Παντελής Παντελίδης: Η εργασία ως αξιωματικός, το τραγούδι, η επιτυχία και το τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα

by Newsroom i-diakopes.gr
Παντελής Παντελίδης: Η εργασία ως αξιωματικός, το τραγούδι, η επιτυχία και το τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα

Παντελής Παντελίδης: Η ζωή και ο θάνατος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός. Είχε γεννηθεί στι 23 Νοεμβρίου του 1983 και έφυγε από την ζωή στις 18 Φεβρουαρίου του 2016.

Εργαζόταν ως αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να κυνηγήσει το μεγάλο του όνειρο που δεν είναι άλλο από το τραγούδι.

Τα παιδικά χρόνια του Παντελή Παντελίδη

Έχοντας μητρική καταγωγή από το Αγρίνιο και πατρική από τη Μικρά Ασία , ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Αττικής. Το αρχικό επώνυμο της οικογένειας του πατέρα του ήταν Μιντίκογλου, το οποίο αργότερα μετατράπηκε σε «Παντελίδης», από τον παππού του, Παντελή.

O Παντελής Παντελίδης έπαιζε από 7 ετών ποδόσφαιρο, αγωνιζόταν ως επιθετικός και κατάφερε να φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο. Στα 17 του οι γιατροί του διαπίστωσαν ότι έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια και έτσι αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Aφού έδωσε Πανελλήνιες, μπήκε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), όπου εργαζόταν ως υπαξιωματικός. Mετά από 10 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό, αποφάσισε να παραιτηθεί για να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν είχε σχετικές σπουδές και ήταν αυτοδίδακτος, έμαθε μόνος του να παίζει κιθάρα, την οποία του την έκανε δώρο ο πατέρας του, γιατί πήρε καλούς βαθμούς στο σχολείο. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 11 ετών, στα 13 του έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και σε ηλικία 14-15 χρονών τα ερμήνευε με την κιθάρα του. Ακόμη, διατηρούσε με την οικογένειά του ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Νέα Ιωνία. Επιπλέον, ήταν φίλαθλος της ΑΕΚ.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα έγραφε εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έγραψε και ένα τραγούδι με το όνομα της, «Αθηνά».

Παντελής Παντελίδης: Η εργασία ως αξιωματικός, το τραγούδι, η επιτυχία και το τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν αυτοδίδακτος μουσικός

Ήταν αυτοδίδακτος και τα τραγούδια του τα έγραφε ο ίδιος. Έμαθε να παίζει μουσικά όργανα μόνος του και να συνθέτει μελωδίες. Θα θεωρείται πάντα ένα φαινόμενο για τη γενιά του. Μάλιστα, η απήχηση που είχε στο κοινό δείχνει πως είχε πάρα πολλά ακόμα να δώσει. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον χαρακτήρισαν Justin Bieber της Ελλάδας, καθώς καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού μέσα από videos με τραγούδια του που ανέβαζε στο YouTube.

Για πολλά χρόνια τραγούδαγε σε μικρά μαγαζιά. Γρήγορα η φήμη του απλώθηκε και όπου εμφανιζόταν επικρατούσε το αδιαχώρητο. Στο πλευρό του πάντα είχε τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι τον φίλο του Δημήτρη Χορίνο.

Τον χειμώνα του 2012 βρέθηκε στο πλευρό του Βασίλη Καρρά και της Πάολας Φωκά στο Teatro Music Hall.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του εκτός από το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», είναι και τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα έγραφε εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων.

Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο του άλμπουμ με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα».

Παντελής Παντελίδης: Η εργασία ως αξιωματικός, το τραγούδι, η επιτυχία και το τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα

Από τον Νοέμβριο του 2014 εμφανιζόταν με τον Γιώργο Μαζωνάκη και την Πάολα στο Teatro Music Hall.

Στα τέλη του 2014 κυκλοφόρησε η δισκογραφική του δουλειά από τη MINOS EMI με τίτλο “Πανσέληνος και κάτι – Εισ-πνοή [Α’ Μέρος]”, ενώ το δεύτερο μέρος αυτής “Πανσέληνος και κάτι – Εκ-πνοή [Β’ Μέρος]” βγήκε στα ράφια των δισκοπωλείων στα μέσα του 2015.

Ξεχώρισαν τα “Σκούπισε τα πόδια σου και πέρασε”, “Τα σχοινιά σου” και “Να σου πω”.

Στα μουσικά βραβεία MAD VIDEO MUSIC AWARDS 2015 ο Παντελής Παντελίδης έκλεισε τη βραδιά παρουσιάζοντας το single του “Πυρκαγιά” σε μια εξαιρετική εμφάνιση.

Από τις 27/11/2015 ο Παντελής Παντελίδης εμφανιζόταν στη Θεσσαλονίκη με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη στην Πύλη Αξιού.

Στις 27 Νοεμβρίου παρουσίασε και το τραγούδι “Της καρδιάς μου το γραμμένο” που αγαπήθηκε αμέσως ενώ στις 15 Ιανουαρίου το 2016 κυκλοφόρησε και το video clip του.

Παντελής Παντελίδης: Η εργασία ως αξιωματικός, το τραγούδι, η επιτυχία και το τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα

Στις 18 Φεβρουάριου 2016 έγινε γνωστός ο θάνατος του, ύστερα από τροχαίο που είχε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 18 στο ύψος του Ελληνικού στις 8:20 το πρωί.

Στις 19 Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί η πρεμιέρα του στο Teatro Music Hall μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη.

Ο θάνατος τους Παντελή Παντελίδη που τάραξε όλη την Ελλάδα

Όσα ακολούθησαν ήταν απίστευτα, το τεράστιο κοινό του θρήνησε με κάθε τρόπο την απώλεια του πολυαγαπημένου τους καλλιτέχνη. Το τραγούδι “Θυμάμαι” ήρθε στις αρχές του καλοκαιριού του 2016, λίγους μήνες μετά το θάνατό του και αμέσως έγινε viral. Μεγάλο ραδιοφωνικό airplay, posts στο διαδίκτυο, αφιερώσεις και αμέτρητες προβολές στο YouTube (19 εκατομμύρια στις 23/11) το έκαναν γρήγορα ένα από τα πιο επιτυχημένα singles του.

Μετά το θάνατό του, δύο νέα τραγούδια είδαν το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, το πρώτο κυκλοφόρησε στις 14 Δεκεμβρίου του 2016 και φέρει το τίτλο “Άλλη μια ευκαιρία” ενώ το δεύτερο στις 18 Φεβρουαρίου του 2017, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ξαφνικό θάνατο του.

Το τραγούδι “Καράβια στο βυθό” είναι το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του Παντελή Παντελίδη που κυκλοφορεί μετά το θάνατό του, ύστερα από τα singles “Θυμάμαι” και “Άλλη μία ευκαιρία”. Οι στίχοι αλλά και η μουσική ανήκουν φυσικά στον ίδιο, ενώ το τραγούδι κυκλοφορεί από την MINOS EMI.

Στις 11/7/2017 διοργανώθηκε εκδήλωση στην Πλατεία Διασημοτήτων της Αγίας Νάπας για την “αποκάλυψη” του νέου αστεριού, αυτού του Παντελή Παντελίδη. Παρευρέθηκαν εκεί τα δύο αδέρφια του τραγουδιστή Τραντάφυλλος και Κωνσταντίνος.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι το Teatro Music Hall, μαγαζί που είχε γίνει συνώνυμο των επιτυχημένων εμφανίσεων του Παντελή Παντελίδη άνοιξε για πρώτη φορά μετά το θάνατό του με ένα νέο σχήμα. Οι υπεύθυνοι του κέντρου στη μνήμη του προχώρησαν σε μία συμβολική κίνηση, αποφάσισαν να κρατήσουν για πάντα κλειστό το καμαρίνι του.

Μόλις τέσσερις μήνες μετά από τον θάνατό του ο Παντελής Παντελίδης αναδείχθηκε χάρη στην ψήφο του κοινού ως ο “καλύτερος άνδρας καλλιτέχνης του 2016” στα MAD Video Music Awards. Το βραβείο του παρέλαβαν τα αδέρφια και οι φίλοι του τραγουδιστή εκφράζοντας παράλληλα την ευχαρίστηση τους για την υποστήριξη του κόσμου στα τέσσερα χρόνια πορείας του.

