Αφράτα τηγανόψωμα: Η νόστιμη συνταγή της γιαγιάς για όταν θέλουμε ένα γρήγορο σνακ

by Newsroom i-diakopes.gr
Αφράτα τηγανόψωμα: Η νόστιμη συνταγή της γιαγιάς για όταν θέλουμε ένα γρήγορο σνακ

Αφράτα τηγανόψωμα: Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή της γιαγιάς

Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για μια από τις πιο παραδοσιακές συνταγές, τα τηγανόψωμα. Αυτό το γευστικό σνακ, μπορείτε να το προσφέρετε σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας καθώς μπορεί να είναι από πρωινό γεύμα μέχρι βραδινό.

Υλικά συνταγής

  • 3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά τις σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • Ελάχιστη ζάχαρη
  • Χλιαρό νερό
  • Τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια

Αφράτα τηγανόψωμα: Η νόστιμη συνταγή της γιαγιάς για όταν θέλουμε ένα γρήγορο σνακ

Η εκτέλεση της συνταγής για αφράτα τηγανόψωμα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι.
  • Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, προσοχή χλιαρό όχι ζεστό ούτε καυτό κόβει η μαγιά, ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά και άλλο χλιαρό νερό ,τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται.
  • Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε τα σκουπίζουμε και ξανά συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.
  • Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια να την έχουμε έτοιμη.
  • Κόβουμε από την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μήλου φιρικιού και λίγο μεγαλύτερο και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα.
  • Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα, το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το ξανά ανοίγουμε όπως στην αρχή και το ξαναπλάθομαι με το χέρι για να πάει η φέτα παντού.
  • Και δίνουμε σχήμα όπως τα μπιφτέκια μπαλάκι και μετά το πατάμε με την παλάμη στην μέση δεν μας νοιάζει αν η φέτα φαίνεται λίγο και δεν είναι όλη μέσα που καλύτερα να είναι κλεισμένη όλη μέσα.
  • Αφού τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε λάδι προτιμήστε ηλιέλαιο να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε προσέχοντας μην αρπάξουν σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν και μέσα.
  • Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιάτο.

Αφράτα τηγανόψωμα: Η νόστιμη συνταγή της γιαγιάς για όταν θέλουμε ένα γρήγορο σνακ

Αττική οδός: Οδηγός μηχανής κάνει σούζες χωρίς κράνος έχοντας αγκαλιά τον σκύλο του

Επιμένει… η Μουρτζούκου: Ζητά από τον πατριό της να κάνει τεστ πατρότητας – Λέει ότι αuτός είναι ο πατέρας των παιδιών της

Αργούσε να γυρίσει πίσω και τελικά τον βρήκαν νεκpό

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ήταν άραγε έγκυος ποτέ; – «Δεν την έχει δει κανείς με φουσκωμένη κοιλιά»

Βόλτα με το Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 17 λεπτά από τον έναν τερματικό στον άλλον – Όσα είδαμε

Προτεινόμενα