Θα σας λύσει τα χέρια: Ποια άγνωστη αλλά σωτήρια λειτουργία κρύβει ο διακόπτης του θερμαινόμενου παρμπρίζ

Διακόπτης του θερμαινόμενου παρμπρίζ: Προσφέρει τις «υπηρεσίες» του και σε κάποιες άλλες εξίσου χρήσιμες γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου.

Παρόλο που πολλοί οδηγούν αμάξια, ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ποια ακριβώς είναι η λειτουργία του διακόπτη του θερμαινόμενου παρμπρίζ. Το κουμπί ξεθαμπώματος του πίσω παρμπρίζ προσφέρει τις «υπηρεσίες» του και σε κάποιες άλλες εξίσου χρήσιμες γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου.

Μόνο ευχάριστη δεν είναι η εμπειρία να ξυπνήσεις το πρωί και να αντικρίσεις ένα στρώμα πάγου στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου. Πρόκειται για μία κατάσταση που σε βάζει σε… αγγαρεία, αναγκάζοντάς σε να ξοδέψεις αρκετά λεπτά από τον χρόνο σου προκειμένου να καθαρίσεις το κρύσταλλο.

Διακόπτης του θερμαινόμενου παρμπρίζ: Γρήγορη λύση για την απομάκρυνση του πάγου

Μία αποτελεσματική και γρήγορη λύση για την απομάκρυνση του πάγου από τα παράθυρα είναι η χρήση μίας ξύστρας πάγου. Δεν ισχύει, ωστόσο, το ίδιο για τους ιδιαίτερα χρήσιμους κατά την οδήγηση πλευρικούς καθρέπτες, που λόγω των μικρών διαστάσεών τους δεν είναι εύκολο να καθαριστούν με τη ξύστρα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, φυσικά, δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες έχουν φροντίσει να παρέχουν χείρα βοηθείας στους οδηγούς.

Για το τελευταίο φροντίζει ένα κουμπί (δειτε το παρακάτω), στην κεντρική κονσόλα των περισσότερων σύγχρονων αυτοκινήτων. Πρόκειται για το κουμπί ξεθαμπώματος του πίσω τζαμιού, το οποίο, όπως αγνοούν πολλοί, προσφέρει τις «υπηρεσίες» του και στους πλευρικούς καθρέπτες – αρκεί οι τελευταίοι να είναι θερμαινόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι οι θερμαινόμενοι καθρέπτες δεν αποτελούν στοιχείο του εξοπλισμού όλων των αυτοκινήτων. Σε περίπτωση, λοιπόν, που το αυτοκίνητό σου δεν ενσωματώνει τη συγκεκριμένη λειτουργία, τότε πρέπει να αναζητήσεις εναλλακτικούς τρόπους για το ξεθάμπωμα των καθρεπτών.

Πρώτα απ’ όλα, όμως, πρέπει να γνωρίζεις ότι εφόσον διατηρείς τους καθρέπτες καθαρούς, τότε αυτοί θα θολώνουν λιγότερο απ’ ό,τι συνήθως.

Όσο περισσότερους ρύπους και σκόνη έχει μια γυάλινη επιφάνεια, τόσο πιο εύκολα συγκεντρώνεται υγρασία και έτσι μεγεθύνεται και το πρόβλημα με το θόλωμα των τζαμιών.

Related posts

Έτσι είναι χωρίς ρετούς το σώμα της Αγγελικής Νικολούλη στα 60, οι φώτο που κυκλοφορούν και «κλείνουν στόματα»

Παναγιώτης Ραφαήλ: O μικρός “ήρωας”, έκλεισε τα 6, σβήνει το κεράκι και όλοι του εύχονται «χρόνια πολλά»

«Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»