Αφράτα αλμυρά κουλουράκια φέτας

by Paraskevi Nakou
Αφράτα αλμυρά κουλουράκια φέτας

Συνταγή για αφράτα αλμυρά κουλουράκια φέτας με γιαούρτι που λιώνουν στο στόμα. Είναι πεντανόστιμα, πανεύκολα, οικονομικά και σκέτος αφρός.

Υλικά
ξερή μαγιά 1 φακελάκι
ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι χλιαρό
αυγα 1
ασπραδια 1
ηλιέλαιο 1 ποτηράκι του κρασιού
αλατι 1,5 κουταλάκι του γλυκού
αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 600 γραμμάρια
Για την γέμιση
φέτα 300 γραμμάρια
γραβιέρα 100 γραμμάρια
Γιαούρτι στραγγιστό 150 γραμμάρια
Για το άλειμμα
κρόκους αυγού 1
Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Υπέροχα αφράτα αλμυρά κουλουράκια φέτας για το σχολείο, την παραλία, το πικνίκ και γενικά για κάθε περίσταση. Αφράτα και πανεύκολα αλμυρά κουλουράκια φέτας με γραβιέρα, φέτα και γιαούρτι που λιώνουν στο στόμα. Είναι πεντανόστιμα, πανεύκολα, οικονομικά και σκέτος αφρός.

Ακόμη και του φούρνου δεν είναι τόσο επιτυχημένα όσο τα δικά μας. Εμείς από τότε που μάθαμε την συνταγή γι’ αυτήν την ζύμη δεν την αλλάζουμε με τίποτα αφού και τα παιδιά μας, αυτήν την ζύμη την λατρεύουν. Δοκιμάστε την!

Αφράτα αλμυρά κουλουράκια φέτας

Εκτέλεση για την ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε την ξερή μαγιά μαζί με την ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το γάλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά και στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το ασπράδι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη για να διπλασιαστεί.

Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα, την γραβιέρα και το γιαούρτι. Σε κάθε φυλλαράκι βάζουμε λίγό από το μείγμα με την φέτα και τυλίγουμε.

Αν θέλουμε στην γέμιση βάζουμε και πιπέρι. Βγαίνουν περίπου 8 τυροκούλουρα.

Προτεινόμενα