Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: Η παρακαταθήκη της άτυχης Τζωρτζίνας μέσω ζωγραφιάς – Όσα δεν μπόρεσε ή δεν τόλμησε να πει εν ζωή

by Τόνια Τζαφέρη
Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: Η παρακαταθήκη της άτυχης Τζωρτζίνας μέσω ζωγραφιάς – Όσα δεν μπόρεσε ή δεν τόλμησε να πει εν ζωή

9χρονη Τζωρτζίνα: Οι ζωγραφιές που άφησε πίσω της

Το άτυχο κοριτσάκι μπορεί πια να μην είναι εν ζωή, μα ο θάνατος της, η ιστορία και η μνήμη της μένουν μέχρι και σήμερα ζωντανές, ώσπου να αποκαλυφθεί η αλήθεια γύρω από τον θάνατο της.

Οι εκμυστηρεύσεις της Τζωρτζίνας, λόγια τα οποία δεν μπόρεσε ή δεν τόλμησε να πει εν ζωή, προ του βίαιου τέλους το οποίο -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- επήλθε την 31η Ιανουαρίου 2022 από υπερβολική δόση κεταμίνης, αποκαλύπτονται από τη δημοσιογραφική έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Των Πέτρου Κουσουλού – Νίκου Νικολετάκη Η παρακαταθήκη του άτυχου εννιάχρονου κοριτσιού το οποίο κατέληξε νοσηλευόμενο στο Νοσοκομείο «Παίδων» είναι συγκλονιστική.

Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: Η παρακαταθήκη της άτυχης Τζωρτζίνας μέσω ζωγραφιάς – Όσα δεν μπόρεσε ή δεν τόλμησε να πει εν ζωή

Οι δικαστικές Αρχές, οι οποίες θεώρησαν ως ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο να «ξεκλειδώσουν» τους μύχιους φόβους που εξέφραζε το μικρό κορίτσι προτού καταστεί παραπληγικό, την 11η Απριλίου 2021, όρισαν ως ειδική πραγματογνώμονα μια διακεκριμένη παιδοψυχολόγο η οποία καλείται να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα τα οποία ανακύπτουν από τη «διαθήκη» που άφησε το άτυχο κορίτσι μετά τη δολοφονία του.

Οι έρευνες γύρω από τις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας

Η έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στην οικία της οικογένειας Δασκαλάκη την 1η Απριλίου 2022 είχε ως αποτέλεσμα στις δικαστικές Αρχές να προσκομιστούν, μεταξύ άλλων, δύο ζωγραφιές αλλά και ένα μήνυμα-φωτιά, το οποίο είχε φροντίσει να αφήσει η Τζωρτζίνα στους ερευνητές της υπόθεσης.

Όπως προκύπτει από την ανακριτική διάταξη η οποία καλεί σε διάστημα δύο μηνών την ειδική πραγματογνώμονα να παραδώσει τη δική της έκθεση ερμηνεύοντας όλα όσα επιθύμησε να καταγράψει στο χαρτί η άτυχη Τζωρτζίνα, στα έγγραφα της δικογραφίας υπάρχει ένα συγκλονιστικό μήνυμα της 9χρονης. Πρόκειται για χειρόγραφη σημείωση-ζωγραφιά η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε επάνω στο γραφείο του παιδικού υπνοδωματίου στο οποίο «φιλοξενούνταν» το άτυχο κορίτσι έχουσα ως επιβλέπουσα την επόπτρια μητέρα της και νυν κατηγορουμένη. Σε ένα κομμάτι χαρτί η 9χρονη λοιπόν έγραψε «Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΥΡΛΙΑΧΤΟ», χωρίς, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τη δικογραφία, να συνοδεύεται το κείμενο αυτό από κάποια άλλη ζωγραφιά.

Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: Η παρακαταθήκη της άτυχης Τζωρτζίνας μέσω ζωγραφιάς – Όσα δεν μπόρεσε ή δεν τόλμησε να πει εν ζωή

Στο συγκεκριμένο εύρημα εστιάζει και η δικαστική έρευνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» το συγκεκριμένο μήνυμα της Τζωρτζίνας καταγράφηκε λίγο πριν από τον θάνατο της Ίριδας (σ.σ. στις 21 Μαρτίου 2021), ενώ το μικρό κορίτσι παρακολουθούνταν ήδη από παιδοψυχολόγο στο σχολείο του. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, εκείνη την περίοδο, προ και λίγο μετά τον θάνατο της Ίριδας, το κοριτσάκι εμφανιζόταν τρομαγμένο και δεν μιλούσε καλά καλά στα οικεία του πρόσωπα!

