Μπρους Γουίλις: Διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια, γνωστή ως FTD
Με άνοια διαγνώστηκε ο -μεταξύ άλλων- πρωταγωνιστής της αμερικανικής ταινίας «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει», Μπρους Γουίλις, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του την Πέμπτη (16/2), σύμφωνα με το CNNi.
Με την ανακοίνωσή της αυτή, η οικογένειά του ανέφερε ότι «ενώ τα νέα αυτά είναι οδυνηρά, από την άλλη πλευρά είναι μεγάλη ανακούφιση το γεγονός ότι πλέον υπάρχει μια σαφής διάγνωση».
Μπρους Γουίλις: Η κατάσταση της υγείας του ηθοποιού έχει επιδεινωθεί
Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύθηκε από τα παιδιά του, τη σύζυγό του Έμμα Χέμινγκ και την πρώην σύζυγό του Ντέμι Μουρ στον ιστότοπο του «The Association for Frontotemporal Degeneration» και στη συνέχεια στον προσωπικό λογαριασμό της κόρης του στο Instagram έγραφε:
«Η οικογένειά μας θα ήθελε να ξεκινήσει εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και τις υπέροχες ιστορίες».
Στη συνέχεια, σημειώνουν: «Σε αυτή τη βάση, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, καθώς τώρα έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει. Από τότε που ανακοινώσαμε ότι διαγνώστηκε με αφασία την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του Μπρους έχει επιδεινωθεί και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD)».
Συμπληρώνουν δε, ότι «δυστυχώς, αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία και αυτό είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που έχει ο Μπρους. Αν και αυτό είναι επώδυνο, παράλληλα είναι και ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση.
Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια την οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ και μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε. Για άτομα κάτω των 60 ετών, η FTD είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και επειδή η διάγνωση μπορεί να διαρκέσει χρόνια, η FTD είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε.
Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, κάτι που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους προχωρά, ελπίζουμε ότι η προσοχή των ΜΜΕ μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα».