Ούτε καραμέλες ούτε τσίχλες: Το κόλπο για να απαλλαγείτε την ενοχλητική μυρωδιά του σκόρδου στο πι και φι

Σκόρδο: Το μυστικό που θα σας βοηθήσει με την μυρωδιά

Σήμερα 25η Μαρτίου, κάθε ελληνικό σπίτι τιμάει τον παραδοσιακό μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά και λίγο πολύ όλοι σκεφτόμαστε πως θα ξεφορτωθούμε την ενοχλητική μυρωδιά από το σκόρδο στην αναπνοή μας. Ευτυχώς υπάρχει αντίδοτο και δουλεύει.

Τι κάνουμε λοιπόν για να απαλλαγούμε από τη δυσάρεστη μυρωδιά που αφήνει το σκόρδο στο στόμα; Αρκεί μία αρωματική τσίχλα και το πλύσιμο των δοντιών ή μήπως δουλεύουν τα παλιότερα γιατροσόφια όπως το μάσημα του μαϊντανού και του δυόσμου ή ακόμα και του κάρδαμου;

Οι επιστήμονες μίλησαν, το κόλπο που βοηθάει με τη μυρωδιά του σκόρδου

Αμερικάνοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα ποτήρι γάλα μπορεί να καταπολεμήσει σε μεγάλο βαθμό τη μυρωδιά του σκόρδου.

Κάποιοι άλλοι ερευνητές ύστερα από απανωτά πειράματα απέδειξαν ότι το ωμό μήλο και το ωμό μαρούλι είναι το ίδιο, ίσως και περισσότερο αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση της οσμής του σκόρδου, απ’ όλες τις αρωματικές τσίχλες μαζί.

Οι ωμές τροφές αποδεικνύονται πανίσχυροι σύμμαχοι στην καταπολέμηση της κακοσμίας που προκαλεί στην αναπνοή η κατανάλωση σκόρδου. Με τα ένζυμα που περιέχουν να «κάνουν τη δουλειά» και να λειτουργούν σαν αντίδοτο στις δυσάρεστες οσμές.

Την επόμενη φορά που θα φάτε σκόρδο, θυμηθείτε!

Με πληροφορίες από argiro.gr

Related posts

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ήταν άραγε έγκυος ποτέ; – «Δεν την έχει δει κανείς με φουσκωμένη κοιλιά»

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έγινε μπαμπάς: Γέννησε η 25χρονη Αλεξάνδρα Νίκα

Υπόθεση Μουρτζούκου: Οκτώ τα νεκρά βρέφη