Ο Sidarta που έφερε τα πάνω-κάτω μέσα στο 2022: Η ηλικία, το πραγματικό όνομα και η ιστορία πίσω από το ψευδώνυμο

Sidarta: Ποιος είναι ο νεαρός τράπερ

O Sidarta είναι ο νέος τράπερ που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία μέσα στο 2022. Μάλιστα τα τραγούδια του, έγιναν κορυφαία hits, ενώ πλέον οι συναυλίες του γεμίζουν κόσμο και τα κομμάτια του βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του Spotify, του Youtube και του Tiktok. Ποιος, όμως, είναι στα αλήθεια ο Sidarta και τι σημαίνει το ψευδώνυμο που διάλεξε ο τράπερ;

Sidarta: Η ηλικία, η καταγωγή και το βιογραφικό

  • Ο Sidarta είναι 22 ετών
  • Είναι Αθηναίος, μεγάλωσε στου Ζωγράφου, ωστόσο έχει καταγωγή από την Πελοπόννησο
  • Ασχολείται με τη μουσική από μικρός και συγκεκριμένα ξεκίνησε σε ηλικία 15 ετών
  • Αργότερα, ο Sidarta ασχολήθηκε με την ηχοληψία
  • Έχει μια πολύ αγαπημένη οικογένεια, που απαρτίζεται από τους γονείς και τις αδερφές του
  • Τα μεγαλύτερα hits του είναι τα: Erimo, Mediterranian, Akomi
  • Το Instagram του είναι sidarta157

Sidarta: Τα τραγούδια, οι συναυλίες και η αγάπη του κόσμου

Σε συνέντευξή του στη Lifo και τον M. Hulot ο τράπερ έχει δηλώσει: «Το 22 είναι η χρονιά που άλλαξε η ζωή μου. Ήταν μια ευλογημένη χρονιά αλλά και πολύ επεισοδιακή, με ανέλπιστα πράγματα, τα περισσότερα καλά, αλλά υπάρχουν και δυσκολίες που έρχονται παράλληλα με όλο αυτό που ζω. Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο, μια τέτοια επιτυχία, άλλαξαν όλα όσα ήξερα. Ο κόσμος με αναγνωρίζει, βγαίνω έξω και ορμάνε πάνω μου, έχουν άποψη για μένα άνθρωποι που δεν τους γνωρίζω, έχω να διαχειριστώ πράγματα τα οποία δεν είχα επεξεργαστεί ποτέ, όποιος θέλει να κάνει μεγάλα πράγματα στη ζωή του, όμως, πρέπει να ξεπερνάει τα εμπόδια και να μάθει να τα διαχειρίζεται όλα.


Πολλές φορές αυτά που “δεν κάνει” να πω δεν μου βγαίνει να τα πω ωραία, τα κάνω demo, τα ακούω και μου κλοτσάνε. Οπότε γίνεται από μόνο του, γιατί κάποια πράγματα με ενοχλούν. Αλλάζω όταν καταλάβω ότι κάτι με ενοχλεί. Αυτό που συνειδητοποιώ είναι ότι είμαι φτιαγμένος γι’ αυτό και θα φανεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Είναι δύσκολο να πω ποια ήταν η καλύτερη στιγμή που έζησα φέτος, κάθε μέρα γίνεται και κάτι, σε κάθε live μου ξεχωρίζουν κάποιες στιγμές, έχω πάρει πολλή αγάπη.

Σε μια συναυλία με πολύ μεγάλο κοινό είχα φωνάξει και την οικογένειά μου να είναι εκεί, και η στιγμή που είδα την περηφάνια στα μάτια της μάνας μου θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου για πάντα. Όποτε γράφω είμαι μόνος μου γιατί θέλω να μπαίνω σε ένα δικό μου σύμπαν. Αποσυντονίζομαι εύκολα και θέλω να μπαίνω σε μια δική μου κατάσταση. Μεγάλωσα στου Ζωγράφου, και πάντα σκέφτομαι την οικογένειά μου όταν πρέπει να μιλήσω για μένα. Αυτή είναι το περιβάλλον μου και έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και στα ακούσματά μου και στο τι άνθρωπος είμαι, στο τι θέλω να πρεσβεύω. Δεν μου έχει λείψει κάτι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι κι από τζάκι. Είμαι σε μια μέση κατάσταση και ζω σε μια αστική γειτονιά, οπότε έχω μάθει να εκτιμάω τα πάντα και να μη θεωρώ τίποτα ως δεδομένο.


Η μάνα μου είχε μεγάλη αγάπη για τη μουσική ‒ ακόμα έχει. Μας έτρεχε στα ωδεία από πολύ νεαρή ηλικία και ήθελε να ασχοληθούμε με αυτήν. Η αδελφή μου έχει κάνει πολλά χρόνια πιάνο· πάντα είχαμε πιάνο στο σπίτι και αυτό με έχει σημαδέψει. Υπήρχε πάντα πολλή μουσική, μια πολύ μεγάλη συλλογή από βινύλια. Κλασική μουσική μού έβαζαν να ακούσω όσο ακόμα ήμουν στην κοιλιά της μάνας μου. Έχω μεγαλώσει με ποιοτική ελληνική μουσική ροκ, αλλά και Πρωτοψάλτη, Πάριο, Βαγγέλη Παπαθανασίου. Τον ήξεραν και προσωπικά οι γονείς μου τον Παπαθανασίου, είχα πάει στο σπίτι του και τον είχα γνωρίσει, σε πολύ μικρή ηλικία βέβαια. Ακουγόταν επίσης πολύ Μπιθικώτσης, Τσιτσάνης ‒ ο πατέρας μου αγαπάει πολύ τον Καζαντζίδη. Ακόμα και η γιαγιά μου έχει πικάπ.


