Τηγάνισμα: Το εύκολο κόλπο που θα σας γλυτώσει από τις πιτσιλιές
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση των τηγανιτών φαγητών. Είναι δεδομένο ότι η κρούστα που προσφέρει το τηγάνι, είναι εξαιρετικά γευστική. Ωστόσο, πολλές φορές το τηγάνισμα αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, μιας και το λάδι πετάγεται από το τηγάνι, δημιουργώντας πρόβλημα στο ψήσιμο.
Το ελαιόλαδο που πιτσιλάει παντού, πάνω σου, στα έπιπλα της κουζίνας, στο πάτωμα και πολλές φορές μπορεί να φτάσει σε εξωπραγματικά σημεία.
Όταν μάλιστα προσπαθείς να τηγανίσεις λαχανικά με υγρασία όπως οι μελιτζάνες ή κοτόπουλο για να κάνεις εκείνο το κινέζικο που λιμπίστηκες, τότε μιλάμε για πραγματικό πόλεμο. Σφυροκόπημα δίχως αύριο και κουζίνα, κρανίου τόπος. Κι όλα αυτά για να απολαύσεις ένα φαγητό της προκοπής. Ευτυχώς όμως, βρήκαμε τον τρόπο να σταματήσουμε αυτή την άνιση μάχη και να δοξαστούμε με ηρεμία σε μια καθαρή κουζίνα, την ώρα του τηγανίσματος.
Ένα εύκολο κόλπο που κάνει το λάδι να μην πετάγεται, ό,τι κι αν θες να τηγανίσεις…
Το εύκολο τρόπο που σε γλυτώνει από τις πιτσιλιές του τηγανίσματος
Μια πρέζα αλάτι μέσα στο ελαιόλαδο που βάλαμε στο τηγάνι. Μια σωτήρια λύση, που αν τη συνδυάσουμε με στεγνά τρόφιμα τα οποία βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τέλειο τηγάνισμα χωρίς πιτσιλιές και εγκαύματα.
Για τέλεια αποτελέσματα πάντως σκεφθείτε το ενδεχόμενο να πάρετε μια ειδική πυκνή σίτα.
Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!