Αφράτη τυρόπιτα: Η λαχταριστή συνταγή για να γίνει η πίτα σαν κέικ
Μια διαφορετική συνταγή η οποία γλυτώνει χρόνο, κόπο και κόστος. Μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής τυρόπιτας που είναι ιδιαίτερα γευστική. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και θα την φτιάχνετε συνέχεια.
Υλικά συνταγής
- 2 πιπεριές
- 200 γραμμάρια φέτα
- 200 γραμμάρια ανθότυρο
- 50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 500 γραμμάρια φύλλα κρούστας
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια λάδι
- 100 γραμμάρια σόδα
Η εκτέλεση της συνταγής για μια πεντανόστιμη αφράτη τυρόπιτα
Εκτέλεση συνταγής
– Ξεκινάμε την τυρόπιτα φόρμας, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, την σπασμένη φέτα, το ανθότυρο, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ, φτιάχνοντας έτσι την γέμιση της τυρόπιτας μας.
– Στην συνέχεια, βάζουμε 2 φύλλα τσαλακωτά, σε φόρμα για κέικ, 26 εκατοστών και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά.
Έπειτα, σκεπάζουμε με ακόμα 2 φύλλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα.
– Στην τελευταία στρώση βάζουμε 4 φύλλα αντί για 2.
– Συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ, δουλεύουμε τα αυγά με το γάλα, το λάδι και την σόδα.
– Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τρυπάμε καλά τα φύλλα και περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα και βγάζουμε από τον φούρνο όταν η τυρόπιτα φόρμας έχει ροδίσει.