Πείτε αντίο στις γρατζουνιές στην κεραμική εστία: Το έξυπνο κόλπο με το λεμόνι που κάνει την κουζίνα σαν καινούργια

Πείτε αντίο στις γρατζουνιές στην κεραμική εστία: Το κόλπο που θα κάνει την κουζίνα να αστράφτει

Τα περισσότερα σπίτια πλέον διαθέτουν κεραμικές εστίες γιατί είναι πιο σύγχρονες και εύχρηστες. Ωστόσο θέλουν προσοχή στην συντήρηση τους για να παραμείνουν στην όψη τους σαν καινούργιες.

Αν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί εύκολα να δημιουργηθούν λεκέδες και γρατζουνιές τα οποία θα χαλάσουν την όψη της κεραμικής εστίας και δύσκολα αφαιρούνται.

Υπάρχει η περίπτωση να δούμε γδαρσίματα στην κεραμική εστία αλλά στην πραγματικότητα να είναι απλά δύσκολοι λεκέδες. Πχ. Η ζάχαρη είναι ένα υλικό που αφήνει γραμμές πάνω στην κεραμική μας εστία αλλά αν την καθαρίσουμε σωστά μπορεί να φύγουν τα υποτιθέμενα γδαρσίματα.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που όντως υπάρχουν γδαρσίματα στην κεραμική μας εστίας. Σε αυτήν την περίπτωση αν δεν είναι βαθιές οι γρατζουνιές μπορούμε να τις αφαιρέσουμε. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να εξαφανίσετε τα γδαρσίματα από την κεραμική σας εστία.

Μ’ ένα λεμόνι θα πείτε αντίο στις γρατζουνιές στην κεραμική εστία

Για αρχή μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε τα γδαρσίματα στην κεραμική σας εστία με ένα φυσικό υλικό, το λεμόνι. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι πολύ απλή. Για αρχή με πολύ προσοχή αφαιρείτε τα πολλά με ένα πανάκι. Στην συνέχεια παίρνετε ένα μαλακό σφουγγαράκι και υγρό για τα πιάτα και σαπουνίζετε την κεραμική εστία. Στην συνέχεια κόβετε σε φέτες ένα λεμόνι και τις τρίβετε σε ολόκληρη την επιφάνεια δίνοντας περισσότερο έμφαση στα σημεία που είναι οι γρατζουνιές. Το αφήνετε να δράσει για 2-3 λεπτά και μετά με ένα πανάκι και χλιαρό νερό ξεπλένετε την επιφάνεια της κεραμικής εστίας. Τέλος παίρνετε ένα στεγνό καθαρό πανάκι και στεγνώνετε καλά την επιφάνεια και είναι έτοιμη και αγρατζούνιστη.

Είναι ασφαλής η κουζίνα σας; Αυτά είναι τα πράγματα που δεν σας κάνουν καλό

Υπάρχουν μερικά πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα μας και τα οποία δεν έχουμε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να μην μας κάνουν καλό. Η Martha Stewart μας λέει ποια είναι αυτά τα αντικείμενα και τι μπορείτε να κάνετε για να τα αποφεύγετε όσο αυτό είναι εφικτό.

  • Αντιβακτηριακά σπρέι

Τα σαπούνια, τα χαρτομάντηλα, τα σφουγγάρια και τα ξύλα κοπής είναι γεμάτα μικρόβια. Τα αντιβακτηριακά σπρέι και οι λοσιόν που κυκλοφορούν για να κρατάνε το σπίτι σας και εσάς υγιής και καθαρούς είναι όντως ικανά να κάνουν κάτι τέτοιο ή μήπως, όπως έχουμε πει κατά καιρούς, το απλό ξίδι μπορεί να καθαρίσει τα πάντα με μεγαλύτερη ασφάλεια;

  • Γλυκαντικές ουσίες

Παρόλο που η ο FDA (Food and Drug Administration – ο οργανισμός ασφάλειας τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ) επιμένει πως αυτές οι ουσίες είναι ασφαλείς, μερικοί επιστήμονες λένε πως μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία κι ότι μπορεί να προκαλούν μεγαλύτερο κακό ακόμα και από τη ζάχαρη.

  • Κονσέρβες

Πολλές κονσέρβες τροφίμων και ποτών έχουν εσωτερικά μια λεπτή επίστρωση που βοηθάει στη μη διάβρωση του μετάλλου. Δυστυχώς αυτή η επίστρωση περιέχει και δισφαινόλη Α η οποία έχει συνδεθεί κατά καιρούς με ασθένειες όπως είναι η παχυσαρκία, ο διαβήτης και ο καρκίνος του μαστού.

  • Φούρνος μικροκυμάτων

Οι φούρνοι μικροκυμάτων εκπέμπουν ακτινοβολία την οποία η FDA και οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν πως είναι ακίνδυνη. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;

  • Αντικολλητικά σκεύη μαγειρικής

Όταν τα αντικολλητικά σκεύη ζεσταίνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να γίνουν καρκινογόνα. Προσέχετε όταν μαγειρεύετε καθώς ένα ξεχασμένο άδειο σκεύος πάνω στο μάτι που καίει μπορεί να φτάσει στην θερμοκρασία που χρειάζεται σε μερικά δευτερόλεπτα.

  • Χαρτικά

Γνωρίζατε πως το χαρτί κουζίνας και οι χαρτοπετσέτες απελευθερώνουν καρκινογόνες τοξίνες όταν έρχονται σε επαφή με το νερό; Περιορίστε την χρήση τους όσο περισσότερο γίνεται.

  • Πλαστικά

Τα πλαστικά μπουκάλια και δοχεία περιέχουν καρκινογόνες χημικές ουσίες που μπορεί να περάσουν στα τρόφιμα και τα ποτά ειδικά όταν αυτά είναι ζεστά και τα αποθηκεύετε κατευθείαν σε πλαστικά τάπερ.

  • Σακούλες

Ποια είναι η σωστή απάντηση στην ερώτηση «Χάρτινη ή πλαστική σακούλα;» Καμία θα λέγαμε καθώς για την παραγωγή και των δύο καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιημένες σακούλες όποτε αυτό είναι εφικτό.

Related posts

Έκτακτο τώρα για Δημήτρη Κόκκοτα – Έγινε το Θαύμα των Χριστουγέννων

Θα «βρέξει» λεφτά: 2 ζώδια θα έχουν μια επαγγελματική ευκαιρία μια ανάσα πριν το τέλος του 2024

Τα κατάφερε στα 42 της η Έλενα Παπαρίζου: «Ευγνωμοσύνη, συγκίνηση, χαρά και ενθουσιασμό για όσα θα έρθουν»