Ο Κώστας Νικούλι για το μπούλινγκ: «Δεν ντρέπομαι για την καταγωγή μου, πήγαινα στο Αλλοδαπών, είχα ροζ ταυτότητα»

by Newsroom i-diakopes.gr
Ο Κώστας Νικούλι για το μπούλινγκ: «Δεν ντρέπομαι για την καταγωγή μου, πήγαινα στο Αλλοδαπών, είχα ροζ ταυτότητα»

Κώστας Νικούλι: Η εξομολόγηση για το μπούλινγκ

Ο ηθοποιός Κώστας Νικούλι, προχώρησε σε μια κατάθεση ψυχής σχετικά με το μπούλινγκ που υπέστη στο σχολείο λόγω της αλβανικής του καταγωγής. Ο αγαπημένος ηθοποιός εξομολόγηθηκε πως αντιμετώπισε τον ρατσισμό που βίωσε και πως βλέπει την κοινωνία σήμερα.

Ο Κώστας Νικούλι παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Στούντιο 4» και τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

«Δεν ντρέπομαι για την καταγωγή μου. Εγώ θυμάμαι από μικρός που η ταυτότητά μου δεν ήτανε μπλε, ήταν ροζ και έγραφε πάνω Νικούλι. Πήγαινα τότε με τους γονείς μου στο Αλλοδαπών 5:00 η ώρα το πρωί για να πιάσουμε σειρά. Στο σχολείο δεν ήμουν το μόνο παιδί με ροζ ταυτότητα», είπε αρχικά ο Κώστας Νικούλι.

«Στο σχολείο με έκαναν να νιώθω παρείσακτος, αλλά όχι τόσο για την καταγωγή μου. Παρείσακτος μπορεί να νιώσεις κάπου που δεν θέλουν να βρίσκεσαι. Ο ρατσισμός υπάρχει με το κάθε τι. Εγώ κάπως υπερηφανευόμουνα και έλεγα ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να ντρέπομαι. Τα παιδιά είναι αθώα και δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτό, τι μπορεί να προκαλέσεις στον άλλον. Εμένα αυτό που μου προκάλεσαν είναι να είμαι πιο δυνατός, να μην ντρέπομαι και να μην κρύβομαι», πρόσθεσε ο Κώστας Νικούλι.

Ο Κώστας Νικούλι για το μπούλινγκ: «Δεν ντρέπομαι για την καταγωγή μου, πήγαινα στο Αλλοδαπών, είχα ροζ ταυτότητα»

Κώστας Νικούλι: Για την εξέλιξη της κοινωνίας σήμερα

«Υπάρχει μία εξέλιξη, έχουμε κάνει βήματα μπροστά»

«Το πρόβλημα της κοινωνίας είναι ο ξένος, ο φόβος. Όταν κάτι δεν έχεις τη δύναμη να το αγκαλιάσεις και να το μελετήσεις και να το ψάξεις και μάλλον από βαρεμάρα δεν θες να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, τότε παίρνεις απόσταση και λες αυτό είναι κάτι ξένο που θα μου κάνει κακό», συμπλήρωσε ο Κώστας Νικούλι.

Στη συνέχεια, κατέληξε: «Πιστεύω ότι πλέον έχουμε περάσει σε μία κοινωνία που αυτά έχουν εξαλειφθεί. Υπάρχει μία εξέλιξη, έχουμε κάνει βήματα μπροστά, απλά από ό,τι βλέπουμε, έχει περάσει σε άλλη φάση και τώρα μπορεί να μην είναι ένα παιδί από την Αλβανία, αλλά ένα παιδί, με άλλο θρήσκευμα, με διαφορετική σεξουαλικότητα και άλλα».

Προτεινόμενα