Αφράτες και λαχταριστές τηγανίτες με γιαούρτι – Τα 4 υλικά που θα χρειαστείτε

Τηγανίτες: Πως να πετύχεις την τέλεια ζύμη και υφή

Και ποιος δεν αγαπά τις λαχταριστές και νόστιμες τηγανίτες ποσό μάλλον τα πρωινά, συνδυασμένες με διαφορά συνοδευτικά είτε αλμυρά είτε γλυκά. Αν έχεις την σωστή τηγανητά… “Τα έχεις όλα”. Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού,ζεστές ή κρύες όπως και να τις φας είναι φανταστικές!

Στο πρωινό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα, όπως και να φαγωθούν… τρώγονται επίσης φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά!

  • 1 ποτήρι γιαούρτι
  • 3 κουταλάκια μπέκιν
  • 2 αυγά
  • 1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Λίγο λάδι για το τηγάνι

Η εκτέλεση της συνταγής για τέλειες τηγανίτες

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.

Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!

Related posts

Μπράβο Άκη Πετρετζίκη: Έφτιαξε γιγαντιαίο γλυκό με την Ελληνική σημαία για την 28η Οκτωβρίου και μας λέει την συνταγή

Αuτό είναι το χειρότερο ελληνικό φαγητό στο κόσμο – Μπήκε στην παγκόσμια 10αδα

Viral ξανά ο Πετρετζίκης, μια ανάσα πριν την 25η Μαρτίου: Έδωσε το απόλυτο κόλπο για να ξαλμυρίσεις τον μπακαλιάρο πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά