Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά: Έτσι ήταν νέοι 9 αγαπημένοι ηθοποιοί του παλιού κινηματογράφου

Παλιοί Έλληνες ηθοποιοί νέοι: Πως ήταν στα νιάτα τους

Παλιοί Έλληνες ηθοποιοί νέοι: Αγαπάμε τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Και ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον έχει να βλέπουμε τους διάσημους ηθοποιούς στο πέρασμα του χρόνου. Πως εξελίχθηκαν επαγγελματικά; Πώς επέδρασε επάνω τους ο χρόνος; Αλλά και πως τελικά κατέληξαν;

Μέσα σε αυτά, ένα ακόμη θέμα που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την νέα γενιά. Είναι το πώς ήταν οι παλιοί ηθοποιοί σε νεαρή ηλικία. Παρακάτω βρίσκεται, η σχετική λίστα, με παλιούς ηθοποιούς. Καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Τασσώ Καββαδία:


Γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1921 στην Πάτρα. Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι. Σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.

Από το 1954 ως το 1967 εργάστηκε στο ραδιόφωνο. Συνέχισε σε εφημερίδες και περιοδικά ως συντάκτρια του ελεύθερου και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Ασχολήθηκε με λογοτεχνικές και άλλες μεταφράσεις. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και ξένες παραστάσεις. Σε έργα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση.

Χαρακτηρίζεται συνήθως ως η «κακιά» του ελληνικού κινηματογράφου.Καθώς λόγω του «βλοσυρού» παρουσιαστικού της ερμήνευε «αυστηρούς» ρόλους, όπως της κακιάς πεθεράς, μάνας, αδερφής κ.ά. Πέθανε στις 18 Δεκεμβρίου του 2010.

Σμάρω Στεφανίδου:

Γεννημένη στις 4 Σεπτεμβρίου 1913 στην Αθήνα. Πέθανε στις 7 Νοεμβρίου του 2010. Ήταν Μικρασιάτισσα από τους γονείς και τους παππούδες της. Τελείωσε την Εμπορική Σχολή στην Αθήνα, έμαθε ξένες γλώσσες και πιάνο. Από πολύ μικρή έπαιζε θέατρο και έκανε παραστάσεις στα παιδιά.

Νίτσα Τσαγανέα:

Η Eλληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Αγωνίστρια της Εθνική αντίστασης. Πιο γνωστές ταινίες της είναι οι «Ένας ήρωας με παντούφλες». Και «Οι Γερμανοί ξανάρχονται». Κατέληξε φτωχή και το νοίκι της το πλήρωνε ο Δημήτρης Χορν. Κηδεύτηκε στο Α΄ νεκροταφείο, δίπλα από την αγαπημένη της κόρη. Την επίσης ηθοποιό Λιάνα Βιτσώρη.

Συνέχεια της λίστας των παλιών ηθοποιών όπως ήταν νέοι

Τζόλυ Γαρμπή:

Η Τζόλυ Γαρμπή γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ από Κεφαλονίτες γονείς. Το 1913 και πέθανε τον Δεκέμβριο του 2002. Ήταν για 60 χρόνια σύζυγος του επίσης ηθοποιού Θόδωρου Μορίδη. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή στα ΜΜΕ μετά από 10 μέρες και πέθανε ξεχασμένη. Κηδεύτηκε στον Μαραθώνα. Τη λατρέψαμε στις ταινίες: Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες – 1960. Η νεράιδα και το παλλικάρι -1969.

Ελένη Ζαφειρίου:

Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1916 και πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου 2004. Σε ηλικία 88 ετών, μετά από μάχη με αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια. Υπήρξε απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Υποδύθηκε δεκάδες ρόλους κυρίως του κλασικού ρεπερτορίου. Στην τηλεόραση χαρακτηριστικός παρέμεινε ο ρόλος της “Καμπουρίτσας” που ερμήνευσε στη σειρά Ο Χριστός ξανασταυρώνεται τη δεκαετία του ’70. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφειο του Χαλανδρίου χωρις καμια παρουσία ομότεχνου της και κάμερας.

Ταϋγέτη Μπασούρη:

Είναι γνωστή από τους κωμικούς της ρόλους σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Τις περισσότερες φορές οι ρόλοι που ενσάρκωνε περιστρέφονταν γύρω από το ιδιαίτερο παρουσιαστικό της και είχαν έντονο το στοιχείο του αυτοσαρκασμού. Η Ταϋγέτη συγκαταλέγεται, μαζί με τη Γεωργία Βασιλειάδου και την Αθηνά Μερτύρη, στις «άσχημες» του ελληνικού κινηματογράφου. Μάλιστα η ίδια η Βασιλειάδου είχε αναφέρει ότι αν γινόντουσαν καλλιστεία για άσχημες, η ίδια θα έβγαινε σταρ Ελλάς και η Ταϋγέτη Μις Ελλάς!

Ρένα Βλαχοπούλου:

Στις 20 Φεβρουαρίου του 1923 στην Κέρκυρα. Η Ρένα ήταν το πέμπτο παιδί. Με τον πατέρα της πήγαινε συχνά επίσκεψη στον αρχοντικό του κόντε Θεοτόκη όπου υπήρχε πιάνο αλλά και μια δισκοθήκη με δίσκους των 78 στροφών. Εκεί θα έχει την πρώτη της επαφή με τη μουσική και το τραγούδι.

Έτσι ήταν η παλιά ηθοποιός Γεωργία Βασιλειάδου νέα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Γεωργία Αθανασίου. Υποχρεώθηκε να αφήσει νωρίς το σχολείο για να εργαστεί σε κατάστημα και να βοηθήσει την πολυμελή οικογένειά της, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της κατόπιν πτώσης από άλογο, ο οποίος ήταν αξιωματικός του ιππικού.

Ορέστης Μακρής:

Ο Ορέστης Μακρής (30 Σεπτεμβρίου 1898 – 29 Ιανουαρίου 1975) εκτός από Έλληνας ηθοποιός ήταν και τενόρος της οπερέτας. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα και πέθανε στην Αθήνα. Είχε τελειώσει το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και εμφανίσθηκε στη σκηνή πρώτα ως τενόρος στο θίασο Ροζαλίας Νίκα το 1925. Κατόπιν στον θίασο Παπαϊωάννου και αργότερα μεταπήδησε στο είδος των κωμικών ρόλων. Ως ηθοποιός διέπρεψε σε απόδοση λαϊκών τύπων, όπως ο «μεθύστακας», που αποτέλεσε σταθμό στο ελληνικό θέατρ

Related posts

Τρισευτυχισμένη στα 38 η Τσολάκη: Η 1η ανάρτηση μετά την ανακοίνωση εγκυμοσύνης – Ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού, Παύλος Πετρουλάκης

«Με το καλό, κορίτσι μου»! Ετοιμάζεται να γίνει μανούλα η Ελένη Τσολάκη, το απoκάλuψε με βουρκωμένα μάτια

4 ζώδια που «φουντώνουν» εύκολα και θα πpoκαλέσouv σίγουρα καBγά στο γιορτινό τραπέζι