Λάκης Παπαδόπουλος: Άγνωστες πτυχές της ζωής του
Στις 7/12/1948 γεννήθηκε στην Αθήνα ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος έγινε αργότεραί γνωστός ως ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ. Η καριέρα του ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 με το συγκρότημα “Dragons”, ενώ στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 1981.
Ο Λάκης Παπαδόπουλος αν και ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Ροκ έχει δώσει πολλά τραγούδια σε καλλιτέχνες από τον χώρο της λαϊκής μουσικής.
Ο Λάκης Παπαδόπουλος είχε πει σχετικά με το συγκρότημα: “Δηµιουργήσαµε ένα συγκρότηµα µε τέσσερα παιδιά της γειτονιάς µου όταν ήµουν δώδεκα χρόνων. Μεγάλωσα στους Αµπελόκηπους, στη συνοικία των Ελληνορώσων. Τα ακούσµατά µας τότε ήταν οι Santos, o Σέρτζιο Εντρίγκο µε τον οποίο είχαµε παίξει και µαζί, ο Ντοµένικο Μοντούνιο που είχε πει το «Volare», τη µεγαλύτερη επιτυχία της Ιταλίας. Μετά το φεστιβάλ του Γούντστοκ κυριάρχησε το ατηµέλητο ροκ.
Οι Beatles ήταν πιο καθωσπρέπει, έγραφαν προσεγµένη µουσική. Κατά τη γνώµη µου η τέχνη τους δεν διέφερε από τους µεγάλους κλασικούς, τον Μπετόβεν και τον Μότσαρτ. Κάπου εκεί τοποθετούνται για εµάς που τους λατρέψαµε. Πολλοί νέοι της γενιάς µου καταλήξαµε µουσικοί ξεκινώντας από συγκροτήµατα της γειτονιάς. Κάναµε πρόβες, συναυλίες, τα κορίτσια µας ζητούσαν αυτόγραφα. Το νόηµα ήταν: άκου, βλέπε, πρόσθεσε τη δική σου πινελιά. Και έτσι σκαρώναµε διαρκώς τραγουδάκια. Τότε κυριαρχούσε το ραδιόφωνο.
∆εν ήταν της µόδας τα ρεµπέτικα και τα κακόγουστα λαϊκά τραγούδια. Ακούγαµε Στέλιο Καζαντζίδη και Μαίρη Λίντα. Στο ελαφρό τραγούδι ξεχώριζαν η Σοφία Βέµπο και ο Αττίκ. Οι πιο πολλοί καλλιτέχνες έφυγαν από τη ζωή µαραζωµένοι γιατί δεν πήραν την αναγνώριση που τους άξιζε. Σήµερα τα νέα παιδιά αρχίζουν να ανακαλύπτουν αυτούς τους συνθέτες.
Για µεγάλο διάστηµα τραγουδούσα σε κρουαζιερόπλοια. ,Μπήκα µια µέρα σε ένα πλοίο και ύστερα από 25 µέρες βγήκα σε άλλο ηµισφαίριο. Πήγα στη Βραζιλία και γύρισα πολλά νησιά. Άλλος κόσµος, άλλες µόδες, άλλες µουσικές. Τραγουδούσα στα πλοία για τους τουρίστες. Είχαµε παίξει και στο Χίλτον στα Μπαρµπέιντος, είχε πει ο Λάκης Παπαδόπουλος.
Όταν πήγα στον στρατό έµεινα αποµονωµένος σε ένα φυλάκιο γιατί οι συγγενείς του πατέρα µου ήταν κοµµουνιστές. Με πήρε η µπάλα και έκατσα 27 µήνες στο Σιδηρόκαστρο. Εκείνη την περίοδο έπαθα µια βλάβη και έχασα το 40% της ακοής µου. ∆εν πήρα ποτέ αποζηµίωση. ∆εν πειράζει όµως, έζησα και τη φυλακή του στρατού. Όλα αυτά σε κάνουν πιο δυνατό, είχε εξομολογηθεί ο Λάκης Παπαδόπουλος.
Εργαζόµουν στην «Εστία», µια εφηµερίδα που δεν είχε ούτε µία φωτογραφία και χρησιµοποιούσε µόνο καθαρεύουσα. Για µια περίοδο εξέδιδα και την εφηµερίδα του πατέρα µου µε τίτλο «Ελληνική Ηχώ», είχε πει ο Λάκης Παπαδόπουλος.
Η προσωπική ζωή του Λάκη Παπαδόπουλου
Ο Λάκης Παπαδόπουλος είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο τον Άγγελο. Ο μοναχογιός τουπριν από λίγες ημέρες κλήθηκε να υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα και να εκτίσει τη στρατιωτική του θητεία.
Χαρακτηριστικό είναι, πως η μαμά του Κατερίνα Παπαδοπούλου δημοσίευσε δύο φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook από την ημέρα που πήγαν να τον δουν οικογενειακά στον Βόλο και να τον καμαρώσουν στα χακί.
Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο, πως ο Άγγελος Παπαδόπουλος είναι ζωγράφος.
Το σημάδι του Λάκη Παπαδόπουλου
Έχουν ακουστεί πολλά σχετικά με το σημάδι που έχει στα χείλη του ο δημοφιλής τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος. Τα περισσότερα σχόλια που έχουν ακουστεί αφορούν ασθένεια ,αλλά στη πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Όπως εξήγησε ο Λάκης Παπαδόπουλος είναι κάτι τελείως φυσιολογικό όπως οι ελιές, έτσι λοιπόν γεννήθηκε. Αυτό βέβαια στη παιδική του ηλικία τον είχε κάνει να ξεχωρίζει και πολλές φορές να χλευαστεί. Αναλύοντάς το είχε πει: “Είναι ένα σημάδι που έχω εκ γενετής. Λέγεται σημάδι του Αγίου Συμεών και όπως έχεις μια ελιά, έτσι έχεις κι αυτό. Εμένα είναι από εδώ (σ.σ. το στόμα) και φτάνει μέχρι το λαιμό. Άλλα παιδιά το έχουν αλλού”.
Όσο για το bullying που δέχτηκε, τόνισε: “Bullying σε παιδική ηλικία έχω δεχτεί για το σημάδι που έχω» και πρόσθεσε πώς τον φώναζαν τα άλλα παιδιά: «Κοκκινοχείλη, βλάκα”, όπως εξομολογήθηκε το 2016.