Σπύρος Τσεκούρας: Ο ρόλος του «Μπάμπη» στη Μουρμούρα, η οικογένεια του, το μεγάλο παράπονο και η δημόσια εξομολόγηση

Σπύρος Τσεκούρας: Όλα όσα δεν γνωρίζατε

Το 1973 στην Αθήνα γεννήθηκε ο Σπύρος Τσεκούρας, ο οποίος σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό στην κολύμβηση, ενώ αργότερα, το 1993 αποφάσισε να ξεκινήσει τις τις σπουδές του στην υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

Τον αγαπήσαμε ένα κλικ παραπάνω μέσα από τον ρόλο του Μπάμπη με την τηλεοπτική του σύζυγο Άννα Κουτσαφτίκη, στη σειρά “Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα”.

Στην προσωπική του ζωή ο Σπύρος Τσεκούρας είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους ενώ δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο.

Η επαγγελματική πορεία του Σπύρου Τσεκούρα και ο ρόλος στη Μουρμούρα

Ο Σπύρος Τσεκούρας ξεκίνησε την καριέρα του αρχικά στο θέατρο. Το 2005 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση στη κωμική σειρά «Ελλάς το μεγαλείο σου». Το 2008 έκανε διάφορες εμφανίσεις στην τηλεόραση σε δύο ιστορίες των σειρών «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» και σε μία της σειράς «Αληθινοί Έρωτες» ενώ το 2009 έκανε μία guest εμφάνιση στη δραματική σειρά «Καρυωτάκης». Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Σούλα Έλα Ξανά».

Ο καρντάσης από τη Σαλονίκη, ο αυθόρμητος Μπάμπης και η οργανωτική τσαχπίνα Ξένια κλείνουν τέσσερα χρόνια μαζί στην πιο επιτυχημένη σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»! Ο Σπύρος Τσεκούρας μίλησε το «ENJOY» και στη Μαρία Ανδρέου έχοντας πει: “Νιώθω τεράστια χαρά που συμμετέχω σε αυτή τη σειρά και είμαι μέρος της συγκεκριμένης παραγωγής. Και δεν είναι μόνο η θεαματικότητα που δείχνει την αποδοχή του κόσμου. Στον δρόμο ο κόσμος μού φωνάζει: «Πού είσαι, ρε Μπάμπη; Τι γίνεται ΠΑΟΚτζή; Γιατί κατέβηκες στην Αθήνα, καρντάση;» Πραγματικά, ο κόσμος τον Μπάμπη τον αγαπάει πάρα πολύ. Τους αρέσει που είναι βέρος Θεσσαλονικιός, που λατρεύει την κόρη του, τη Σοφία, και φοβάται μην μπλέξει με κανένα αγόρι που δεν είναι ΠΑΟΚ, ενώ δεν κρύβει και την τρελή αγάπη του για τη γυναίκα του, την Ξένια. Ο Μπάμπης είναι αυθεντικός και ευαίσθητος. Ως άνθρωπος είναι γήινος, με συναισθήματα. Δεν θα ξεχάσω που με σταμάτησε ένας άνδρας στον δρόμο στη Δάφνη και μου λέει: «Πώς από εδώ;» Του λέω: «Ρε φίλε, Δαφνιώτης είμαι». Γελάσαμε με την καρδιά μας. Μα, μου λέει: «Είσαι φτυστός Θεσσαλονικιός». Άλλοι μού έχουν πει: «Μπάμπη, τι θα γίνει, θα το πάρουμε το double στον ΠΑΟΚ;»

“Το σενάριο για μένα είναι ο μπούσουλας, γιατί τον περιγράφει ακριβώς, και πάνω σε αυτό πατάω και εγώ. Ο ήρωάς μου είναι «καθαρός», οικείος, κιμπάρης. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι έχω φίλους από τη βόρεια Ελλάδα, από τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, και οι αναμνήσεις μου είναι δυνατές για τους Μακεδόνες. Οπότε, ναι. Όταν χρειάζεται, θυμάμαι τι λένε τα καρντάσια μου για διάφορα θέματα και αυθόρμητα τα χρησιμοποιώ. Ο Μπάμπης, ας πούμε, ως Θεσσαλονικιός είναι πιο χαλαρός, η Ξένια είναι πολύ οργανωτική, καθώς έχει μεγαλώσει στη Γερμανία, λέει ο Σπύρος Τσεκούρας. Τη σειρά την έβλεπα πριν λάβω μέρος σε αυτήν, γιατί μου άρεσε πολύ. Τελικά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μια βαθιά μου επιθυμία έγινε πραγματικότητα. Όταν σπουδάζεις ηθοποιός δεν ξέρεις τα βήματά σου αν θα σε βγάλουν στο θέατρο, στο σινεμά, την τηλεόραση. Πάντως, είμαι ευγνώμων που τα βήματά μου με έβγαλαν στη «Μουρμούρα»…”

Σπύρος Τσεκούρας: «Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πολιτισμό»

“Είναι το μόνο πλάσμα στο πλανήτη που παράγει πολιτισμό και τρέφει την ψυχή του μέσα από τον πολιτισμό. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό πολιτισμένο ον πάνω στη Γη, άρα δεν μιλάμε για πολυτέλεια, αλλά για ανάγκη. Ούτε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είχαν κλείσει ποτέ τα θέατρα και έκλεισαν με την πανδημία. Η γενιά μας το είδε και αυτό. Η βαριά βιομηχανία μας, και αυτό το έλεγε και η Μελίνα Μερκούρη, είναι ο πολιτισμός. Το θέατρο είναι ο πλούτος μας. Η αρχαία δραματουργία. Η Επίδαυρος, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου είναι η «μήτρα» μας”, αναφέρει ο Σπύρος Τσεκούρας.

Related posts

Άκης Πετρετζίκης: «Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να έχεις οικογένεια – Δεν μπορώ να φύγω από τα παιδιά μου»

Μόλις μαθεύτηκε: Δύσκολες ώρες για τον Νίκο Οικονομόπουλο

Δεν το ξέρει κανείς: Γιατί πρέπει να βάζετε φύλλα δάφνης στο νερό πριν από τις 24 Δεκεμβρίου