Μιχάλης Καλογεράκης: Ο Κρητικός εφευρέτης παράγει δωρεάν καύσιμα από το νερό

by Τόνια Τζαφέρη
Μιχάλης Καλογεράκης: Ο Κρητικός εφευρέτης παράγει δωρεάν καύσιμα από το νερό

Μιχάλης Καλογεράκης: Πως καταφέρνει να έχει ενεργειακή ενέργεια από νερό

Τα επιτεύγματα του Κρητικού Μιχάλη Καλογεράκη είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα, καθώς είναι από τους ανθρώπους που έχει ανακαλύψει τον τροπο να έχει δωρεάν καύσιμα, τα οποία προέρχονται από νερό. Και τώρα θα αναρωτιέστε πως θα γίνει αυτό; Θα δούμε παρακάτω:

Πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του έχει καταφέρει να αποκτήσει ο Μιχάλης Καλογεράκης. Ο κρητικός που είναι ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγλεμα, κάνει αποκλειστική χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας στο σπίτι του. Ζει απομονωμένος σε ένα χωριό έξω από το Ηράκλειο Κρήτης και πραγματοποιεί τις έρευνές του δίχως να έχει κρατική βοήθεια.

Μιχάλης Καλογεράκης: Ο Κρητικός εφευρέτης παράγει δωρεάν καύσιμα από το νερό

Μάλιστα, παράγει επίσης οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα. Αυτό σε συνδυασμό με μία μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει περισσότερα από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα. Όπως ανέφερε ο ίδιος «Έχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου-αέρα. Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο». Το τελικό μείγμα που προκύπτει μοιάζει με μία δυνατή ρακή 75 βαθμών. Μάλιστα, εάν κάποιος το αραιώσει, μπορεί να το πιει κανονικά.

Μιχάλης Καλογεράκης: Ο Κρητικός εφευρέτης παράγει δωρεάν καύσιμα από το νερό

Πώς καταφέρνει ο εφευρέτης Καλογεράκης να έχει καύσιμα από νερό

Το σύστημα του 50χρονου μπορεί να παράγει καθημερινά 10 λίτρα καυσίμου ενώ τα καύσιμα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε μηχανάκι, αλλά και σε αυτοκίνητα με την προϋπόθεση να γίνει σχετική μετατροπή του κινητήρα τους.

Ο κ. Καλογεράκης δημιούργησε έναν αντιδραστήρα ο οποίος μπορεί να διασπά το νερό της βροχής σε υδρογόνο και οξυγόνο. Στη συνέχεια, το υδρογόνο μπορεί να μετατραπεί σε δωρεάν καύσιμο. Πέρα από το να θερμάνει το σπίτι του, μπορεί επίσης να μαγειρεύει μετατρέποντας την απλή γκαζιέρα υγραερίου σε γκαζιέρα υδρογόνου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «Η ενέργεια που χρειάζεται ο αντιδραστήρας για να διασπάσει το νερό δίνεται σε φωτοβολταϊκά ή αναμογεννήτρια. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την απόλυτη σταθεροποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας».

Προτεινόμενα