Τον Οκτώβρη του 2017 η Αμαρυλλίς κυκλοφόρησε το τραγούδι “Θα Ζω” με την υπογραφή του Παντελή Παντελίδη. Ήταν η πρώτη φορά που τραγούδι του Παντελή ακούστηκε με άλλη φωνή εκτός από την δική του από τότε που έφυγε…

Το Δεκέμβρη του 2017 κυκλοφόρησε κι ένα ακόμη νέο τραγούδι του αδικοχαμένου τραγουδοποιού με τίτλο “Να ‘σαι καλά”.

Στα τέλη του Μάη του 2018, κυκλοφόρησε ακόμη ένα single του με τίτλο “Πάλι Πάλι”.

Στις 20 Δεκέμβρη κυκλοφόρησε ο δίσκος του «Αχ Και Να ‘Ξερα Πού Να ‘Σαι» συμπεριλαμβάνοντας τραγούδια που ο ίδιος ηχογράφησε αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει. Ο δίσκος σε μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκε στο Νο1 του Official IFPI Chart.

Από τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν το ομότιτλο «Αχ Και Να ‘Ξερα Πού Να ‘Σαι» και το «Κάνε τα Πάντα απόψε».

Πανέρια με γαρύφαλλα στην Ελλάδα της κρίσης κατάφερε να έχει ο Παντελής Παντελίδης

Η μεγάλη έκρηξη της καριέρας του έγινε το 2011 – 2012 και η πορεία του ήταν ανοδική όλα τα επόμενα χρόνια, μέχρι και το 2016 που έφυγε από τη ζωή. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς ένας καλλιτέχνης κατάφερε να στρέψει όλα τα βλέμματα, τα αυτιά και τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελλάδα. Σε ένα χρονικό διάστημα που υπήρχαν έντονα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, όχι μόνο στην καθημερινότητα, αλλά παντού: από τα απλά νοικοκυριά μέχρι τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης.

Το 2009 ξεκίνησε η οικονομική κρίση, αλλά τα επόμενα δύο με τρία χρόνια ο κόσμος κατάλαβε τι σημαίνει αυτό πρακτικά. Οι βραδινές έξοδοι λιγόστευαν, τα μπουζούκια περιόριζαν τις μέρες που λειτουργούσαν, ο κόσμος πρόσεχε πια πού θα ξοδέψει τα χρήματά του και έγινε πολύ επιλεκτικός στο πώς θα τα διαθέσει. Κι όμως! Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ τα νυχτερινά κέντρα “μαζεύονταν”, ένας καλλιτέχνης άνοιγε τα φτερά του και ανέβαινε ψηλά με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το όνομα του Παντελή Παντελίδη ήταν πρώτο σε ζήτηση από τα μαγαζιά, αλλά και από τον κόσμο που δεν χόρταινε να τον παρακολουθεί ζωντανά, όπου κι αν τραγουδούσε.

Μπορεί άλλοι καλλιτέχνες να δυσκολεύονταν και να έψαχναν εναλλακτικές για να καταφέρουν κρατηθούν στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας και της ζήτησης, στην περίπτωση του Παντελή Παντελίδη, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αφενός, ο τραγουδιστής γέμιζε όλα τα κέντρα όπου εμφανιζόταν και, αφετέρου, ο κόσμος διέθετε υψηλά χρηματικά ποσά για να τον απολαύσει από κοντά και να διασκεδάσει με τα τραγούδια του, χωρίς να το σκεφτεί. Τα πανέρια με τα γαρύφαλλα έπεφταν βροχή και οι φωτογραφίες με τον Παντελή Παντελίδη στη μέση της πίστας, να τραγουδά “πνιγμένος” στα λουλούδια, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Παντελής Παντελίδης πήγε κόντρα στην εποχή και έλαμψε.

Παντελής Παντελίδης: Η εργασία ως αξιωματικός, το τραγούδι, η επιτυχία και το τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα

Το μοιραίο τροχαίο του Παντελή Παντελίδη που σόκαρε το Πανελλήνιο

Ο Παντελής Παντελίδης ετοιμαζόταν για μια ακόμη επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων, αυτή τη φορά στο νυχτερινό κέντρο TEATRO με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη. Η πρεμιέρα θα γινόταν στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά μόλις δύο μέρες πριν το νήμα της ζωής του κόπηκε ξαφνικά και άδικα στην άσφαλτο. Όλα συνέβησαν 8:10 το πρωί της Πέμπτης (18/02/2016) στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού. Το Ι.Χ που οδηγούσε ο 32χρονος Παντελής Παντελίδης ξέφυγε από την πορεία του, ανετράπη και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Οι πυροσβέστες έκαναν περίπου μία ώρα να τον απεγκλωβίσουν από το όχημα, καθώς έπρεπε να κάνουν χειρουργικές κινήσεις για να τεμαχίσουν τις λαμαρίνες του τζιπ, αφήνοντας άθικτο το σώμα του τραγουδιστή, αλλά και των δύο νεαρών κοριτσιών που επέβαιναν στο όχημα, της 30χρονης Μίνας Αρναούτη και της 20χρονης Φρόσως Κυριάκου.

Σύμφωνα με την έκθεση της τροχαίας: “Στις 8.10 στη γέφυρα εξόδου από το πρώην ανατολικό αερολιμένα κινούνταν όχημα μάρκας Mercedes με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο 33χρονος οδηγός Παντελής Παντελίδης κινούνταν στο ρεύμα προς την έξοδο για Αθήνα όταν το όχημα εξετράπη δεξιάς της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο (ύψους περίπου 40 εκατοστών) και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα”.

Παντελής Παντελίδης: Η εργασία ως αξιωματικός, το τραγούδι, η επιτυχία και το τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα

Η ακριβής κατεύθυνση του οχήματος ήταν από την αερογέφυρα του πρώην Ανατολικού Αερολιμένα, λίγο πριν την έξοδο για την Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της οδού Ιασωνίδου και με κατεύθυνση την Αθήνα. Η σφοδρή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση του θανάσιμου τραυματισμού του τραγουδιστή, τον σοβαρό τραυματισμό της μίας επιβαίνουσας και τον ελαφρύτερο της άλλης. Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στο τελευταίο αντίο για τον λαϊκό τραγουδιστή, του οποίου κηδεία του έγινε λαϊκό προσκύνημα, ενώ πολύς κόσμος επισκέφθηκε το σημείο του μοιραίου τροχαίου, αφήνοντας λουλούδια.

Φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές στο σημείο της λεωφόρου Βουλιαγμένης, όταν συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τον θάνατό του.

Η δικογραφία και ο επίλογος για τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγική είδηση, επικράτησε πανδαιμόνιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το hashtag #pantelidis κατέκλυσε τους λογαριασμούς των χρηστών και τα τραγούδια του, τα βίντεό του, οι φωτογραφίες του και τα λόγια συγκίνησης και θαυμασμού πλημμύρισαν το διαδίκτυο. Συνεργάτες, συνάδελφοι, φίλοι και θαυμαστές του, αλλά ακόμη και εκείνοι που δεν τον είχαν στις μουσικές τους προτιμήσεις, σοκαρίστηκαν από το ξαφνικό του θανάτου του και τον τρόπο που σκοτώθηκε ο νεαρός και ταλαντούχος τραγουδιστής.

Λίγο καιρό μετά τον θάνατό του ξεκίνησε μια μεγάλη δικαστική περιπέτεια, σχετικά με το τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ και με κύριο ερώτημα το ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο του μοιραίου τροχαίου. Τρεις μήνες μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 μιλιγκράμ (mg) αλκοόλ στο αίμα του. Τον Οκτώβριο του 2017 το εισαγγελικό πόρισμα έδειξε ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και η υπόθεση του δυστυχήματος μπήκε στο αρχείο.

Η ακριβής κατεύθυνση του οχήματος ήταν από την αερογέφυρα του πρώην Ανατολικού Αερολιμένα, λίγο πριν την έξοδο για την Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της οδού Ιασωνίδου και με κατεύθυνση την Αθήνα. Η σφοδρή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση του θανάσιμου τραυματισμού του τραγουδιστή, τον σοβαρό τραυματισμό της μίας επιβαίνουσας και τον ελαφρύτερο της άλλης. Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στο τελευταίο αντίο για τον λαϊκό τραγουδιστή, του οποίου κηδεία του έγινε λαϊκό προσκύνημα, ενώ πολύς κόσμος επισκέφθηκε το σημείο του μοιραίου τροχαίου, αφήνοντας λουλούδια.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος της Νέας Ιωνίας· νωρίτερα η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Ο Παντελίδης κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

Αποζημίωση ύψους 1,164.137 εκατομμυρίων ευρώ ζητά η Μίνα Αρναούτη από το ατύχημα με τον Παντελή Παντελίδη

Παντελής Παντελίδης: Η εργασία ως αξιωματικός, το τραγούδι, η επιτυχία και το τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα

Αγωγή κατά της εταιρείας, στην οποία ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο του Παντελή Παντελίδη, κατέθεσε η Μίνα Αρναούτη που καθόταν στο πίσω κάθισμα του τζιπ το βράδυ του μοιραίου τροχαίου, το οποίο στοίχισε τη ζωή στον γνωστό τραγουδιστή.

Μέσω της αγωγής 70 σελίδων προς την ασφαλιστική εταιρεία, η νεαρή γυναίκα ζητά αποζημίωση ύψους 1,164.137 εκατομμυρίων ευρώ, για την ηθική και οικονομική ζημία που υπέστη από το τροχαίο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016.

Η Μίνα Αρναούτη ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια αν δεν είχε τραυματιστεί, καθώς εργαζόταν από τα 17 της κυρίως ως σερβιτόρα – μπαργούμαν, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα για νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

Παντελής Παντελίδης: Η αγωγή της Μίνας Αρναούτη

Η Μίνα Αρναούτη νοσηλεύτηκε συνολικά 189 ημέρες και υποβλήθηκε σε 16 χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ η ίδια αναφέρει στην αγωγή της:

“Μετά από 40 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ όταν ξύπνησα δε με αναγνώριζα στον καθρέφτη. Ήμουν ένα κουβάρι από κόκαλα, σίδερα και σωληνάκια, παντελώς αδύναμη, ανίκανη για την παραμικρή κίνηση. Μετά την αφαίρεσε της τραχειοστομίας δεν έβγαινε η φωνή μου, η οποία επανήλθε μετά από δύο εβδομάδες”.

Παντελής Παντελίδης: Η εργασία ως αξιωματικός, το τραγούδι, η επιτυχία και το τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα

“Εξακολουθώ να βιώνω επαναλαμβανόμενες και παρείσακτες ανακλήσεις του γεγονότος (flashbacks), κρίσεις πανικού αναπνευστικού τύπου και να πάσχω από αγχώδη καταθλιπτική διάθεση αντιδραστικού τύπου”, υποστηρίζει η νεαρή γυναίκα, ενώ σήμερα η αναπηρία της υπολογίζεται στο 36% κατ’ ελάχιστο.

Στην αγωγή της, επίσης, σημειώνει πως το τροχαίο οφείλεται στην αμέλεια του οδηγού, Παντελή Παντελίδη, υπογραμμίζοντας: “Ο οδηγός Παντελεήμων Παντελίδης οδηγούσε το εν λόγω αυτοκίνητο του με ταχύτητα αυξημένη για τις συνθήκες και περιστάσεις , γεγονός που με ανάγκασε να του υποδείξω ότι έπρεπε να τη μειώσει διότι φοβόμουν. Πλην, όμως, αυτό δεν συνέβη. Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ (2,72 γραμμάτια ανά λίτρο αίματος)”.

Τέλος, η Μίνα Αρναούτη κατηγορεί στην αγωγή της την οικογένεια Παντελίδη ότι την διέσυρε, κάνοντας λόγο για “δημόσιο ψυχολογικό πόλεμο”, ενώ αναφέρεται και στην απώλεια του πατέρα της από τροχαίο σε ηλικία 13 ετών, σημειώνοντας: “έκτοτε ανέπτυξα φοβία και έντονη απέχθεια για την ταχύτητα και την επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Η ίδια, προσωπικά, δεν επιχείρησα ποτέ να μάθω να οδηγώ αυτοκίνητο εξαιτίας της φοβίας μου αυτής”.

Προτεινόμενα