Ο σωστός τρόπος για να στεγνώσεις το κινητό, αν πέσει στο νερό

Κινητό: Πως να το σώσεις αν σου έπεσε σε νερό

Σε όλους κάποια στιγμή στην ζωή τους έχει ΄τύχει να βλέπουν είτε το κινητό να χάνεται από τα χέρια τους και να καταλήγει σε νερά, είτε από απροσεξία… νερά να πέφτουν πάνω στο κινητό, δίχως να προλαβαίνεις να αντιδράσεις. Ακόμη και αν το κινητό σου είναι αδιάβροχο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να το βουτήξεις στα βαθιά… αντιθέτως πρέπει να το διατηρείς όσο πιο στεγνό μπορείς.

Τι κάνεις όμως αν το κινητό σου βραχεί;

Ανεξάρτητα από τον τύπο του κινητού που έχεις, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις το βγάλεις από το νερό είναι να το απενεργοποιήσεις και να το σκουπίσεις με μια πετσέτα ή ένα στεγνό κομμάτι ύφασμα. Στη συνέχεια βγάλε τη SIM για να μειώσεις την πιθανότητα να επηρεαστεί η λειτουργία της.

Το πιο πιθανό είναι πως μετά το στέγνωμα και μια αναμονή της τάξης των 1-2 ωρών το κινητό σου θα επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση. Το πιστολάκι και ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ηλεκτρικές συσκευές που καλό θα είναι να μείνουν εκτός της παραπάνω διαδικασίας.

Η διαδικασία για να στεγνώσεις το κινητό από τα νερά

Συνοψίζοντας, επικεντρώσου στο να στεγνώσεις το κινητό όσο πιο απλά γίνεται όσο θα είναι απενεργοποιημένο και θα του έχεις βγάλει την μπαταρία.

Αν έκανες ό,τι αναφέρεται στο προηγούμενο βήμα και το κινητό σου δεν ανοίγει ή ανοίγει και φέρεται αλλοπρόσαλλα, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις μερικά silica packets. Πρόκειται για εκείνα τα μικρά πακετάκια που βρίσκονται μέσα στις συσκευασίες των ηλεκτρονικών συσκευών και μόλις τις βγάλεις από το κουτί τα κοιτάς με απορία για το λόγω ύπαρξης τους και τα πετάς στα σκουπίδια.

Ε να που ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσεις. Αν για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο έχεις κρατήσει μερικά βάλ’τα μαζί με το ετοιμοθάνατο κινητό σου σε μία τσάντα και άφησέ τα εκεί για 1-2 ημέρες. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες ηλεκτρονικών συσκευών. Για να τις διατηρήσουν στεγνές. Αν το κινητό σου περάσει δύο μέρες ‘αγκαζέ’ με τα συγκεκριμένα φακελάκια και δεν ‘αναστηθεί’, τότε θα έχει έρθει η ώρα να το πας σε ένα κατάστημα με κινητά για να το αναλάβει ένας ειδικός.

Εκεί, θα το αποσυναρμολογήσουν πλήρως και θα στεγνώσουν κάθε κομμάτι του ξεχωριστά. Μια διαδικασία που δεν ενδείκνυται ν’ ακολουθήσεις μόνος στο σπίτι.

Related posts

Δεν τη γνώρισε ούτε ο Κωστής Μαραβέγιας: Η Τόνια Σωτηροπούλου έγινε ξανθιά και μοιάζει με Χολιγουντιανή σταρ

Εκείνη 60 ετών, αυτός…: Τόσα χρόνια μεγαλύτερη είναι η εφοπλίστρια Μιράντα Πατέρα από τον νέο της σύντροφο Γιώργο Μανίκα

Δύσκολες ώρες για την Ιφιγένεια Τζόλα – Βαρύ πένθος για την ηθοποιό