Τάσος Πεζιρκιανίδης: Η ζωή του ηθοποιού μέχρι το τέλος του
Στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου, Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq, σπούδασε ο Τάσος Πεζιρκιανίδης.
Στέλεχος του ΚΘΒΕ επί επτά χρόνια, συμμετείχε στις παραστάσεις: Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος.
Στο ελεύθερο θέατρο έχει παίξει σε όλα τα είδη. Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις μεταξύ των οποίων: Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας στο Θεσσαλικό Θέατρο, Άννυ στον θίασο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Το σώσε στην Ελεύθερη Σκηνή, Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικάγο στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στην Ελεύθερη Σκηνή.
Στη θεατρική του διαδρομή συνεργάστηκε με τουλάχιστον τρεις γενιές σκηνοθετών: Μ. Βολανάκης, Σ. Ευαγγελάτος, Σ. Ντουφεξής, Γ. Ρεμούνδος, Γ. Μιχαηλίδης, Α. Βουτσινάς, Δ. Χρονόπουλος, Σ. Φασουλής, Θ. Τερζόπουλος, Κ. Τσιάνος, Σ. Χατζάκης, Ν. Μιλβόγιεβιτς, Γ. Χουβαρδάς κ.ά.
Εκτός από το θέατρο ο Τάσος Πεζιρκιανίδης έγραψε τη δική του ιστορία και στην τηλεόραση μέσα από τη συμμετοχή του σε σειρές που σημείωσαν τεράστια επιτυχία.
Ένας από τους ρόλους που αγαπήθηκαν πολύ ήταν εκείνος του «Χάμπου» στο πολύ πετυχημένο σήριαλ του Mega, «Εμείς και Εμείς», τον οποίο ενσάρκωσε ο Τάσος Πεζιρκιανίδης.
Εκτός από το «Εμείς και Εμείς» ο αγαπημένος ηθοποιός είχε ερμηνεύσει ρόλους σε πολλές ακόμη τηλεοπτικές σειρές που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, όπως: «Όλα τα κακά της μοίρας μου», «Αληθινές ιστορίες», «Εκείνες κι εγώ», «Ζωή πατίνι», «Η γενιά των 40» και πολλές ακόμη.
Τάσος Πεζιρκιανίδης: Προσωπική ζωή
Η Έλενα Τσαβαλιά είχε πολύχρονο δεσμό με τον ηθοποιό, Τάσο Περζικιανίδη, τον οποίο οι περισσότεροι θυμούνται μέσα από την σειρά «Εμείς κι Εμείς». Η ίδια η Έλενα μάλιστα έχει παραδεχτεί πως πριν τον γάμο της με τον Μάρκο, είχε αρραβωνιαστεί αλλά δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον ηθοποιό, Τάσο Περζικιανίδη.
Ο θάνατος του Τάσου Πεζιρκιανίδη
Ο “Χάμπος” που αγάπησε ο κόσμος μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Εμείς κι Εμείς”, “έδωσε” το 2019 την τελευταία του παράσταση στον Άγιο Παντελεήμονα Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, με πλήθος φίλων και συνεργατών του καλλιτεχνικού χώρου, που έσπευσαν να του πουν το στερνό αντίο.
Την είδηση του θανάτου του ηθοποιού είχε γνωστοποιήσει η αδελφή του, Μαρία Πεζιρκιανίδη, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:
“Αγαπημένε μου αδερφέ το τελευταίο χειροκρότημα το πήρες το καλοκαίρι από την γενέτειρα σου στην τιμητική εκδήλωση που σου έκανε ο Δήμος Παύλου Μελά στο θέατρο Κρύας Βρύσης ήσουν πολύ χαρούμενος εκείνη την ημέρα……Καλό σου ταξίδι πολυαγαπημένε μου… Έφυγες ήρεμα με μια πνοή….”
Η αδελφή του, μάλιστα, μιλώντας συγκινημένη και βουρκωμένη για τον αγαπημένο της αδελφό, ανέφερε τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν μαζί, εφόσον ο Τάσος Πεζιρκιανίδης έμενε στο σπίτι της, αλλά και το μεγάλο του παράπονο, καθώς δεν είχε αξιόλογες προτάσεις στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης.
“Πριν δυόμιση χρόνια κάναμε την πρώτη επέμβαση. Ήταν ένας καρκίνος στον οισοφάγο,. απλώς δεν ήθελα εγώ να το κοινοποιώ προς τα έξω γιατί δεν ήθελε κι ο ίδιος, ήταν τόσο σεμνός ο Τάσος. Έκανε τις χημειοθεραπείες του, τις ακτινοβολίες του, όλα, έπαιζε και στο Κρατικό Θέατρο. Μετά έκανε μετάσταση στο ίδιο σημείο, αρχίσαμε να πηγαίνουμε πίσω.
Του δημιούργησε θλίψη αυτό το πράγμα, σαν μια μικρή παραίτηση, απογοήτευση. Αυτό τον έκλεισε στον εαυτό του, τον διέλυσε. Ήταν στο σπίτι μου, δεν έφυγε από το πατρικό του. Είμαι παντρεμένη, με παιδιά και είχαμε και τον Τάσο μαζί μας. Πήρε πολλή αγάπη από την οικογένειά μας. Ήταν ο καλύτερος αδελφός του κόσμου, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σεμνός άνθρωπος ήταν και τι απίστευτα συναισθήματα έκρυβε.
Είναι και λίγο αυτό το κύκλωμα παρεΐστικο. Άμα είσαι λίγο απομονωμένος, λίγο απομακρυσμένος, σε ξεχνάνε. Μου εξέφραζε την πικρία ότι έφυγε από την Αθήνα και ήρθε εδώ γιατί δεν είχε προτάσεις αξιόλογες από πουθενά και από ένα σημείο και μετά είχε και πρόβλημα επιβίωσης. Έτσι, γύρισε στο σπίτι μας.”