Αφράτη κολοκυθόπιτα: Η γρήγορη συνταγή χωρίς φύλλο με γιαούρτι και φρέσκα υλικά

Αφράτη κολοκυθόπιτα: Η πιο γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο

Η συνταγή που θα διαβάσετε παρακάτω έχει μόνο φρέσκα υλικά από τον κήπο ή από το μανάβικο. Η κολοκυθόπιτα αυτή γίνεται εύκολα και γρήγορα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 3-4 καρότα (αν είναι μικρούλια από τον κήπο βάλε περισσότερα)
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά
  • 4 αυγά
  • 1/2 κιλό γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • Μπόλικο άνηθο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 300 γρ. φέτα
  • Ελαιόλαδο

Η συνταγή για μια αφράτη κολοκυθόπιτα

Προετοιμασία
Τρίψε τα κολοκύθια στον τρίφτη, όπως και τα καρότα. Τρίψε στο multi και το κρεμμύδι
Βάλε τα λαχανικά και τον άνηθο ψιλοκομμένο σε ένα μπολ.

Χτύπησε τα αυγά και ανακάτεψε με το γιαούρτι. Πρόσθεσε το αλεύρι με το baking powder ανακατεύοντας απαλά ώσπου να πάρεις έναν αραιό χυλό. Ίσως χρειαστεί να αραιώσεις λίγο το γιαούρτι με νερό, πριν προσθέσεις το αλεύρι. Ρίξε και τη φέτα στο μπολ και αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε στο χυλό όλα σου τα λαχανικά και τον άνηθο.

Σε ένα ταψί ρίξε μπόλικο ελαιόλαδο. Μην το φοβηθείς αν ξεχειλίζει πάνω από το χυλό σου. Ρίξε και το χυλό και άπλωσε να πάει ομοιόμορφα παντού

Ψήσε στον αέρα του φούρνου στους 180oC για 30′ με 40′ λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο ροδαλό χρώμα.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα