Αφράτα μπιφτέκια: Η ιδανική συνταγή χωρίς ψωμί για να γίνουν ελαφριά και ζουμερά

by Newsroom i-diakopes.gr
Αφράτα μπιφτέκια: Η ιδανική συνταγή χωρίς ψωμί για να γίνουν ελαφριά και ζουμερά

Αφράτα μπιφτέκια: Η τέλεια συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια λαχταριστή συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που θα λατρέψουν οι δικοί σας. Αυτή η συνταγή δεν έχει ψωμί για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα.

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (κατά προτίμηση από κιλότο)
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (η σκόνη – στα ράφια με τα άλευρα ή με τα είδη ζαχ/κής των σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αφράτα μπιφτέκια: Η ιδανική συνταγή χωρίς ψωμί για να γίνουν ελαφριά και ζουμερά

Η συνταγή για αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, το γιαούρτι, το μαϊντανό, τη ρίγανη και τη σόδα και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο.
  • Ζυμώνουμε σχολαστικά, ώστε να αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά και σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Σ’ αυτό το διάστημα, το μείγμα θα αφρατέψει από το συνδυασμό σόδας και γιαουρτιού.
  • Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια. Α
  • ν τα ψήσουμε στο γκριλ, τα αλείφουμε με 1 – 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (συνολικά), τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για περίπου 12 – 13 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα μία φορά.
  • Το ζητούμενο είναι να μην τα παραψήσουμε, γιατί θα χάσουν τη χαρακτηριστική αφράτη και ζουμερή υφή τους.
  • Αν τα τηγανίσουμε, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να αποκτήσουν ρόδινη κρούστα.
  • Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια – δυο φορές, ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό τους, αλλά να μη στεγνώσουν.

Συμβουλή: Η συνταγή αυτή προέρχεται από την ανατολική Θράκη και θεωρείται κλασική τοπική σπεσιαλιτέ. Το μυστικό της είναι η απουσία ψωμιού στη ζύμη του κιμά που τη θέση του παίρνει ο συνδυασμός γιαουρτιού – σόδας, που κάνει το μείγμα εξαιρετικά αφράτο και ζουμερό. Επομένως, τα μπιφτέκια αυτά δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο, για να μη χάσουν αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό τους!

«Λουκέτο» στο πιο αγαπημένο μαγαζί των Ελλήνων: Κλείνουν τα καταστήματα

Σοβαρό τροχαίο: Αυτοκίνητο παρέσυρε 12χρονο με πατίνι – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

26 χρόνια μετά, πραγματικό μοντέλο: Έτσι είναι σήμερα η τηλεοπτική κόρη του Πάνου Μιχαλόπουλου

Αμαλιάδα: Τι ποτό έδινε η Ειρήνη στον Παναγιωτάκη για να ηρεμεί – Συγκλoνιστική μαρτυρία

Σαν αρχαία Ελληνίδα θεά: Η Άντζελα Γκερέκου εμφανίστηκε με αuτό το φόρεμα κι όλοι χάζευαν εκείνη

Προτεινόμενα