Περισσότερα στοιχεία για τις δυο ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας

Σε αυτό το κείμενο λοιπόν αναμένεται να εστιάσει και η πραγματογνώμονας που ορίστηκε από τη 18η ανακρίτρια. Η παιδοψυχολόγος-λογοπαθολόγος και υποψήφια διδάκτωρ του ΕΚΠΑ κυρία Χριστίνα Μπογιατζή έδωσε στην «Μ» τη δική της ερμηνεία για τα συναισθήματα που πιθανόν να είχε η άτυχη Τζωρτζίνα και το τι σημαίνει η φράση που έγραψε. Όπως μας είπε, το κείμενο της 9χρονης βγάζει φόβο, αλλά κυρίως δύναμη από την πλευρά του μικρού κοριτσιού.

«Είναι η πιστοποιημένη απόπειρα περιγραφής της συμπεριφοράς της μητέρας όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στα μάτια του παιδιού. Η λέξη ‘‘Σήμερα’’ δείχνει πως είναι ένα γεγονός με χρονικό προσδιορισμό και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Οι λέξεις ‘‘μαμά μου’’ δείχνουν πως το παιδί την αναγνωρίζει ακόμη ως μαμά ‘‘της’’ σε μια αρνητική εμπειρία (του ουρλιαχτού ενδεχομένως), επομένως δεν φοβάται πια να καταδείξει την οιαδήποτε συμπεριφορά της. Είναι σαν να απενοχοποιείται στην έκφραση συναισθημάτων.

Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: Η παρακαταθήκη της άτυχης Τζωρτζίνας μέσω ζωγραφιάς – Όσα δεν μπόρεσε ή δεν τόλμησε να πει εν ζωή

Η Τζωρτζίνα, που εισακούστηκε μετά τον θάνατό της, προσπαθούσε από χρόνια να στείλει μηνύματα με τις ζωγραφιές της.

Η λέξη ‘‘Τεράστιο’’ είναι η υπερθεμάτιση της έντασης και η λέξη ‘‘ουρλιαχτό’’ είναι η ποιότητα της συμπεριφοράς». Όπως αναφέρει η παιδοψυχολόγος, «το ουρλιαχτό είναι μια πιο αδόκιμη λέξη για παιδί σχολικής ηλικίας (έως και 9 ετών), καθώς τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες (4-9) προτιμούν απλό λεξιλόγιο όπως «φωνή».

«Δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει πιο καλά ένα παιδί την κραυγή βοήθειας για να δούμε τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι της» ανέφερε η παιδοψυχολόγος. Η ίδια είχε σχολιάσει πριν από περίπου έναν μήνα τις ζωγραφιές της 9χρονης: «Ήταν για μένα ένα μήνυμα από την Τζωρτζίνα, που αν δεν το ανέλυα ως επιστήμονας θα είχα διαπράξει κι εγώ έγκλημα» είχε πει η παιδοψυχολόγος.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος εύχεται χρόνια πολλά στην κόρη του με μια υπέροχη φωτογραφία

Ειρήνη Μουρτζούκου: Πασίγνωστη δημοσιογράφος την πήγε να καταθέσει μήνυση πριν τη συλλάβουν

Έξαλλος ο Γκλέτσος έκλεισε το τηλέφωνο on air – «Τις ανεμογεννήτριες τις ξέρω καλά, με πίεσε ο χρόνος» (video)

Όλη η Ελλάδα βλέπει αυτή την εκπομπή στο κανάλι OPEN: Σαρώνει σε τηλεθέαση & τα άλλα κανάλια τρώνε τη σκόνη του

Καιρός: Πολικό jet stream φέρνει χιόνια μέσα στις πόλεις – Πού θα το «στρώσει» σε λίγες ώρες

Προτεινόμενα