Τηγανίτες: Πως να πετύχεις την τέλεια ζύμη και υφή
Και ποιος δεν αγαπά τις λαχταριστές και νόστιμες τηγανίτες ποσό μάλλον τα πρωινά, συνδυασμένες με διαφορά συνοδευτικά είτε αλμυρά είτε γλυκά. Αν έχεις την σωστή τηγανητά… “Τα έχεις όλα”. Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού,ζεστές ή κρύες όπως και να τις φας είναι φανταστικές!
Στο πρωινό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα, όπως και να φαγωθούν… τρώγονται επίσης φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά!
- 1 ποτήρι γιαούρτι
- 3 κουταλάκια μπέκιν
- 2 αυγά
- 1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
- 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Λίγο λάδι για το τηγάνι
Η εκτέλεση της συνταγής για τέλειες τηγανίτες
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!