Μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ: 15 κόλπα που κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

Μαγείρεμα: Μυστικά για νόστιμο φαγητό

Το καλό και νόστιμο φαγητό, δεν είναι πάντα μία δύσκολη υπόθεση. Σας έχουμε 15 μυστικά μαγειρέματος, που θα απογειώνουν κάθε σας πιάτο. Πρόκειται για μυστικά , που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ στις κουζίνες τους, κάνοντας κάθε τους πιάτο, ξεχωριστό και πεντανόστιμο. Παράλληλα, σας δίνουμε κόλπα που θα βοηθήσουν τη μαγειρική σας ζωή και θα σας γλυτώσουν από τους μπελάδες της κουζίνας.

Ποια είναι τα μυστικά του μαγειρέματος;

Βάλτε το σελοφάν στο ψυγείο για να μην κολλάει στον εαυτό του όταν το ξεδιπλώνετε. Επίσης, θα τεντώνει πιο εύκολα και ομοιόμορφα.

Βάλτε λαδόκολλα για να ψήσετε μάφιν εάν δεν έχετε ειδικό σκεύος.

Ξεφλουδίστε πιο εύκολα τα φρούτα σας βάζοντάς τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Η φλούδα θα βγει πολύ πιο εύκολα.

Μην αφήνετε τα βότανά σας να χαλάνε. Μπορείτε να τα διατηρήσετε βάζοντάς τα σε μία παγοθήκη με ελαιόλαδο ή νερό. Καταψύξτε τα και βγάλτε τα όταν θέλετε να τα μαγειρέψετε.

Βάλτε μία ξύλινη κουτάλα πάνω από την κατσαρόλα για να μην χυθεί το νερό αφού αφρίσει.

Η συνέχεια των μυστικών μαγειρέματος

Βάλτε ένα κεράσι πάνω από ένα άδειο μπουκάλι μπύρας και με ένα ξυλάκι βγάλτε το κουκούτσι.

Κόψτε ένα λεμόνι στην μέση και περάστε την κομμένη πλευρά πάνω από χοντρό αλάτι. Τρίψτε με αυτό το λεμόνι το ξύλο κοπής για να καθαριστεί σε βάθος.

Ο φούρνος μικροκυμάτων ξηραίνει το φαγητό. Βάλτε ένα ποτήρι με νερό δίπλα από το φαγητό σας για να το αποτρέψετε αυτό.

Απομακρύνετε την σκουριά από τα τηγάνια με αλάτι. Τρίψτε τα με αλάτι αντί για απορρυπαντικό πιάτων.

Τα τελευταία κόλπα των επαγγελματιών σεφ στις κουζίνες

Χρησιμοποιήστε μία κουτάλα για παγωτό για να βγάλετε εύκολα τα σπόρια από τα λαχανικά σας.

Ανακατέψτε ξύδι και νερό για να κάνετε τα σκεύη σας από ανοξείδωτο ατσάλι να λάμψουν ξανά.

Η καστανή ζάχαρη κάνει σβόλους όταν δεν αποθηκεύεται σωστά. Εάν σκληρύνει θα είναι άχρηστη. Βάλτε μία φλούδα από πορτοκάλι ή μήλο μέσα στην συσκευασία και αποθηκεύστε την αεροστεγώς κλεισμένη.

Σπάστε τα αυγά σας σε ένα τηγάνι και ρίξτε λίγο νερό. Τα αυγά σας θα βγουν τέλεια.

Βάλτε τα αυγά σας στον ατμό πάνω από βραστό νερό για 15 με 16 λεπτά. Τα τσόφλια θα βγουν πολύ πιο εύκολα.

Μην βάζετε τα χέρια σας στα αυγά για να βγάλετε τα τσόφλια. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο κομμάτι από τσόφλι. Θα λειτουργήσει σαν μαγνήτης.

Related posts

Έτσι είναι χωρίς ρετούς το σώμα της Αγγελικής Νικολούλη στα 60, οι φώτο που κυκλοφορούν και «κλείνουν στόματα»

Παναγιώτης Ραφαήλ: O μικρός “ήρωας”, έκλεισε τα 6, σβήνει το κεράκι και όλοι του εύχονται «χρόνια πολλά»

«Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»