Το παλιό κόλπο της γιαγιάς: Τι να κανείς αν μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα, χρησιμοποιώντας μόλις δυο υλικά

Κόλπο της γιαγιάς: Τα δυο υλικά από την κουζίνα του σπιτιού σου που εξουδετερώνουν τις οσμές

Αν διαπιστώσεις ότι η σφουγγαρίστρα σου έχει οσμή και όχι αυτή ενός καθαριστικού, τότε είναι ώρα να την αλλάξεις ή να χρησιμοποιήσεις αυτά τα δυο παραβατών υλικά από την κουζίνα σου, όπως έκαναν παλιά οι γιαγιάδες.

Η σφουγγαρίστρα μυρίζει άσχημα, από τη συχνή χρήση, με αποτέλεσμα να αναδύεται έντονη δυσοσμία και από το πάτωμα, όσο καθαρός και αν είναι ο χώρος.

Πολλές φορές, μπορεί το σπίτι να αστράφτει από καθαριότητα, αλλά μια δυσοσμία αναδύεται από το δάπεδό του και η αιτία είναι η σφουγγαρίστρα, η οποία μπορεί μεν να φαίνεται πεντακάθαρη, αλλά δεν είναι.

Πώς να την καθαρίσετε εύκολα, φυσικά και αποτελεσματικά τη σφουγγαρίστρα

Η λύση δεν είναι να πεταχτεί η σφουγγαρίστρα, αλλά να καθαριστεί εύκολα, φυσικά και αποτελεσματικά, ώστε να μην έχει ξανά άσχημη μυρωδιά, με προϊόντα που βρίσκονται στα ντουλάπια.

Κατ’αρχάς, πρέπει να ξεπλυθεί η σφουγγαρίστρα με ζεστό νερό, ειδικά αν έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα για να μαζέψει γάλα, χυμό ή καφέ. Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα που είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά της και στη συνέχεια, πρέπει να στραγγίξει καλά και να στεγνώσει σε ανοιχτό χώρο.

Αφού στεγνώσει, γεμίστε τον κουβά της με 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο λευκό ξίδι, προσθέστε 1 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και βουτήξτε τη σφουγγαρίστρα. Αφήστε την να μουλιάσει για 30-40 λεπτά.

Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα πανίσχυρο φυσικό «αποσμητικό», ενώ παράλληλα, το ξίδι θα την απολυμάνει σε βάθος.

Τέλος, στραγγίξτε την καλά κι αφήστε την σε εξωτερικό χώρο να στεγνώσει και όταν την χρησιμοποιήσετε και πάλι, θα εντυπωσιαστείτε με την απίστευτα φρέσκια μυρωδιά της.

Related posts

Έτσι είναι χωρίς ρετούς το σώμα της Αγγελικής Νικολούλη στα 60, οι φώτο που κυκλοφορούν και «κλείνουν στόματα»

Παναγιώτης Ραφαήλ: O μικρός “ήρωας”, έκλεισε τα 6, σβήνει το κεράκι και όλοι του εύχονται «χρόνια πολλά»

«Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»