0
Καθάρισμα κουζίνας: Το πανέξυπνο κόλπο για να κουράζεστε με τον νεροχύτη
Ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που χρησιμοποιείται πιο συχνά είναι η κουζίνα. Γι αυτό τον λόγο πρέπει να είναι πάντα καθαρή και να μυρίζει όμορφα.
Βέβαια, υπάρχει ένα σημείο μέσα στην κουζίνα που μπορεί κάποιες φορές να είναι δυσκολότερο να μείνει πεντακάθαρο και λαμπερό και αυτό δεν είναι άλλο από τον νεροχύτη. Ωστόσο, οι γιαγιάδες μα ξέρουν καλά πως να τον κάνουν να λάμπει και παρακάτω θα βρεις το μυστικό τους, για να το πετύχεις και εσύ.
Υλικά
- Μαγειρική σόδα
- Ξίδι
- Φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι
- Λάδι
- Χαρτί κουζίνας
- 1 καθαρό σφουγγάρι
Η είδηση της ημέρας
Το κόλπο για να καθαρίσετε εύκολα τον νεροχύτη στην κουζίνα
Τι πρέπει να κάνετε
- Κατ’ αρχάς, αφαιρέστε οτιδήποτε υπάρχει στο νεροχύτη σας –από υπολείμματα τροφών, έως πιάτα και μαχαιροπίρουνα. Με το απορρυπαντικό πιάτων σας και ένα καθαρό σφουγγάρι, σαπουνίστε τον και ξεπλύνετε καλά.
- Έπειτα, «πασπαλίστε» κάθε επιφάνειά του με μαγειρική σόδα και με το σφουγγάρι σας τρίψτε τον με κυκλικές κινήσεις. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει απολυμαντικά, χωρίς να προκαλέσει αλλοιώσεις στον ανοξείδωτο νεροχύτη.
- Με άφθονο ξίδι, ξεπλύνετε τη σόδα απ’ το νεροχύτη (προετοιμαστείτε: σ’ αυτό το στάδιο, ο νεροχύτης σας θα… αφρίσει απ’ το κακό του). Το ξίδι θα βοηθήσει να εξαφανιστούν επίμονα σημάδια και λεκέδες στο νεροχύτη σας. Τρίψτε μαλακά με το σφουγγάρι σας και ξεπλύνετε με πολύ νερό.
- Για να ξεφορτωθείτε δυσάρεστες οσμές και να κάνετε το νεροχύτη σας και πάλι αστραφτερό, τρίψτε μαλακά τις φλούδες από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι σε όλα τα σημεία.
- Τέλος, γυαλίστε τις επιφάνειες του νεροχύτη, περνώντας τις με λίγο λάδι πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Για νεροχύτες από μάρμαρο
- Αν ο νεροχύτης σας είναι μαρμάρινος, τότε μπορείτε να αραιώσετε λίγο απορρυπαντικό πιάτων σε χλιαρό νερό και να τρίψετε με μαλακό ύφασμα τις επιφάνειες. Αν οι λεκέδες είναι επίμονοι, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο πανί τρίβοντας και ξεπλένοντας άμεσα με άφθονο χλιαρό νερό.
- Μη χρησιμοποιήσετε ξίδι, λεμόνι ή χλωρίνη στη μαρμάρινη επιφάνεια, γιατί θα την αποχρωματίσει και θα τη διαβρώσει.