Πέθανε ο καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ Ιωάννης Μπάκας

Σύμφωνα με πληροφορίες από news247.gr, σε ηλικία 55 ετών πέθανε ο καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, Ιωάννης Μπάκας.

Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή, σε ηλικία 55 ετών, ο καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, Ιωάννης Μπάκας.

«Ο Κοσμήτορας και τα μέλη της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, πληροφορήθηκαν με μεγάλη θλίψη την εκδημία του εκλεκτού συναδέλφου, καθηγητή και αναπληρωτή προέδρου του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, μέλους της Κοσμητείας Ιωάννη Μπάκα. Ο Ιωάννης Μπάκας, Καθηγητής της Ιστορίας των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων, υπηρέτησε με ακαδημαϊκό ήθος και επιστημονική ευσυνειδησία το Τμήμα και τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, αποτελώντας πρότυπο ερευνητή, διδασκάλου και συναδέλφου. Συγκλονισμένοι από το αιφνίδιο και απροσδόκητο της απώλειάς του ευχόμαστε στη σύζυγό του, στα τέκνα και στους οικείους του να έχουν την άνωθεν παραμυθία και προσευχόμαστε υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του στο ανέσπερο φως της αιωνιότητας», αναφέρεται σε ψήφισμα που εξέδωσε η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Ο Iωάννης Μπάκας γεννήθηκε το 1969. Καταγόταν από τη Νιγρίτα Σερρών. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία. Οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές εστιάστηκαν την Ιστορία του Ελληνισμού και την Ιστορία της Εκκλησίας. Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση σε σχολεία των Νομών Ηλείας και Ροδόπης. Δίδαξε στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης» στη Νομική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου. Επίσης, δίδαξε, ως επίκουρος καθηγητής, στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Αδριανούπολης. Από το 2009 υπηρετούσε στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο αντικείμενο της Ιστορίας των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων. Συμμετείχε σε πάνω από τριάντα διεθνή, πανελλήνια και τοπικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει τέσσερις μονογραφίες και αρκετά άρθρα.

Related posts

Εκείνος 64, αυτή 30: Σούσουρο με πασίγνωστο ηθοποιό, δεν είδε τον φωτογράφο κι έγινε θέαμα στη μέση του δρόμου

Ανέστης Βλάχος: Ο εγγονός του έβαλε τα ράσα και απαρνήθηκε την κοσμική ζωή – Οι πρώτες εικόνες του ως Ιερέας

Μαρία Καρυστιανού: «Πολιτικούς σαν τον Καραμανλή δεν τους χειροκροτάμε, τους στέλνουμε στη δικαιοσύνη»