Το γιαγιαδίστικο κόλπο για άψογο σφουγγάρισμα: Μυστικά για να μην μυρίζει άσχημα το σπίτι

Σπίτι: Πως να μυρίζει όμορφα ο χώρος σας μετά το σφουγγάρισμα

Κάποιες φορές ενώ έχετε σφουγγάρισει ο χώρος σας μυρίζει περίεργα αντί να έχει άρωμα φρεσκάδας; Υπάρχουν κάποια μυστικά για μυρίζει ο χώρος σας όμορφα, όλη μέρα, μετά το σφουγγάρισμα.

Θα πρέπει να ακολουθήσετε μία σειρά από μικρά τρικς προκειμένου, να αποβάλετε μια και καλή την άσχημη μυρωδιά. Αρχικά, πριν ξεκινήσετε πλύντε καλά τη σφουγγαρίστρα σας (κατά πάσα πιθανότητα αυτό φταίει που μυρίζει άσχημα το πάτωμα) και κάντε το ίδιο με τον κουβά σας.

Για πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνεται σωστή και καλή δουλειά. Για να είναι, όμως, καθαρή η σφουγγαρίστρα σας πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα βουτήξτε την σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι.

Σπίτι: Κάντε το να μυρίζει πανέμορφα με αυτό το μείγμα

Παράλληλα φτιάξτε ένα μείγμα στο οποίο θα προσθέσετε:

  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και αρκετό ζεστό νερό.

Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό καθώς το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει. Το ξίδι σκοτώνει τα μικρόβια και απολυμαίνει, το σαπούνι πιάτων καθαρίζει ενώ το αιθέριο έλαιο κάνει τον χώρο να μοσχοβολάει. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό λίγο λεμόνι. Και πάλι το σπίτι σας θα αποκτήσει μια όμορφη μυρωδιά λεμονιού και καθαριότητας.

Τέλος, πλύντε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση, βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε την καλά και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

Related posts

Έτσι είναι χωρίς ρετούς το σώμα της Αγγελικής Νικολούλη στα 60, οι φώτο που κυκλοφορούν και «κλείνουν στόματα»

Παναγιώτης Ραφαήλ: O μικρός “ήρωας”, έκλεισε τα 6, σβήνει το κεράκι και όλοι του εύχονται «χρόνια πολλά»

«Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»