Μαρία Κίτσου: Η άγνωστη καταγωγή, οι σπουδές στη Θεολογία, η αναγνώριση στις «Άγριες Μέλισσες» και ο ξαφνικός θάνατος του μπαμπά της

Μαρία Κίτσου: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τη ζωή της

Στις 05/08/1979 γεννήθηκε στα Τρίκαλα η ηθοποιός Μαρία Κίτσου, η οποία θεωρείται μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Η ίδια έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στο ευρύ κοινό για τη συμμετοχή της στο σήριαλ του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες», όπου υποδύεται το ρόλο της Ελένης Σταμίρη.

Μεγάλωσε στο Αιγάλεω, όπου ως μαθήτρια Γυμνασίου ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη θεατρική τέχνη. Πέρασε στο τμήμα Θεολογίας το οποίο παρακολούθησε για τρία χρόνια, όμως παρόλο που της άρεσε, ήθελε να κάνει κάτι άλλο.

Η αποκάλυψη έγινε από έναν παλιό συμφοιτητή της, τον Αριστοτέλη Παλαιολόγο. Το 2001 η θεατρική ομάδα της Θεολογίας Αθηνών ανέβασε την Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ με πρωταγωνίστρια την Μαρία Κίτσου, την οποία ο Αριστοτέλης Παλαιολόγος χαρακτηρίζει «Σπάνια ψυχή και ταλεντάρα». «Η σχολή την έπνιγε. Ήθελε να πάει στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου… Και τα κατάφερε».

Μαρία Κίτσου: Ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα της

Στα 24 της έδωσε εξετάσεις για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία πέρασε με τη δεύτερη. Η βραβευμένη ηθοποιός μετά τον Καρυωτάκη, έκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο της στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1, όπου καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό με την ερμηνεία της.

Την παραμονή της πρεμιέρας της στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού με το έργο «Ο Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ο πατέρας της έφυγε αιφνίδια από τη ζωή.

«Με θυμάμαι να βγαίνω στην σκηνή, να παίζω, και μετά να καταρρέω. Με κρατούσαν στα χέρια… Με βοήθησε πολύ το θέατρο για να το παλέψω όλο αυτό. Ήμουν συγκροτημένη από μικρή Δεθήκαμε πολύ ως οικογένεια μετά την απώλεια του πατέρα μου. Ο πατέρας μου διεγνώσθη με τη γνωστή ασθένεια και έφυγε μέσα σε ενάμιση μήνα. Ήταν πολύ ξαφνικό. Τον χάσαμε από λευχαιμία καλπάζουσα μέσα σε ενάμιση μήνα», έχει πει η ίδια.

Το 2012 κατέκτησε το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την ερμηνεία στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Για το ίδιο βραβείο ήταν υποψήφια και το 2008, για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στον βυθό» του Μαξίμ Γκόρκι.

«Το βραβείο ήταν μεγάλο δώρο για μένα, γιατί το ήθελα και το ονειρευόμουν. Πιστεύω πως ό,τι θέλουμε πραγματικά το προσεγγίζουμε. Θυμάμαι έντονα εκείνο το βράδυ που ήμουν με τα αγαπημένα μου πρόσωπα και δεν το πίστευα όταν ανακοινώθηκε το όνομα μου. Αυξήθηκε η αυτοπεποίθηση μου, γιατί εμείς οι καλλιτέχνες χρειαζόμαστε αυτοπεποίθηση, επιβράβευση και χειροκρότημα», είχε αποκαλύψει.

Το 2014 κέρδισε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στα 2α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun για την ερμηνεία της στην παράσταση «Αρμαντέιλ» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Το 2016 πήρε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στα 4α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun για την ερμηνεία της στην παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.

Το καλοκαίρι του 2020 πρωταγωνίστησε με τη Μαρία Καβογιάννη στην παράσταση «Τρίτο Στεφάνι» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Μαρία Κίτσου: Ο ρόλος στις Άγριες Μέλισσες την τρίτη σεζόν

Η αρχή της δύσκολης επταετίας της δικτατορίας στην Ελλάδα βρίσκει τις αδελφές Σταμίρη να προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Από τη μία, η Ελένη με τον Λάμπρο θέλουν να ξεχάσουν τη μοιραία νύχτα που ο Μιλτιάδης θυσίασε τη ζωή του για να τις σώσει. Οι δυο τους θα προσπαθήσουν μαζί να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους αγοράζοντας νέα κτήματα, κι έχουν την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα καταφέρουν να αποκτήσουν ένα μωρό. Όμως, η χούντα και συγκεκριμένα ο Ακύλας Μεγαρίτης έχουν άλλα σχέδια γι’ αυτούς.

Ο Λάμπρος εξορίζεται σε ένα απομακρυσμένο νησί. Η Ελένη μένει πίσω στο Διαφάνι, να προσπαθεί να σώσει όποιον μπορεί με κάθε τρόπο, ενώ στη ζωή της εισβάλλει και ο Ζάχος ο οποίος ήταν ερωτευμένος μαζί της.

Related posts

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ήταν άραγε έγκυος ποτέ; – «Δεν την έχει δει κανείς με φουσκωμένη κοιλιά»

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έγινε μπαμπάς: Γέννησε η 25χρονη Αλεξάνδρα Νίκα

Υπόθεση Μουρτζούκου: Οκτώ τα νεκρά βρέφη