Αφράτο κέικ καρότου: Εύκολη συνταγή, χωρίς μίξερ και πεντανόστιμο

Αφράτο κέικ καρότου: Μια λαχταριστή συνταγή για να φιλέψετε τους δικούς σας

Σήμερα σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή για ένα αφράτο και λαχταριστό κέικ καρότου. Είναι ένα κέικ σαν την καρυδόπιτα μόνο που ο συνδυασμός με το καρότο το κάνει να έχει μια πλούσια γεύση που θα το λατρέψετε.

Το λαχταριστό αυτό κέικ έκανε τεράστιο buzz πριν μερικά χρόνια και έγινε το απόλυτο γλυκό που βλέπαμε παντού, με ευφάνταστες φωτογραφίες.

Η συνταγή για το αφράτο κέικ καρότου


ΥΛΙΚΑ

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 μεσαία αυγά

250 γρ .ηλιέλαιο

170 γρ. τριμμένο καρότο

300 γρ. ζάχαρη

2 βανιλίνες

60 γρ. σταφίδες

80 γρ. τριμμένο καρύδι

1 κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ. κανέλα

Για την επικάλυψη:

  • 250 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 25 γρ. ηλιέλαιο
  • Τριμμένο καρύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τις σταφίδες, τα καρύδια, το τριμμένο καρότο, το baking powder, την κανέλα και τις βανιλίνες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αναμειγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.
  • Παίρνουμε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. και αφού την αλευροβουτυρώσουμε πολύ καλά ρίχνουμε το μείγμα.
  • Το ψήνουμε στις αντιστάσεις στην δεύτερη σκάλα από κάτω προς τα πάνω σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά στους 180C.
  • Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αφού κρυώσει η σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα μαζί με τα 25 γρ. ηλιέλαιο.
  • Ξεφορμάρουμε το κέικ, το αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε από πάνω να πάει σε όλη την επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε γύρω γύρω τριμμένο καρύδι και το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για περίπου 1 ώρα.
  • Μετά από 1 ώρα το κέικ καρότου είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα