Καρολίνα Πελενδρίτου: Η συνέντευξη της στο T-Live
Η χρυσή παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Καρολίνα Πελενδρίτου, συγκλονίζει με την απίσυετη ιστορία της. Η αθλήτρια που πήρε χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μίλησε στο T-live για τη ζωή της και τις δυσκολίες της καθημερινότητάς της. Όπως εξήγησε, το πρόβλημα της υγείας της ξεκίνησε στα 9 της χρόνια, ίσως και νωρίτερα. Άρχισε να υποφέρει από έντονους πόνους, ενώ μέχρι τα 14 έγινε Βαλκανιονίκης στην κολύμβηση, την οποία ξεκίνησε για να βελτιώσει τη ζωή της. Στα 16 της έχασε την όρασή της, αλλά δεν το έβαλε κάτω και πριν από λίγες εβδομαδες κέρδισε το δεύτερο Ολυμπιακό Μετάλλιο της καριέρας της.
Είπε η ίδια στη συνέντευξή της:
“Το πρόβλημα ξεκίνησε στα 9 μου χρόνια και νομίζω και νωρίτερα απλά εμείς δεν το είχαμε αντιληφθεί. Λόγω των πόνων αναγκάστηκα να ξεκινήσω κολύμβηση. Γρήγορα διακρίθηκα και στα 14 μου έγινα Βαλκανιονίκης”.
Πώς είναι όμως η καθημερινότητά της; Η ίδια εξομολογήθηκε πως τα εμπόδια που αντιμετωπίζει συνεχώς είναι πολλά:
“Το πρόβλημα είναι καθημερινό, αυτά που καλείσαι να αντιμετωπίσεις ώστε να φτάσεις να κολυμπήσεις σε έναν αγώνα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και η μεγάλη πρόκληση.
Να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου τον ίδιο, τις προκλήσεις που παρουσιάζονται μπροστά σου και την κοινωνία την ίδια που πολλές φορές δεν σε βοηθάει να αποδεχτείς το πρόβλημα που έχεις.
Από την ώρα που θα ξυπνήσω μέχρι την ώρα που θα κοιμηθώ, τα πράγματα για μένα δεν είναι απλά. Από το πώς θα ξυπνήσω και τι θα φάω… Σήμερα ας πούμε έπρεπε να πάω στις τράπεζες… Μέχρι να φτάσω, δεν υπήρχε ένα πεζοδρόμιο ίσιο… Ή π.χ. να πρέπει να δίνεις εξηγήσεις για το αν πρέπει να έχεις προτεραιότητα ή όχι σε μία ουρά. Σε αναγκάζουν συνέχεια να διεκδικείς το αυτονόητο. Σε άλλες χώρες αυτά είναι λυμένα και έχεις επικεντρωθεί στην ουσία της ζωής”.
Ο γάμος της Καρολίνας Πελενδρίτου με τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου
Όσον αφορά στον γάμο της με τον γνωστό δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, η Καρολίνα Πελενδρίτου είπε:
“Με τον Δημήτρη είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Σίγουρα όταν υπάρχει ένα πρόβλημα αναπηρίας, δεν είναι και για τον άλλον εύκολο να το αποδεχτεί. Παίζει ρόλο πόσο έχεις συμβιβαστεί εσύ με το πρόβλημά σου.
Είναι πολύ σημαντικό εμείς να δίνουμε το νόημα στους άλλους για το πώς θα με συμπεριφερθούν. Αν ήμουν ένας άνθρωπος εγώ π.χ. που γκρίνιαζα, και ήμουν κλεισμένη στο σπίτι… Αντιθέτως είμαι πολύ ανεξάρτητος σαν άνθρωπος, προσπαθώ να μην επιβαρύνω τους υπόλοιπους. Και αν αυτοί που είναι δίπλα μας, το βλέπουν αυτό, νιώθουν κι αυτοί καλύτερα.
Με τον Δημήτρη η σχέση μας είναι πολύ ειλικρινής και νομίζω ότι μόνο αυτό πρέπει να έχουν οι μακροχρόνιες σχέσεις. Σεβόμαστε ο ένας τη ζωή του άλλου. Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. Το θέμα είναι να μπορείς να βρεις μία ισορροπία μέσα από όλη αυτή την κατάσταση”.