Λάκης Κομνηνός: Τι είχε πει για τον Αλέκο Τζανετάκο και το περιστατικό με θαυμάστριες
Το πραγματικό του Λάκη Κομνηνού όνομα είναι Απόστολος Πάστος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λέσβο, αλλά η απώτερη καταγωγή της οικογένειάς του είναι από την Κεφαλλονιά.
Φοίτησε για δύο χρόνια στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κ. Μιχαηλίδη. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα Κινηματογράφου και Θεάτρου στην Ακαδημία Τεχνών του Ιλινόις στις ΗΠΑ.
Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στην τραγωδία Αντιγόνη και στον κινηματογράφο στην ταινία Εγωισμός. Διακρίθηκε στον κινηματογράφο σε ρόλους ωραίου και μοιραίου άντρα, «αρχηγού των κακών», κατασκόπου – πράκτορα, ξένου (Γερμανού ή Άγγλου), ή νεαρού με πλούσια καταγωγή.
Τη δεκαετία του 1970 πρωταγωνίστησε σε κοσμοπολίτικες ταινίες, κάποιες από τις οποίες είχαν διεθνές καστ και υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα μπάτζετ, ενώ κυκλοφόρησαν και σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας.
Ο Λάκης Κομνηνός, είχε πει για τις θαυμάστριες και τα αυτόγραφα:
«Εκείνα τα χρόνια τυπώναμε φωτογραφίες για τα αυτόγραφα, ήταν δαπανηρό. Δεν είναι όπως τώρα που υπάρχουν τα κινητά, οι σέλφι… Ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα τότε. Όταν ήμασταν νέοι ηθοποιοί με τον μακαρίτη τον Αλέκο Τζανετάκο κάναμε πολύ παρέα, ήταν πολύ ευχάριστος, φοβερός κωμικός και εξαιρετικός στην παρέα.
Παίζαμε μια φορά σε έναν θίασο μαζί και ανεβαίνομε στη Θεσσαλονίκη για παραστάσεις. Εκείνη την ημέρα τα λεφτά που είχαμε ήταν τσίμα τσίμα για να πάμε στη Θεσσαλονίκη, όπου εκεί θα μας πλήρωναν. Σταματήσαμε να βάλουμε με τα τελευταία μας λεφτά βενζίνη, πηγαίναμε με το αυτοκίνητό του και πληρώναμε ρεφενέ τα καύσιμα.
Εκείνη την ώρα σχόλασε ένα σχολείο θηλέων, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Και μας πήραν χαμπάρι, μας έσκισαν τα πουκάμισα. Και υπογράφαμε αυτόγραφα πάνω στο καπό του αυτοκινήτου.
Οπότε, εκεί που υπογράφαμε για να ικανοποιήσουμε τις θαυμάστριες γυρνάει ο Τζανετάκος και μου λέει “ρε συ, άμα ξέρανε ότι είμαστε με 20 δραχμές στην τσέπη θα μας ζητούσαν αυτόγραφο;”. Αυτό με σημάδεψε και προσπαθούσα στη ζωή μου αυτό να μην το ξεχάσω διότι ήταν μια πραγματικότητα», είπε ο Λάκης Κομνηνός.