Κιμαδόπιτα από άλλο πλανήτη: Αφράτη και πληθωρική με μπεσαμέλ και φρέσκα υλικά – Το μυστικό κρύβεται στη συνταγή

by Newsroom i-diakopes.gr
Κιμαδόπιτα από άλλο πλανήτη: Αφράτη και πληθωρική με μπεσαμέλ και φρέσκα υλικά – Το μυστικό κρύβεται στη συνταγή

Κιμαδόπιτα από άλλο πλανήτη: Λαχταριστή με μπεσαμέλ και θα ξετρελαθείτε

Η συνταγή είναι πανεύκολη και το γευστικό αποτέλεσμα είναι ονειρικό. Η κιμαδόπιτα με μπεσαμέλ θα σας αφήσει άφωνους. Πρόκειται για μια πληθωρική πίτα που θα ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια και θα σας ρωτάνε για την συνταγή.

Για την πίτα θα χρειαστείτε

4 κ.σ. ‏αλεύρι
8 κούπες ‏γάλα
1 φύλλο ‏σφολιάτας
4 κ.σ. ‏βούτυρο
‏Μοσχοκάρυδο
‏Πιπέρι
‏Κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ‏κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό
‏Σουσάμι για πασπάλισμα

Για τη σάλτσα κιμά θα χρειαστείτε

1/2 κιλό ‏άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
2 κουτάκια ‏κονκασέ ντομάτα
1 μεγάλο ‏κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ‏έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ‏ξυλαράκι κανέλας
1 1/2 κ.γ. ‏θυμάρι
1 1/2 κ.γ. ‏ρίγανη
1 1/2 κοφτό κ.γ. ‏κύμινο
‏Αλάτι
‏Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η συνταγή για την κιμαδόπιτα με μπεσαμέλ από άλλο πλανήτη

Κιμαδόπιτα από άλλο πλανήτη: Αφράτη και πληθωρική με μπεσαμέλ και φρέσκα υλικά – Το μυστικό κρύβεται στη συνταγή

Για την πίτα

Ανοίγετε λίγο το φύλλο σφολιάτας ώστε να είναι πιο λεπτό και στη συνέχεια φτιάχνετε την μπεσαμέλ. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα.

Προσθέτετε σιγά σιγά χλιαρό το γάλα και όταν πήξει, κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύετε τη σάλτσα κιμά με την μπεσαμέλ και ρίχνετε το μείγμα που κρύωσε στη σφολιάτα. Στη συνέχεια κλείνετε την πίτα από πάνω με το δεύτερο φύλλο.

Αλείφετε την πίτα με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε στους 200 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 35 με 40 λεπτά.

Για τη σάλτσα κιμά

Ζεσταίνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς.

Συνεχίζετε να μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά τον κιμά.

Προσθέτετε την ντομάτα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέτετε και το αλάτι.

Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζετε τον κιμά για 45 λεπτά περίπου. Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος εύχεται χρόνια πολλά στην κόρη του με μια υπέροχη φωτογραφία

Ειρήνη Μουρτζούκου: Πασίγνωστη δημοσιογράφος την πήγε να καταθέσει μήνυση πριν τη συλλάβουν

Έξαλλος ο Γκλέτσος έκλεισε το τηλέφωνο on air – «Τις ανεμογεννήτριες τις ξέρω καλά, με πίεσε ο χρόνος» (video)

Όλη η Ελλάδα βλέπει αυτή την εκπομπή στο κανάλι OPEN: Σαρώνει σε τηλεθέαση & τα άλλα κανάλια τρώνε τη σκόνη του

Καιρός: Πολικό jet stream φέρνει χιόνια μέσα στις πόλεις – Πού θα το «στρώσει» σε λίγες ώρες

Προτεινόμενα