Στην εφηβεία, επειδή έπαιζα κλασική κιθάρα, ήμουν της φιλοσοφίας ότι η μουσική δεν θέλει λόγια, αρκεί να είναι ορχηστρική, να φαντάζεσαι πράγματα μόνος σου, ότι δεν τα χρειάζεσαι τα λόγια. Στα δεκατέσσερά μου άκουσα ένα κομμάτι Φι Βήτα Σίγμα και τον “Θανατοποινίτη” του Ραψωδού Φιλολόγου και γούσταρα, κι εκεί μου μπήκε το μικρόβιο του ραπ. Στα δεκαπέντε μου άκουσα το “Το αφήσαμε για αύριο” του Εισβολέα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση, τη “Σιωπή” των Bong da City και μετά RNS, Ψυχόδραμα. Ήμουν πολύ παθιασμένος. Από τότε το ραπ έγινε προτεραιότητα στη ζωή μου, την ερωτεύτηκα αυτή την κουλτούρα.

Αφού άρχισα να ψάχνομαι με τα ελληνικά, μπήκε στη ζωή μου και το ξένο ραπ, είχε πωρωθεί η αδελφή μου πολύ με αυτήν τη μουσική και εκείνη μου έδειξε πράγματα, Mobb Deep δηλαδή, που είναι οι αγαπημένοι μου από Αμερική. Μετά έψαξα όλο το East, Nas, Wu Tang Clan εννοείται, Νέα Υόρκη γενικότερα, Ras Kass, τέτοια πράγματα, πιο underground, Evidence, και μου έκαναν μεγάλη εντύπωση οι παραγωγές του Leaf Dog των Four Howls ‒ αυτοί και αν με έχουν στιγματίσει μουσικά. Άκουγα το “Feels Great” κάθε μέρα και ό,τι και να γινόταν μου έφτιαχνε τη διάθεση κατευθείαν. Τότε σκέφτηκα “ρε φίλε, αυτός ο man που δεν τον ξέρω και δεν με ξέρει μού φτιάχνει τη μέρα με ένα κομμάτι του, θέλω κι εγώ να το κάνω αυτό το πράγμα, να γράφω μουσική και να επηρεάζω τον κόσμο συναισθηματικά, να επηρεάζω τη ζωή του”. Η επικοινωνία με τον κόσμο πάντα με εντυπωσίαζε. Με ιντρίγκαρε. Έτσι άρχισα να ψάχνω πώς θα γίνω καλύτερος σε αυτό.

Άρχισα να ασχολούμαι με την ηχοληψία, έφτιαξα crew, γνώρισα άτομα και η ζωή με πήγαινε σε αυτό που ήθελα. Μετά γνώρισα τον ΑΚ και μετά τον Sigma, έκανε κι αυτός old school, boom bap και τέτοια, γίναμε μια παρέα και γράφαμε όλοι μαζί. Όταν ο Sigma μπήκε στην OffBeat, άλλαξε εντελώς το πώς βλέπαμε τη φάση γιατί ήμασταν πιτσιρικάδες και δεν σκεφτόμασταν ότι αυτό μπορούσε να έχει και συνέχεια. Με τον Sigma ήμασταν φίλοι πάνω απ’ όλα αλλά και συνεργάτες, πηγαίναμε στο στούντιο, δουλεύαμε μαζί τις μουσικές του και τις δικές μου, κι αυτό τράβηξε την προσοχή του Saske. Ήρθε στο στούντιο και είδε πώς δουλεύαμε, είδε ότι το γουστάρουμε και είμαστε παθιασμένοι και το ένα πράγμα έφερε το άλλο. Στην Offbeat ξεκίνησα αρχικά ως ηχολήπτης ‒ έχω δουλέψει το “Karma” μαζί με τον Sigma. Αυτή η φάση δεν δούλεψε, το στούντιο δεν ήταν για μένα, παρ’ όλα αυτά η OffBeat με παρακολουθούσε ως καλλιτέχνη και όταν είδαν σε μένα αυτό που ήθελαν, μου έγινε η πρόταση να μπω στην εταιρεία. Από κει όλα πήραν τον δρόμο τους.

Sidarta: Το πραγματικό όνομα και η ιστορία πίσω από το ψευδώνυμό του

“Το Sidarta είναι από το βιβλίο το Έρμαν Έσε. Η αδελφή μου που με έβαλε στο ραπ μου είπε γι’ αυτό, διάβαζε το βιβλίο, κι εγώ το πήρα για καλλιτεχνικό όνομα χωρίς να το σκεφτώ και πολύ. Ήταν η εποχή που επέλεγες κάποιο ακρωνύμιο, κι εγώ μέχρι τότε ήμουν ο ΔΠΨ. Μετά από δύο χρόνια, το καλοκαίρι πριν μπω στην Offbeat, διάβασα το βιβλίο και συνειδητοποίησα ότι αυτό το όνομα ήταν φτιαγμένο για μένα”.

To πραγματικό όνομά του είναι Πάνος.

Related posts

«Λάκη, σε ευχαριστώ που γύρισες»: Οι 26 λέξεις του Λαζόπουλου για τις οποίες αποθεώθηκε

Eκτακτη ανακoίνωση: Πpόσεχε αν έχεις λoγαριασμό στην Εθνική – Τι έχει συμβεί

Γέννησε πριν λίγο η Αλεξάνδρα Νίκα: Πατέρας για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Αργυρός – To φύλο του μωρού