Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού: Γρήγορα και εύκολα μόνο με 4 υλικά – Πεντανόστιμο αποτέλεσμα

Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού: Υγιεινές και λαχταριστές

Ιδανικές για να τις φάτε για πρωινό, με μέλι, με μαρμελάδα ακόμα και σαν σαντουιτσάκι με αλλαντικά, θα τις λατρέψετε. Ακολουθεί η συνταγή για το πως να τις φτιάξετε.

  • 1 ποτήρι γιαούρτι
  • 3 κουταλάκια μπέκιν
  • 2 αβγά
  • 1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Λίγο λάδι για το τηγάνι

Η συνταγή για αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αβγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.

Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!

Τρώγονται ζεστά ή κρύα!

Καλή όρεξη!!!

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα