Λάγανα: Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Με την τιμή της λαγάνας να είναι έτοιμη να αγγίξει τα 5 ευρώ, πολλοί θα σκεφτούν την λύση της σπιτικής λαγάνας. Γι’ αυτό εμείς σας προτείνουμε την πιο εύκολη και εγγυημένη συνταγή για λαγάνα από τον Άκη Πετρετζίκη.
Το αποτέλεσμα θα σας κάνει να γλύφετε και τα δάχτυλα σας ενώ θα την κάνετε με μόλις έξι υλικά!
Τα υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
350 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
10 γραμμάρια μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
12 γραμμάρια αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Υλικά για το άλειμμα της λαγάνας
2 κουταλιές της σούπας νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
Σουσάμι
Η εκτέλεση της συνταγής για μια αφράτη λαγάνα, όπως το κάνει ο Άκης
Βάζουμε νερό, μαγιά και ζάχαρη σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε, τα υλικά, με ένα σύρμα.
Αφήνουμε τα υλικά να ξεκουραστούν για περίπου είκοσι λεπτά.
Ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι και λάδι.
Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ για περίπου πέντε με επτά λεπτά.
Μετά από επτά λεπτά, βάζουμε λάδι, αλεύρι και ζυμάρι στο μπολ.
Καλύπτουμε το μπολ, με μεμβράνη.
Βάζουμε το μπολ να ξεκουραστεί για περίπου μιάμιση ώρα.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ.
Κόβουμε σε δύο ίσα μέρη, τη ζύμη.
Απλώνουμε το κάθε κομμάτι πάνω σε μία λαδόκολλα.
Ανοίγουμε με τον πλάστη και ελάχιστο αλεύρι τις λαγάνες.
Βάζουμε τις λαγάνες σε δύο ταψιά, με λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε νερό με ζάχαρη σε ένα μπολ για να φτιάξουμε το ζαχαρόνερο.
Αλείφουμε τις λαγάνες με ζαχαρόνερο.
Πασπαλίζουμε τις λαγάνες, με σουσάμι.
Περιμένουμε είκοσι λεπτά για να φουσκώσουν, οι λαγάνες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς Κελσίου, βάζοντάς τον στον αέρα.
Με το πέρασμα είκοσι λεπτών πιέζουμε με τα δάχτυλα να πάρουν σχήμα λαγάνας.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τις λαγάνες μας.
Ψήνουμε τις λαγάνες μας για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά.
Σε όσους από εσάς αποφασίσετε να φτιάξετε αυτήν την λαχταριστή λαγάνα μόνοι σας, να ευχηθούμε καλή επιτυχία και φυσικά καλή απόλαυση! Δείτε το βίντεο και φτιάξτε μόνοι σας σπιτική και εύκολη λαγάνα: