Τα τηλεπαιχνίδια της δεκαετίας του 90′ που άφησαν εποχή: Ο πιο άτυχος παίχτης που πέρασε ποτέ

Τα τηλεπαιχνίδια της δεκαετίας του 90′ που άφησαν εποχή: Ο πιο άτυχος παίχτης που πέρασε ποτέ

Ελληνικά τηλεπαιχνίδια: 13 περιπτώσεις που άφησαν εποχή

Ανδρέας Μικρούτσικος, Βλάσης Μπονάτσος, Γιώργος Πολυχρονίου, Ελένη Μενεγάκη, άφησαν εποχή με την τηλεοπτική τους παρουσία τη δεκαετία του 90, μοιράζοντας αμύθητα χρηματικά ποσά.

Τα τηλεπαιχνίδια της δεκαετίας του 90′ που άφησαν εποχή: Ο πιο άτυχος παίχτης που πέρασε ποτέ

Τα τηλεπαιχνίδια του ’90

Πίσω στη δεκαετία του ’90, τότε που μάθαμε τι εστί τηλεπαιχνίδι, ιστορία έγραψαν οι Κόντρες με τον Βλάση Μπονάτσο. Το τηλεπαιχνίδι συνεχίστηκε το 1996 με το όνομα “Κόντρα Πλακέ” και παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος έλεγε “Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους και ψάχνουμε τις δέκα/πέντε δημοφιλέστερες απαντήσεις στην ερώτηση”. Σημασία δεν είχε το αν κάτι ήταν σωστό ή λάθος αλλά το τι είχε απαντήσει το κοινό.

Από τα πρώτα τηλεπαιχνίδια της δεκαετίας του ’90 ήταν το “Καν’ το, πες το, βρες το, πάρτο” με τον Δάνη Κατρανίδη στη θέση του παρουσιαστή.

Το Μεγάλο Παζάρι MEGA, 1992, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Εδώ γνωρίσαμε τον κύριο Ζονκ και τις κουρτίνες 1 και 2. Η εκπομπή επανήλθε στην μικρή οθόνη περίπου μία δεκαετία μετά την πρώτη της μετάδοση. Πρώτη μετάδοση έγινε το 1991.

Η ΕΡΤ παρουσίαζε την ίδια δεκαετία τα θρυλικά Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα. Για πολλούς, ήταν το καλύτερο τηλεπαιχνίδι που έχουμε δει ποτέ.

Στα τηλεπαιχνίδια γνωρίσαμε και την Ελένη Μενεγάκη

Η Mega Banca από το 1994, στο MEGA, όπου γνωρίσαμε και την Ελένη Μενεγάκη. Η Μενεγάκη αποκάλυψε πριν δύο χρόνια πως είχε δώσει όλο το πρώτο της μηνιάτικο για να πάρει ένα ακριβό κόσμημα. Επίσης το παιχνίδι παρουσιαζόταν και ως Mega Banca Show με επώνυμους καλεσμένους, που προσέφεραν τα κέρδη τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

1995 και Ρίσκο με τον Γιώργο Πολυχρονίου στο MEGA. Ο Πολυχρονίου ήταν ίσως ο πιο κλασικός Έλληνας 90s παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιών (Mega Banca, Τροχός της Τύχης, Ραντεβού στα τυφλά, Ρίσκο).

Πάμε στο 1996 και στο Ο Καλύτερος Κερδίζει με τη Γιολάντα Διαμαντή:

Οι θρυλικές κόντρες με τον Βλάση Μπονάτσο: Γράφτηκε η ιστορία των τηλεπαιχνιδιών

Οι θρυλικές κόντρες με τον Βλάση Μπονάτσο, 1992 στο MEGA. “Πάααααρα πολύ ωραίοoooooo!”. Ο Βλάσης έριχνε το σύνθημα και οι “Κόντρες” ξεκινούσαν. Οι “Κόντρες” ήταν η μεταφορά στην Ελληνική τηλεόραση του δημοφιλούς Αμερικανικού τηλεπαιχνιδιού “Family Feud” (1976-1985).

Ραντεβού στα Τυφλά, το 1992. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το αποκριάτικο επεισόδιο. Το παιχνίδι επανήλθε το 2016 στο STAR με παρουσιαστή τον Μάρκο Σεφερλή.

Μπράβο, χάσατε! Με την Πωλίνα στον ΑΝΤ1, χρονιά 1994-95.

Και για το τέλος ο πιο άτυχος παίκτης σε ελληνικό τηλεπαιχνίδι. Δείτε και θα καταλάβετε:

Κόντρα Πλακέ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, MEGA από το 1997.

Τηλεπαιχνίδια της δεκαετίας του 90 που άφησαν εποχή

Ο Τροχός της Τύχης από τη σεζόν του 1998 στο MEGA. Το παιχνίδι ξεκίνησε το 1990 στον ΑΝΤ1 με παρουσιαστές τους Γιώργο Πολυχρονίου, εν συνεχεία Παύλο Χαϊκάλη και τον Δάνη Κατρανίδη μέχρι να “μετακομίσει” στο MEGA το 1997, εκεί όπου συμμετείχε και η Νίκη Κάρτσωνα.

Το τηλεπαιχνίδι “Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος” προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1999 στο MEGA. Ο παίχτης που ερχόταν αντιμέτωπος με το “τέρας” είχε στη διάθεσή του τρεις βοήθειες προκειμένου να φτάσει το στόχο των 50.000.000 δραχμών μέχρι το 2001 και των 150.000 ευρώ από το 2002.

Ρουκ Ζουκ από το 1997 στο MEGA, με τη Μαίρη Μηλιαρέση. Το “Rouk Zouk” ήταν η μεταφορά στην Ελληνική τηλεόραση του Αμερικανικού τηλεπαιχνιδιού “Hot Streak”/”Bruce Forsyth’s Hot Streak” και συνεχίζεται και σήμερα μετά την επαναφορά του το 2017 με τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Αττική οδός: Οδηγός μηχανής κάνει σούζες χωρίς κράνος έχοντας αγκαλιά τον σκύλο του

Επιμένει… η Μουρτζούκου: Ζητά από τον πατριό της να κάνει τεστ πατρότητας – Λέει ότι αuτός είναι ο πατέρας των παιδιών της

Αργούσε να γυρίσει πίσω και τελικά τον βρήκαν νεκpό

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ήταν άραγε έγκυος ποτέ; – «Δεν την έχει δει κανείς με φουσκωμένη κοιλιά»

Βόλτα με το Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 17 λεπτά από τον έναν τερματικό στον άλλον – Όσα είδαμε

Προτεινόμενα