Μαμαδίστικα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο: Το απόλυτο μυστικό για να γίνουν οι πατάτες τραγανές και γλυκές σαν λουκούμι

Μαμαδίστικα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο της γιαγιάς: Από άλλο πλανήτη

Ένα από τα φαγητά που είναι σταθερή αξία στην ελληνική οικογένεια, είναι τα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο. Επίσης είναι και το ιδανικό φαγητό για να πειραματιστείτε με την συνταγή και να το απογειώσετε στην γεύση.

Συγχρόνως είναι ένα φαγητό που αγαπά όλη η οικογένεια. Σε ποιον δεν αρέσουν τα αφράτα μπιφτέκια και οι πατάτες φούρνου; Σε αυτή όμως τη συνταγή θα βρείτε έναν διαφορετικό τρόπο για να φτιάξετε τις πατάτες. Επίσης, τα μπιφτέκια δεν έχουν πολλά υλικά για να έχουν έντονη τη γεύση του κρέατος.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 6 μέτριες πατάτες
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κύβο κνορ
  • πιπέρι-ελάχιστο αλάτι
  • λίγο κουρκουμά
  • λίγο κύμινο
  • λίγο ελαιόλαδο

Για τα μπιφτέκια

  • 500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτάλι της σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι-πιπέρι
  • 5 φρυγανιές τύπου Elite
  • 4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο -ή απλό ξύδι
  • Λίγη ρίγανη

Η συνταγή για μαμαδίστικα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο σαν λουκούμι

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια με τις φρυγανιές μουλιασμένες και στυμμένες καλά.

Ανακατεύουμε -ζυμώνουμε όλα τα υλικά τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και με λαδωμένα χέρια τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε καυτό στην αρχή τηγάνι γκριλ γυρνώντας τα τακτικά να ψηθούν κι από τις δυο πλευρές.

Αν δεν έχουμε τηγάνι γκριλ τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου. Τα μπιφτέκια αυτά είναι πολύ αφράτα και φουσκωτά, δεν προσθέτουμε τίποτα περισσότερο γιατί θέλουμε να θυμίζουν έντονα μπριζόλα ψητή.

Πατάτες

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Με το χοντρό σύρμα των πιάτων τις τρίβουμε λίγο να φύγει η πολύ φλούδα -δεν τις καθαρίζουμε – τις ξεπλένουμε καλά ξανά και τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Μόλις δοκιμάσουμε με ένα πιρούνι και τρυπιούνται εύκολα ,προσθέτουμε τον κύβο που τον έχουμε ήδη τρίψει, το αλατοπίπερο, το σκόρδο σε σκόνη, το κύμινο και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε με προσοχή μην τις διαλύσουμε.

Με το που θα σωθεί σχεδόν όλο το νερό προσθέτουμε το λάδι την κουταλιά μουστάρδας και την γλυκιά πάπρικα, τις ανακατεύουμε με προσοχή και τις ψήνουμε για 5 με 10 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Το φαγητό σας είναι έτοιμο μπορείτε να το συνοδέψετε με μια πράσινη σαλάτα ή με μια χωριάτικη σαλάτα.

Related posts

Είναι η πιο όμορφη από όλες: Η κούκλα κόρη της Ελένης Μενεγάκη, Λάουρα έγινε 18 και κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα

Πασίγνωστη Ελληνίδα παρουσιάστρια παντρεύτηκε με… προξενιό και κανένας δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα – Ποια είναι

Λευτέρης Πανταζής: «Το εγγονάκι θα με λέει ΛΕΠΑ κι όχι παππού»