Ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη κατά της Φαίης Σκορδά
Μέσα από μια μακροσκελή επιστολή ο Γιάννης Λιγνάδης, αδερφός του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη, τοποθετήθηκε σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του Σωτήρη Χατζάκη.
Σε αυτήν κατηγορεί ευθέως και ανοικτά τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για υποκρισία, φαυλότητα, διπροσωπία και ψευδολογία. Ωστόσο, στο ίδιο κείμενο αφήνει και αιχμές για το Πρωινό και την Φαίη Σκορδά.
Στο Πρωινό της Παρασκευής, προβλήθηκε η επιστολή του Γιάννη Λιγνάδη και το επίμαχο απόσπασμα το οποία αναφέρει:
«Ο κατά το παρελθόν διατελέσας Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, εμφανίστηκε και δεύτερη φορά (!), δια ζώσης, στον ίδιο πρωινάδικο «ορνιθώνα» (!), για να λιθοβολήσει εκ νέου, κατά πρόσκλησιν (αν όχι και κατά παραγγελίαν) «εσκοροδισμένης κουτόρνιθας», η οποία φουσκωμένη από αέρα ναρκισσισμού και κουφόνοιας, τελευταίως δεν παύει να καμώνεται την ένθερμη «δικαιωματίστρια» και σταυροφόρο του νεόκοπου «μιτουισμού», τη στιγμή που η ίδια καθημερινώς επιδίδεται σε άγριο κανιβαλισμό προσωπικοτήτων (με εμμονή στον Δ.Λ), υποκινώντας και διακινώντας το «μιτουικό» μόρφωμα στη νέα του μετάλλαξη: την ανοιχτή πρόσκληση του κοινού των media στην ανθρωποφαγία.
Αφήνω κατά μέρος την κανιβαλίζουσα τηλεπερσόνα, θεωρώντας την απλώς ένα από τα πολλά νοσηρά συμπώματα της δυστοπίας και του πολιτιστικού εκβαρβαρισμού της ελληνικής κοινωνίας που ανθοφορούν και απαστράπτουν στην τηλεοπτική πραγματικότητα (και όχι μόνο)».
Στη συνέχεια η Φαίη Σκορδά αρκέστηκε να πει τα εξής: «Φαντάζομαι ότι εννοούσε εμένα. Εγώ σαν άνθρωπος, ακόμα και σε αυτό, αναγνωρίζω έναν πόνο και μία στεναχώρια, το οποίο είναι πολύ σεβαστό. Ακόμα και αν…».
Το βίντεο με την απάντηση της Φαίης Σκορδά στο Λιγνάδη
Μετά από την προβολή της απάντησης που δίνει ο Σωτήρης Χατζάκης στον Γιάννη Λιγνάδη, η Φαίη Σκορδά σημείωσε: «Εγώ δεν θα έμπαινα ποτέ στην λογική να απαντήσω ούτως ή άλλως. Οφείλω να πω κάτι, ότι ποτέ όλο αυτό το διάστημα δεν έκανα μία ανάρτηση στα προσωπικά μου social. Το κάνω μέσα από την εκπομπή γιατί υπήρχε αυτή η θεματολογία».