“Τα μελομακάρονα της Σίσσυς”: Το μυστικό της Χρηστίδου για να είναι γευστικά και εντυπωσιακά

by Τόνια Τζαφέρη
“Τα μελομακάρονα της Σίσσυς”: Το μυστικό της Χρηστίδου για να είναι γευστικά και εντυπωσιακά

Σίσσυ Χρηστίδου: Παρά τις δύσκολες στιγμές η παρουσιάστρια δεν το βάζει

φέτος τα Χριστούγεννα είναι αρκετά διαφορετικά για την αγαπημένη μας Σίσσυ, αφού ο χρόνος που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολος λόγω πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα της. Ωστόσο η Σίσσυ Χρηστίδου, δεν το βάζει κάτω, κάθε χρόνο από νωρίς φτιάχνει μελομακάρονα με τους γιους της και έτσι και φέτος.

Η παρουσιάστρια λατρεύει να μπαίνει στην κουζίνα μαζί με τους άντρες της ζωής της και όπως είναι λογικό τα μαγειρικά σκεύη κάθε χρόνο αυτές τις γιορτινές μέρες παίρνουν… φωτιά.

Η Σίσσυ Χρηστίδου και οι γιοι της λατρεύουν τα μελομακάρονα… Μάλιστα όπως είπε χαριτολογώντας μέσα από την εκπομπή της «Χαμογέλα και πάλι»: «Έφτιαξα ένα ταψί… τι να μας κάνει όμως ένα;»!

Ποια είναι η συνταγή της Σίσσυς για τα λαχταριστά μελομακάρονα;

Για τη συνταγή της Σίσσυς που έχει γίνει viral, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

4 φλυτζάνια του τσαγιού λάδι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

2 φλυτζάνια του τσαγιού μπίρα [χωρίς αφρό]ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 κιλά περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά σούπας κοφτή σόδα

1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλο

σιρόπι από μέλι και ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ δουλεύετε την ζάχαρη με το λάδι και το κονιάκ με το πορτοκάλι [αν το προτιμήσετε]προσθέτετε και το ξύσμα των πορτοκαλιών ,[το δουλεύετε με το χέρι ,όχι σε μίξερ το μελομακάρονο ποτέ!! τα παραδοσιακά ..].

Κοσκινίζετε το ένα τέταρτο από το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά, σόδα, κανελογαρύφαλα. και το ρίχνετε στο μείγμα λαδιού, ενώ ανακατεύετε με σπάτουλα .

Προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι ,η όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη κάπως σφιχτή.

Την πλάθεται σε μελομακάρονα ,όχι πολύ μεγάλα λίγο πιο μικρό από το μέγεθος του εμπορίου, και τα βάζετε σε ταψιά γιατί γίνονται αρκετά, τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 12 ώρα περίπου.

“Τα μελομακάρονα της Σίσσυς”: Το μυστικό της Χρηστίδου για να είναι γευστικά και εντυπωσιακά

Σιρόπι

Βράζετε 4 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη, 2 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι ,και 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό.

Αφαιρείτε τον αφρό, βάζετε σε βαθουλό ταψί μελομακάρονα σε μια σειρά τα περιχύνετε με ζεστό σιρόπι ,όταν κρυώσουν τα βάζετε σε πιατέλα μελώνετε και τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο.

Έχετε τριμμένο καρύδι [περάστε το στο μούλτι] και πασπαλίζετε από πάνω !

Προτεινόμενα