Ο κιμάς μοσχαρίσιος είναι ένα ευέλικτο συστατικό, ιδανικό για πιάτα όπως τάκος και μακαρόνια.
Ωστόσο, μια συζήτηση διχάζει τους σεφ: Πρέπει να ξεπλένετε τον κιμά σας πριν ή μετά το μαγείρεμα;
Ορισμένοι λάτρεις της κουζίνας υποστηρίζουν το ξέπλυμα, πιστεύοντας ότι βοηθά στη μείωση της περιεκτικότητας σε λιπαρά και στη δημιουργία ενός άπαχου πιάτου. «Το πλύσιμο πιάτων μπορεί να είναι ο ήρωας που σώζει το πιάτο σας από μια λιπαρή καταστροφή».
Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό αν θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες ή απλά θέλετε ένα λιγότερο λιπαρό γεύμα. Από την άλλη πλευρά, πολλοί σεφ διαφωνούν με το ξέπλυμα του κιμά, επικαλούμενοι την πιθανή απώλεια γεύσης. «Αν ξεπλύνετε κιμά, κινδυνεύετε να ξεπλύνετε μερικούς από τους αλμυρούς χυμούς που κάνουν το πιάτο σας νόστιμο».
Το λίπος και οι χυμοί συμβάλλουν σημαντικά στη γεύση και την υφή και η αφαίρεσή τους μπορεί να οδηγήσει σε ένα ήπιο και στεγνό πιάτο. Επιπλέον, το ξέπλυμα του κιμά μπορεί να είναι μια ακατάστατη διαδικασία που είναι περισσότερο ενοχλητικό παρά χρήσιμο. Ενέχει επίσης κίνδυνο υδραυλικών εγκαταστάσεων εάν το γράσο ξεπλύνει την αποχέτευση.
Καθώς το γράσο ψύχεται, μπορεί να στερεοποιηθεί και να φράξει τους σωλήνες, με αποτέλεσμα την αργή αποστράγγιση και τις δυνητικά δαπανηρές επισκευές. Η σωστή απόρριψη του λίπους είναι να το αφήσετε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί, στη συνέχεια ξύστε το σε ένα δοχείο για να το πετάξετε