Μάκης Ρευματάς: Τα άγνωστα κεφάλαια της ζωής του
Στην Αθήνα το 1935 γεννήθηκε ο ηθοποοιός Μάκης Ρευματάς, ο οποίος άφησε εποχή με τη χαρακτηριστική του φωνή, ενώ είχε συμμετάσχει σε αρκετές ταινίες αλλά και σε μεταγλωττίσεις.
Η αγάπη του για την ηθοποιία εκδηλώθηκε αρκετά νωρίς, καθώς σε μικρή ηλικία άρχισε να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις, ενώ έπαιξε σε αμέτρητες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.
Ξεχωριστή στιγμή η συμμετοχή του στις τηλεοπτικές σειρές Γιούγκερμαν και «Ο πρίγκιπας» και οι δύο για την κρατική τηλεόραση, ενώ συμμετείχε σε ταινίες όπως «Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά», «Κατάσκοπος Νέλλη», «Κοντσέρτο για πολυβόλα» με την Τζένη Καρέζη, τον Μάνο Κατράκη, τον Κώστα Καζάκο και μια πλειάδα άλλων ταλαντούχων ηθοποιών.
Η προσωπική ζωή του Μάκη Ρευματά
Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Έλλη Κωνσταντίνου.
Μάκης Ρευματάς: Τα προβλήματα υγείας και το τέλος
Ο ηθοποιός πέθανε από λέμφωμα το 2012 σε ηλικία 77 ετών. Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του για την αρρώστια του: «Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ και πέρασα μεγάλη αγωνία, γιατί τρεις ολόκληρους μήνες ήμουν σε νοσοκομείο των βορείων προαστίων και δεν έβρισκαν τι έχω. Ήμουν ο πιο γερός ασθενής. Έκανα τόσες εξετάσεις, που δεν έχει κάνει άλλος και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ένα θετικό, να ξέρω τι έχω, τίποτα. Ώσπου πρήστηκε ένας αδένας πίσω από το αφτί. Απευθύνθηκα σε έναν καταπληκτικό αιματολόγο, τον πανεπιστημιακό Παναγιώτη Παναγιωτίδη, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο οποίος βρήκε ότι έχω λέμφωμα.
Απλώς ήταν μπελαλίδικο, γιατί έπρεπε να κάνω οκτώ χημειοθεραπείες. Και επειδή φορτώνεται ο οργανισμός με κορτιζόνη αισθάνεσαι κάποια μικροζάλη. Όταν οι λεμφαδένες παρουσιάζουν ένα είδος διόγκωσης εξωτερικό και εσωτερικό, ο θεράπων γιατρός σου πρέπει να έχει μια εμπειρία σαν του κ. Παναγιωτίδη, για να ανακαλύψει αμέσως με μια απλή εξέταση τι έχεις και να σου δώσει την κατάλληλη χημειοθεραπεία», είχε πει ο Μάκης Ρευματάς για την ασθένειά του.