Εh: «Πρέπει να ρευτώ» – Όταν μια μεγάλη ποσότητα παγιδευμένου αέρα πιάνεται στο στήθος τους, τα μωρά αναπαράγουν αυτόν τον ήχο. Γυρίστε το για να το ανακουφίσετε.

Related posts

Έτσι είναι χωρίς ρετούς το σώμα της Αγγελικής Νικολούλη στα 60, οι φώτο που κυκλοφορούν και «κλείνουν στόματα»

Παναγιώτης Ραφαήλ: O μικρός “ήρωας”, έκλεισε τα 6, σβήνει το κεράκι και όλοι του εύχονται «χρόνια πολλά»

«Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»