Αυτά τα λάθη κάνουν τα μπιφτέκια σας να βγαίνουν «στεγνά»

Τα λάθη που κάνετε και δεν βγαίνουν ζουμερά τα μπιφτέκια

Ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά φαγητά στην Ελληνική κουζίνα είναι τα μπιφτέκια. Υπάρχουν πολλές συνταγές και διαφορετικοί τρόποι για να τα φτιάξετε.

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα κόλπα και για το ψήσιμό τους, δείτε εδώ τις συμβουλές των σεφ για τα πιο αφράτα και καλοψημένα μπιφτέκια.

Σπανίως βγαίνει κακό ένα μπιφτέκι, καθώς με λίγα μυρωδικά ακόμα και ένας αδαής το φτιάχνει μια χαρά. Παρακάτω θα δεις μια λίστα με τα τέσσερα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις και τα μπιφτέκια σου βγαίνουν “στεγνά”.

Τα λάθη που βγάζουν στεγνά τα μπιφτέκια

1.Διαλέγεις το λάθος κρέας

Αν θέλεις πραγματικά ζουμερό μπιφτέκι ο καλύτερος κιμάς είναι ο μοσχαρίσιος και μάλιστα με λίγο λιπάκι. Εννοείται ότι ο άπαχος κιμάς είναι ότι πιο διαιτητικό και υγιεινή επιλογή, ωστόσο, το ζουμερό αποτέλεσμα δυστυχώς τη δίνει το λίπος. Όσο λιγότερο λίπος, τόσο πιο στεγνό γίνεται το μπιφτέκι.

2. Δεν τα έχεις πλάσει σωστά

Τα καλύτερα μπιφτέκια είναι τα χειροποίητα. Καλή η μηχανή που τα πλάθει και στα δίνει έτοιμα – όπως αυτή που έχουν τα κρεοπωλεία – όμως το χειροπίητο σπιτικό μπιφτέκι έχει άλλη νοστιμιά. Το σωστό πλάσιμο δε θέλει πολύ πίεση. Μη το κάνεις ιδιαίτερα συμπαγές πιέζοντάς το. Ένα απαλό πλάσιμο αρκεί.

3. Το γυρνάς πολύ γρήγορα

Για να γίνει το μπιφτέκι τραγανό και ζουμερό μην το γυρίσεις πολύ γρήγορα. Άσε το από τη μια πλευρά να ψηθεί καλά και μόνο τότε γύρισέ το από την άλλη.

4. Μη το πιέζεις

Αν πιέσεις το μπιφτέκι την ώρα που το ψήνεις θα βγάλει τα ζουμάκια του και το λιπάκι που το κάνει ζουμερό. Δεν είναι αυτός ο στόχος σου αν το θέλεις αφράτο και ζουμερό, Σταμάτα λοιπόν την κακή συνήθεια να το ζουλάς με το πιρουνάκι.

Το μυστικό για λαχταριστά μπιφτέκια που κάνουν στην Ιαπωνία – Δεν το φαντάζεστε

Όταν δείτε το μυστικό που κάνουν οι Ιάπωνες στα μπιφτέκια θα πάθετε πλάκα. Δεν πάει το μυαλό σας πού βρίσκεται!

Η είδηση της ημέρας

Το μυστικό γι’ αυτά τα νόστιμα cheeseburger είναι στο ψωμάκι. Το TabiEats όχι μόνο δίνει σε αυτό το αμερικάνικο πιάτο γεύση teriyaki, αλλά το φέρνει πιο κοντά στην Ιαπωνία με ψωμάκια όχι από υδατάνθρακες, αλλά κάτι άλλο: ρύζι!

Ακούγεται τρελό, αλλά όταν το δείτε στην πράξη, όχι μόνο βγάζει νόημα, αλλά φαίνεται και καλό. Δείτε το!

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 1/2 κ.σ.ζάχαρη
  • 2 κ.σ. mirin
  • 2 κ.σ. sake
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 μπιφτέκια για μπεργκερ
  • Μαρούλι και ντομάτα
  • Τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 – 3 κούπες μαγειρεμένο κολλώδες ρύζι
  • 1/2 κ.γ. κορν φλάουερ

Πώς να το φτιάξετε:

Ανακατέψτε σε ένα τηγάνι τη σόγια, το sake, το mirin, τη ζάχαρη και το τριμμένο τζίντζερ. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσε. Σβήστε το μάτι και αφήστε το στην άκρη.

Ανακατέψτε καλά νερό και 2 κ.σ. κορν φλάουερ.

Ρίξτε το κορν φλάουερ στο μίγμα της σόγιας και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.

Ανακατέψτε το ζεστό μαγειρεμένο ρύζι με 1/2 κ.γ. κορν φλάουερ σε ένα μπολ καλά.

Χωρίστε το ρύζι σε 4 μπάλες και τοποθετήστε ζελατίνα. Με τα χέρια σας πιέστε τις μπάλες μέχρι να γίνουν επίπεδες και αφήστε τις στην άκρη.

Ψήστε τα μπιφτέκια όσο σας αρέσει. Ρίξτε τη σος teriyaki και το τυρί. Βάλτε το μπιφτέκι στα ψωμάκια, μαζί με το μαρούλι, τη ντομάτα και ό, τι άλλο θέλετε.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων