Αφράτο κέικ λεμόνι: Λαχταριστό κέικ με κρέμα λεμονιού, εύκολα και γρήγορα

Αφράτο κέικ λεμόνι: Το ονειρεμένο γλυκό που θα γλύφετε και τα δάχτυλα σας

Ένα γλυκό ιδανικό για πρωινό, για να το απολαύσετε με τον καφέ σας ή για μετά το φαγητό για να γλυκαθείτε. Είναι ελαφρύ στην γεύση και θα σας ζητάνε την συνταγή.

Επιπροσθέτως, είναι μία καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε δημιουργικά τα λεμόνια που σας περισσεύουν, ακολουθώντας την παρακάτω εύκολη συνταγή.

Υλικά

  • 125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μικρά αυγά
  • 2 λεμόνια (ξύσμα)
  • 125 ml φρέσκο γάλα
  • 2 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ
  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα λεμονιού

  • 200 ml νερό
  • 70 γραμ. ζάχαρη
  • 1 μέτριο λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • 2 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 κ.γλ. κιτρινόριζα (κουρκουμάς)

Η συνταγή για το αφράτο κέικ λεμονιού

  • Για να φτιάξουμε το κέικ λεμόνι γεμιστό με κρέμα λεμονιού, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το μπέικιν σε ψιλή σήτα.
  • Στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το φτερό που αναμειγνύουμε το κέικ χτυπάμε το μείγμα για 3΄- 4΄ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε το μείγμα να απορροφάει το πρώτο αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
  • Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή ή μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Τινάζουμε τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί 10΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα, να κρυώσει καλά. Μάθετε όλα τα μυστικά για ένα επιτυχημένο κέικ.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και την κιτρινόριζα.
  • Με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Την αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά, πάντα ανακατεύοντας.
  • Μόλις η κρέμα δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε για να μην κάνει πέτσα.
  • Χωρίζουμε το κέικ οριζόντια με κοφτερό μαχαίρι. Αλείφουμε με την κρέμα λεμονιού και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι κέικ, σαν σάντουιτς. Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε σε φέτες.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα