Αφράτη τυρόπιτα: Πεντανόστιμη και εύκολη στην φόρμα του κέικ – Η γευστική συνταγή χωρίς κόπο

Αφράτη τυρόπιτα: Η λαχταριστή συνταγή για να γίνει η πίτα σαν κέικ

Μια διαφορετική συνταγή η οποία γλυτώνει χρόνο, κόπο και κόστος. Μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής τυρόπιτας που είναι ιδιαίτερα γευστική. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και θα την φτιάχνετε συνέχεια.

Υλικά συνταγής

  • 2 πιπεριές
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • 50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 500 γραμμάρια φύλλα κρούστας
  • 4 αυγά
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • 100 γραμμάρια λάδι
  • 100 γραμμάρια σόδα

Η εκτέλεση της συνταγής για μια πεντανόστιμη αφράτη τυρόπιτα

Εκτέλεση συνταγής

– Ξεκινάμε την τυρόπιτα φόρμας, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, την σπασμένη φέτα, το ανθότυρο, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ, φτιάχνοντας έτσι την γέμιση της τυρόπιτας μας.

– Στην συνέχεια, βάζουμε 2 φύλλα τσαλακωτά, σε φόρμα για κέικ, 26 εκατοστών και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά.

Έπειτα, σκεπάζουμε με ακόμα 2 φύλλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα.

– Στην τελευταία στρώση βάζουμε 4 φύλλα αντί για 2.

– Συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ, δουλεύουμε τα αυγά με το γάλα, το λάδι και την σόδα.

– Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τρυπάμε καλά τα φύλλα και περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά.

Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα και βγάζουμε από τον φούρνο όταν η τυρόπιτα φόρμας έχει ροδίσει.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα