Καθάρισμα κατσαρολών: Το μυστικό για να αστράφτουν
Δεν χρειάζεται να απελπίζεστε με τα καμένα λίπη στις κατσαρόλες ή να κάθεστε με τις ώρες να τρίβετε δίχως αποτέλεσμα. Η ζωή σας θα γίνει πιο εύκολη αν εφαρμόσετε το παρακάτω κόλπο που είναι το αγαπημένο των νοικοκυρών.
Απλά διαβάστε τις ακόλουθες οδηγίες. Αναλυτικότερα:
– Βάλτε το νερό στην κατσαρόλα σας μέχρι να καλύψει όλα τα λίπη που θέλετε να ξεφορτωθείτε
– Προσθέστε μια μεγάλη κουταλιά μαγειρικής σόδα (περίπου 1/8 κούπα για τηγάνια και 1/4 για μεγαλύτερα δοχεία, ας πούμε δοχεία 6-8 λίτρων)
Με λίγη μαγειρική σόδα θα γίνει παιχνίδι το καθάρισμα των κατσαρολών
Βάλτε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία
– Ζεστάνετε το μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού στο τηγάνι σας.Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρει μια βράση και μετά το απομακρύνετε αμέσως από την φωτιά
– Για σκληρότερους λεκέδες – Φέρτε σε σημείο βρασμού και αφήστε το μέχρι να καθίσει λίγο εκεί.
– Αδειάστε και χρησιμοποιήστε μια μαλακή / μεσαίου μεγέθους βούρτσα κουζίνας για κηλίδες που ίσως έχουν ξεμείνει στην περιοχή
– Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε για ”πεισματάρες” κηλίδες, αλλά λογικά δεν θα έχετε τέτοιο πρόβλημα
– Ξεπλύνετε καλά το τηγάνι.
– Είστε πλέον έτοιμες να θαυμάσετε την νέα του λαμπερή επιφάνεια!