Ο λόγος που είναι λάθος όταν τρώμε ξεχωριστά το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού

by Newsroom i-diakopes.gr
Ο λόγος που είναι λάθος όταν τρώμε ξεχωριστά το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού

Το λάθος που κάνουμε όταν τρώμε ξεχωριστά τον κρόκο από το ασπράδι του αυγού

Δεν γνωρίζουν πολλοί ότι είναι λάθος να τρώμε ξεχωριστά το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού. Μάλιστα ο λόγος είναι βασισμένος σε επιστημονικές μελέτες.

Το αυγό αποτελεί μια πλήρη τροφή, καθώς περιέχει πολλές πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Περιέχει επίσης ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ και σίδηρο. Πολλοί άνθρωποι που κάνουν δίαιτα ή προσέχουν τη διατροφή τους -δείτε εδώ ένα πρόγραμμα διατροφής- για λόγους υγείας, αποφεύγουν να τρώνε αυγά ή καταναλώνουν μόνο τα ασπράδια και αποκλείουν τους κρόκους.

Αν ανήκετε σε αυτούς, είναι καιρός να αλλάξετε στάση: Μελέτες που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζουν, ότι δεν λαμβάνουμε αρκετή χολίνη από τη διατροφή και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε είναι να τρώμε τους κρόκους των αυγών.

Ο λόγος που είναι λάθος όταν τρώμε ξεχωριστά το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού

Η πρόσληψη χολίνης είναι εξαιρετικά σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Η επαρκής πρόσληψη χολίνης από τη μητέρα συνδέεται με καλύτερες μαθησιακές επιδόσεις του παιδιού, καλύτερη όραση και μνήμη.

Η κατανάλωση ολόκληρων αυγών προλαμβάνει τη γήρανση του εγκεφάλου, βελτιώνει τη μνήμη, προστατεύει το συκώτι και ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις. Ειδικά ο κρόκος του αυγού βοηθά τη βελτίωση της όρασης. Τρώγοντας δύο ολόκληρα αυγά κάθε μέρα, παίρνετε τη μισή ημερήσια ποσότητα χολίνης που έχει ανάγκη ο οργανισμός.

Η είδηση της ημέρας

Ο λόγος που είναι λάθος όταν τρώμε ξεχωριστά το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού

Τα οφέλη που έχει το αυγό στον εγκέφαλο

Φινλανδοί ερευνητές ανέλυσαν τη διατροφή 2.497 ανδρών ηλικίας μεταξύ 42 και 60 ετών που δεν είχαν διαγνωστεί με διαταραχές μνήμης. Κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου 22 ετών, 337 από αυτούς παρουσίασαν κάποια νευρολογική διαταραχή, με την πλειονότητα των περιπτώσεων να αφορά το Αλτσχάιμερ.

Όπως εξήγησαν οι συγγραφείς της μελέτης, “ούτε η χοληστερίνη ούτε η κατανάλωση αυγών συσχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας ή νόσου του Αλτσχάιμερ”.

Η πρόσληψη αυγών συσχετίστηκε με καλύτερη απόδοση σε νευροψυχολογικά τεστ και εξετάσεις εκτελεστικής λειτουργικότητας. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι μια διατροφή υψηλή σε χοληστερίνη ή η συχνή κατανάλωση αυγών δεν αυξάνουν τον κίνδυνο διαταραχών μνήμης ακόμη και σε άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση. Άλλη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 12%.

Βασίλης Καρράς: Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του άρχοντα – Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνό του

Έκτακτο τώρα για Δημήτρη Κόκκοτα – Ανατροπή από τη σύζυγό του

ΘΡΗΝΟΣ: Πέθανε ο αθλητής Σάκης Σιδέρης- Τον πρόδωσε η καρδιά του

Έτσι είναι χωρίς ρετούς το σώμα της Αγγελικής Νικολούλη στα 60, οι φώτο που κυκλοφορούν και «κλείνουν στόματα»

Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε τη μηχανή πασίγνωστου ηθοποιού, σέρνοντάς την για μέτρα επί της λεωφόρου Συγγρού

Προτεινόμενα